Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Port acmak nedir ule?


Cafein

Öne çıkan mesajlar

Forumun patileri,
ADSL aldık, başıma arkadaş port açmak diye bir şey sardı yarım yamalak kurcalayıp aleti download edemez hale getirdikten sonra "eee... öööö... hah şöyle şöyle, benim yemeğe gitmem lazım" diye toz oldu. Neymiş, elin ipiyle kuyuya inmiyoruz.

Şimdi bana yardım edin, bu port işi nedir nasıl oluyor? Yıllardır telefonumla takılırken, alışmamış dötte don durmaz hesabı, bu ADSL bozdu beni :)[signature][hline]Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeek kulaklarıııı
Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeeek kulaklarıııııı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Port açmak değil port yönlendirmek aslında olay. Modeminde yerleşik router var ise sana gelen veri önce router(yönlendirici)ye gelir, sonra ise router o veriyi ilgili ip ye gönderir. Kullanılan standart portlarda sorun çıkmaz fakat standartlaşmamış bir port ile işlem yapmak istediğinde ayarlardan bu portu belirtmen gerekkir o port üzerinden router a bir talep geldiğinde gelen veriyi senin bilgisayarının ip sine ve aynı porta yönlendirebilsin.

Diyelimli 38520 nolu portu açmak istiyorsun Giriyorsun modeminin ayarlarına (konsoluna) virtual server ya da port forward yazan yeri buluyorsun. ardından hangi portu hangi porta yönlendirmek istiyorsan onları ve kendi makinanın ip adresini giriyorsun. 10.0.0.x li birşey olur genelde. Olay kısaca budur. Yerleşik routr bulunduran her modem için aynıdır. Modeminin marka ve modeline göre nette arama yaparsan o model için anlatılmış açıklamayı bulabilirsin.

püff bu kadar :p

[Bu mesaj Zopik tarafından 02 Aralık 2004 20:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...