Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Web Wiz Forum Access Database => SQL

OwnerRavenLoft

Öne çıkan mesajlar

Tşk ama bir türlü kurulum yapamadım. Admin klasöründe SQL_server_connection.asp dosyasından ayarları yapıyorum. msSQL_server_setup.asp dosyasından kurulum yapılması gerekiyor.Ayarları doğru girdiğim halde kurulum yapmıyor.Şöyle bir hata veriyor;

Error Connecting to database on SQL Server

Check the following is set up and correct:-

SQL Server User Name
SQL Server Password
Name of the SQL Server
Database name set up by you on the server
Empty Database set up by you on the SQL Server

Check also that you have entered the correct details in the file 'SQL_server_connection.asp' found in the admin directory.
[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kod fln yazmadım.Yalnızca zip ile gelen dosyaları wwwroot'a attım.Admin klasöründe SQL_server_connection.asp dosyasını editleyin demiş.Şurayı;

'Enter the details of your SQL server below
strSQLServerName = "server_name" 'Holds the name of the SQL Server
strSQLDBUserName = "root" 'Holds the user name (for SQL Server Authentication)
strSQLDBPassword = "" 'Holds the password (for SQL Server Authentication)
strSQLDBName = "db_adi" 'Holds name of a database on the server

Bunu editledim ve msSQL_server_setup.asp dosyasını çalıştırın demiş.Aynen öyle yaptım.Benden SQL Server Kullanıcı adını ve şifresini istedi.Aynen girdim.Enter dediğimde bu hatayı verdi...[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

strSQLServerName = "localhost"
strSQLDBUserName = "root"
strSQLDBPassword = "" (Şifreyi girmiyorum.Çünkü şifre yok.)
strSQLDBName = "forum"

malesef bir türlü yapamadım.hep aynı hatayı veriyor.phpmyadmin den forum adında database açmıştım.onuda kontrol ettim.(Yalnız boş database.içinde tablo yok) Tabloları bunun yaratması gerekiyor ama olmuyor... Bilen varsa yardım etsin pls... :(

[Bu mesaj OwnerRavenLoft tarafından 02 Aralık 2004 11:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

asp den anlamam ama bu tür sorunlar genelde connection stringlerin yanlıs kullanıldıgı zaman ortaya cıkar.

mssql e baglancaksan gönderilen string formatının ona uyması lazım. orda verileri dogru girsen de önemli olan format yani.

o variableların nerede kullanıldıgına bakıp, mssql formatında mı die bi bak istersen..
Sosyal ağlarda paylaş

webwiz mysql le çalışmıo ki mssql ile çalışıo
queryleri mysql e uygun yapmışsalar belki bi ihtimal mysql ilede çalışır
Ek olarak: Mssql de kurdum çok güzel çalışıo bi deniim bakim mysql connection stringi ile :D

[Bu mesaj Arthur_HellsFire tarafından 02 Aralık 2004 13:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

MsSQL mysql gibi free değil. Gerçi 2GB'a kadar ücretsiz kullanma hakkı vardı diye birşey aklımda kalmış ama emin değilim. Microsoft'un sitesinden 120 günlük eval. sürümünü indirebilirsin istersen. Ya da 2005 Beta'yı da indirebilirsin ama adı üstünde beta.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...