Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CPU ısısı aniden 85-90 derece oluyor

Buddha

Öne çıkan mesajlar

Tozu temizledim düzelmedi 95 dereceyi gorunce kapadım fanı cıkardım işlemciyide çıkardım ufleyip takarken anakart işlemci soketindeki pinlerden 5-6 tanesini eğdim sanırım ki bilgisayarı açınca 4 sn sora güç kesiliyordu. Sora düzeltmeye çalıştım iğneyle. Bu sefer güç kesilmiyor ekran kartı hatası veriyor 1 uzun 3 kısa ses. Ankarada bu pinleri düzelten anakart tamircisi var mı tecrübeli daha önceden bunu yapmış? Bildiğiniz? Hatta tanıdığınız?

Anakart p8p67 pro ucuz anakart değil bu işi bilen birine o pinleri düzelttirmem lazım. Yada sadece işlemci soketi satılıyor mu vs yardım arkadaşlar PC lazım bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Su topic sonrasi e6600 islemci kac derece olmali diye aratip 40 fln yazanlari gordum. Benimki 45 60 arasi (idle ve load) oldugu icin killanip makineye salak gibi supurgeyle daldim toz alicam diye lol. Simdi windows startup repair e gelip duruo baska yere gidebildigi yok. Esh e sordum o derman olmazsa gg. Aferin bana cidden aferin

Hayir sanane yani 55 derece oluo olsun ne olacak ki. Elleme iste. Ya da git bir bak bakalim vakumlama, statik elektrik fln oku da ona gore davran. Ama yok kafasizlik iste
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Oglum burda insanlar akp ye inanip yeter ama evet diye oy bastilar, sen tutturmus "aptallik ettim" diyosun.

Ozur diledin bilgisayarindan, gecer birazdan.

Abi yardım. Şimdi ben sana sırasıyla herşeyi anlatacam;

1- CPU sıcaklığı uyardı verdi 85 95 arası dereceler işlem yapınca oyun oynayınca yada başka bir şekilde işlemciyi yorunca, oyunda dota 2 bu işlemciyi kasacak bir oyun değil. İşlemcide i7 2600 Cıkarıp fanı temizledim sonra takarken anakarttaki işlemci soketinin pinleri bozmuşum biliyorum aptalım.
2- Anakartı değiştirdim bilgisayara format attım. İşlemci fanı için şu yapışkanlı şeylerden aldım jel görevi gören onu yapıştırdım. Sonra norton 2012 kurdum güncelledim tam tarama yaptım temizledim. Sonra yine oyuna girdim yine işlemci sıcaklığı uctu.

Fan oturuyor gayet şuan gidip fan alamıyorum hem hafta sonu hemde eylemler devam ediyor. Eğer işlemci bozulmuş olsa hiç açılmaması gerekmiyor mu pcnin. Yada böyle bir hata var mıdır? Sıkıntı nerde abi sence?
Sosyal ağlarda paylaş

Şundan alsam taksam? Belki benim fanda farketmediğim bir sıkıntı vardır.

http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/cooler-master-rr-vtps-28pk-r1-vortex-plus--intel-lga-775115511561366-&-amd-am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58127#allImages

Sorun işlemcide olmasın ya =( Anakartı kaybettik birde işlemciyi kaybedemem =(

Neyse en iyisi yarın komple kasayla bilgisayarcıya gideyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...