Zopik Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Daha önceden yazdığım bir upload scripti kendi makinama indirip makinamda olan web serverda denedim fakat çalışmadı. Formdan dosyayı seçip gönderdim fakat her hangi bir şekilde veri formu işleyen sayfaya ulaşmıyor. $_FILES[filename] i kontrol ettiğimde boş olduğunu görüyorum. Scriptler aynı olduğuna göre benim ayarlarımda bir sorun var muhtemelen. Gerçi ilginçtir daha önce aynı uygulamayı başka bir makinada aynı web server paketini kurarak yapmıştım (Abria Merlin). Neyse ... Bunun bir ayarı var mıdır? Varsa nerdedir ? (php.ini mesela) Yerini biliyorsanız ayar hangisidir? :) Biraz masraflı oldum sanırım ama kusuruma bakmayın artık :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 bu form:[code=php] [/code] bu da php:[code=php] $file = $_FILES['file']; $file_name = $_FILES['file']['name']; $file_size = $_FILES['file']['size']; $file_temp = $_FILES['file']['tmp_name']; print "File name: $file_namen"; print "File size: $file_sizen"; copy( $file, "haber_resim/$file_name" ); fopen( $file_name, "rb" ); if (move_uploaded_file($file_temp, "haber_resim/$file_name")) { echo "yess"; } [/code] bu kodun çalışıyor olması lazım. sen belki $_FILES['file']['name'] bölümünde file'ı atlıyor ya da yanlış yazıyorsundur..[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adonis Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 belki bi zımbırtı vardı ya adı neydi unuttum $_HTTP_VARS muhabbeti açıktır.[signature][hline]There's someone who needs you. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 said: Mum_Chamber, 30 Kasım 2004 22:29 tarihinde demiş ki: bu kodun çalışıyor olması lazım. sen belki $_FILES['file']['name'] bölümünde file'ı atlıyor ya da yanlış yazıyorsundur.. bir hata yok çünkü aynı kodu şu anda sitelerden birinde kullanıyorum. denemeleri bir web sitesi üzerinde de yapabilirim fakat web üzerinde yapılan denemeler oldukça yavaşlatıyor. insanda ne istek kalıyor ne heves. dolayısıyla bir ayardı vardır şeklinde deüşünmekteyim :/ [Bu mesaj Zopik tarafından 01 Aralık 2004 00:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 ;;;;;;;;;;;;;;;; ; File Uploads ; ;;;;;;;;;;;;;;;; file_uploads = On upload_tmp_dir = upload_max_filesize = 2M php.ini deki ilgili alakalı satırlar bunlar. file_uploads zaten on durumundaydı. upload_tmp_dir i açtım fakat işe yaramadı maalesef. ondan da değilmiş yani ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adonis Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 dosya açtığın yere everyone full control verdin mi?[signature][hline]There's someone who needs you. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 olay windows altında olduğu için öyle bir olay yok. fakat permission belirlemem gereken bir sistemde olsa bile sadece taşırken sorun çıkarması lazım. çünkü tmp dizini herkes tarafından yazılabilir bir dizindir ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 said: Zopik, 01 Aralık 2004 00:18 tarihinde demiş ki: ;;;;;;;;;;;;;;;; ; File Uploads ; ;;;;;;;;;;;;;;;; file_uploads = On upload_tmp_dir = upload_max_filesize = 2M php.ini deki ilgili alakalı satırlar bunlar. file_uploads zaten on durumundaydı. upload_tmp_dir i açtım fakat işe yaramadı maalesef. ondan da değilmiş yani ... Açtım ? upload_tmp_dir de bir directory belirtmen gerekiyor. Ayrıca eğer Apache ile yapıyorsan bu işlemi, error.log a bakman, hatayı bulmanı kolaylaştıracaktır.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adonis Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 permisson belirlemen gereken sistemmi ? hönk. windowsla o kadar alakalı değil :). Biras file sistemle ilgili NTFS ise permisson olaylarına girmişsin demektir. temp dizini gerçekten öyle ancak tempi temp yaptım dememişsin pekala kendin de açmış olabilirdin. "C:phptemp" şeklinde belirtiliyordu galiba[signature][hline]There's someone who needs you. [Bu mesaj adonis tarafından 01 Aralık 2004 01:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 linux taki chmod olayından bahsediyordum ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adonis Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 aynı şey ki[signature][hline]There's someone who needs you. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 klasöre sağ tuş. özellikler .. hmm bakıyoruz .. hayır burda o tipte hiç birşey yok. bilgisayarı zaten yönetici seviyesinde bir acc ile açıyorum. dolayısıyla bana öyle bir sorun çıkaramaz. ufak bir program derleyip onun klaösörlere ulaşıp ulaşamadığına bakalım. hmm evet o da bütün klasörlere ulaşabiliyor. birde sistem tarafından başlangıçta çalıştırılan hizmetlere bakalım. evet onlarda hepsini yapabiliyor. kaldıki dosya yaratabilen fonksiyonlar çalıştığı sürece bu olayında çalışması lazım. ve daha öncede dediğim gibi temp klasörü herkes tarafından yazılabilen tipte bir klasör olduğu için dosya izinleri ile alasız olay. en azından dosya ismini alabilmem lazım yani. bu durumda söylediklerinin hiç bir anlamı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mukus Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 enctype='multipart/form-data' kısmını form tagına eklemeyi unutmuş olabilirsin, değilse php.ini deki register_globals satırını "on" yapıp bir dene, kodun bir kenarına print_r($_FILES); yazıp gelip gelmediğini kesin olarak görebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 register_globals ve file_uploads açık. [Bu mesaj Zopik tarafından 01 Aralık 2004 18:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mukus Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 e madem yaz kodu burayada bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adonis Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 :) php nin kendi çalışan servisinin bir user olduğunu hatırlatmak isterim. neyse... sağ tık değil tabikide. x te yapacaksan farklı toollar var ama ben x kullanmam sağ tık props vs. = chmode .. ama tmp e yönledirdim diyosan bişi diyemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 böhühühüh ağlicam. abi xp ya xp ... :) bu arada ben zaten çalışmakta olan bir kodu kendi makinamda çalıştıramadığım için yazdım bunu. kodu c/p yapmam ne kadar şeyi değiştirir ki ... yinede buyrun kod bu : index.php (form sayfası) : Hebele Upload Script... Game Name : Race Of Replay : Players Names : Replay File : upload.php : Untitled Document if(!empty($filename) and !empty($game) and !empty($race) and !empty($players) and substr($_FILES[filename][name],-4)==".txt"){ $game=htmlentities($game); $race=htmlentities($race); $players=htmlentities($players); $fname=$_FILES[filename][name]; $ftype=$_FILES[filename][type]; $fsize=$_FILES[filename][size]; $ftemp=$_FILES[filename][tmp_name]; $ferror=$_FILES[filename][error]; $uploadedfile="uploadedfiles/".$fname; echo $ferror.""; if(($fsize<500000) && ($ferror==0)){ move_uploaded_file($ftemp,$uploadedfile); echo "Upload Başarılı!"; } else{ echo "Dosya Upload Edilemedi! Hata : ".$ferror; } } else{ echo "Forma Girilen Değerlerde Sorun Var"; } ?> [Bu mesaj Zopik tarafından 02 Aralık 2004 10:46 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Zopik tarafından 02 Aralık 2004 10:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 $_FILES['filename'] şeklinde denesene canım arkadaşım. tek tırnaklara dikkat[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! [Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 02 Aralık 2004 11:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 if(!empty($filename) and !empty($game) and !empty($race) and !empty($players) and substr($_FILES[filename][name],-4)==".txt"){ Register Globals açık mı ? if(!$_POST[filename] && !_POST[game] && !_$POST[race] && !_$POST[players] ... ... ... hatta hiç kasmadan if(!$_POST) da yapabilirsin.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adonis Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 tamam işte ha xp ha linux :) file sistem ntfs se permisson var demektir. ancak öncelikle webserver ayarlarına bakmakta fayda var eğer apache kullanıyorsan sorun yok ancak eğer iis kullanıyorsa script execute yetkilerine bakmanı tavsiye ederim. Oralar düzgün ise basitçe xp de uploadedfiles klasörüne yetkilerini kontrol etmeni taviseye derim çünkü çalışan webserverın kendisi bir userdır. Bakınız : windows services.... eğer sağ tıkta security sekmesi yoksa fileoptionstan simple file sharingi kapatıp security sekmesini aktif hale getirebilirsin. daha sonra upload klasörüne everyone full control vermelisin. Ama inatla xp de yok bunlar diceksen höh yani bırak php yi falan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mukus Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 1) !empty($filename) diye birşey yok diyebiliriz günümüz php sinde, en doğrusu !empty($_FILES[filename]) şeklinde yazmandır. (tabiki diğerlerlerinide) 2) $_FILES[falanfilan] DEĞİL $_FILES[falanfilan] olmalı tırnaklara dikkat etmelisin. tabi canım ne gereği var buraya kodu yazmanın nede olsa doğru yazmışsın dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adonis Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Tırnaklar o kadar öenmli değil ister tek tırnak (') ister çift ( " ) ister tırnaksız ( ) farketmiyor. 3üde çalışır. [Bu mesaj adonis tarafından 02 Aralık 2004 15:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mukus Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 aşşağıda ayrıntısı yazıyor, ilgini çeker umarım ;) said: Why is $foo[bar] wrong? You should always use quotes around a string literal array index. For example, use $foo['bar'] and not $foo[bar]. But why is $foo[bar] wrong? You might have seen the following syntax in old scripts: $foo[bar] = 'enemy'; echo $foo[bar]; // etc ?> This is wrong, but it works. Then, why is it wrong? The reason is that this code has an undefined constant (bar) rather than a string ('bar' - notice the quotes), and PHP may in future define constants which, unfortunately for your code, have the same name. It works because PHP automatically converts a bare string (an unquoted string which does not correspond to any known symbol) into a string which contains the bare string. For instance, if there is no defined constant named bar, then PHP will substitute in the string 'bar' and use that. Note: This does not mean to always quote the key. You do not want to quote keys which are constants or variables, as this will prevent PHP from interpreting them. [Bu mesaj mukus tarafından 02 Aralık 2004 16:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 said: mukus, 02 Aralık 2004 15:39 tarihinde demiş ki: 1) !empty($filename) diye birşey yok diyebiliriz günümüz php sinde, en doğrusu !empty($_FILES[filename]) şeklinde yazmandır. (tabiki diğerlerlerinide) 2) $_FILES[falanfilan] DEĞİL $_FILES[falanfilan] olmalı tırnaklara dikkat etmelisin. tabi canım ne gereği var buraya kodu yazmanın nede olsa doğru yazmışsın dimi? Adamı deli edecek bir ukalalığa sahipsin bu konuda. Bir ton adamın cevap verme şeklini beğenmiyorum ama bugün beni çileden çıkaran sen oldun tebrik ederim. 1 - O yazıdığım kod şu anda bir site üzerinde zaten çalışır durumda!!! 2 - Fazladan o değişkeni kontrol etmem bana birşeyi kaybettirmez. Zira o değişken boş gelmiş olsaydı, öyle birşey olmasaydı aradaki "and" ifadesinden dolayı kod hiç bir yerde çalışmayacaktır. 3 - $_FILES[filename], $_FILES['filename'], $_FILES[filename] bunların hepsini hem bu scriptte hemde daha önce merakımdan dolayı başka bir yerde denedim. Sonuç değişmiyor. O süper yanlışımız hiç bir şeyi etkilemiyor yani!!! 4 - Kodu buraya yazmanın ne gereği var dedim çünkü zaten başka bir sistemde çalışıyor. Derleyici farkıda olmadığına göre sorun ayarlardadır şeklinde düşündüm ki hala aynı şekilde düşünüyorum. yazdıklarına teşekkür ederim yinede fakat bu şekilde yazmaya devam edeceksen yazma lütfen ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 said: adonis, 02 Aralık 2004 14:21 tarihinde demiş ki: tamam işte ha xp ha linux :) file sistem ntfs se permisson var demektir. ancak öncelikle webserver ayarlarına bakmakta fayda var eğer apache kullanıyorsan sorun yok ancak eğer iis kullanıyorsa script execute yetkilerine bakmanı tavsiye ederim. Oralar düzgün ise basitçe xp de uploadedfiles klasörüne yetkilerini kontrol etmeni taviseye derim çünkü çalışan webserverın kendisi bir userdır. Bakınız : windows services.... eğer sağ tıkta security sekmesi yoksa fileoptionstan simple file sharingi kapatıp security sekmesini aktif hale getirebilirsin. daha sonra upload klasörüne everyone full control vermelisin. Ama inatla xp de yok bunlar diceksen höh yani bırak php yi falan :) olur bırakırım :p yaw bende sana diyorum ki öyle her klasörde permission fln ayarlayamak gerekirse php nin dosya yaratan, dosyaya erişen falan fistan hiç bir fonksiyonu yeni yartılan bir klasör üzerinde işlem yapamazdı. burdaki sorun onla alakalı değil diyorum o yüzden. zira dosyayı hiç almamakta. normalde default temp e aldıktan sonra move_uploaded_files ile taşırken sorun olması lazım demekteyim ... xp nin permissionlarını yiyim yani :-P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar