pokemon__RIZA Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Arkadaşlar daha önce sadece Kıbrısa gittim oda yurt dışı olmuyor bile :), bu ay sonu cıkmak istiyorum yurt dısına ama ne pasaportum var ne bisi :(, ogrenci degilim sabıkam askerlik sorunu filanda yok simdi deneyimli yada bu isleri bilen birisi bana anlatabilirmi, pasaport islemleri en rahat gidebilcegim ulke v.s thanks.[signature][hline]Sizi çok ama çok seviyorum.Ya! gerçekten çok seviyorum hepinizi neden inanmıyorsun.Tatlım senide seviyorum yaa.
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 eğer yeşil pasaport alabilirsen(memur annen baban yada sen) avrupa çok uygun vizeye gerek kalmıyor
pokemon__RIZA Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 said: mADmaXimus, 05 Ağustos 2004 10:04 tarihinde demiş ki: eğer yeşil pasaport alabilirsen(memur annen baban yada sen) avrupa çok uygun vizeye gerek kalmıyor anne babadan hayır yok malesef:([signature][hline]Sizi çok ama çok seviyorum.Ya! gerçekten çok seviyorum hepinizi neden inanmıyorsun.Tatlım senide seviyorum yaa.
KARAMURAT Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Pasaport, "Kanunla belirtilen yetkili makamlarca verilen ve hamiline bir ülkenin milli hudutlarından diğerlerine geçmeyi sağlayan belgedir." Pasaport almak isteyen vatandaşlardan ve görevlilerden alacağı pasaport türüne göre bazı belgeler istenir. Tanzim edilecek pasaport türüne göre istenen belgeler sonraki sayfalarda gösterilmiştir: Umuma Mahsus Pasaport Bu pasaport İl Emniyet Müdürlüklerince ve dış temsilciliklerimizce verilmektedir. İstenilen Belgeler a) Pasaport form dilekçesi ( Ücret karşılığında İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğünde ve İlçe Emniyet Müdürülüğü Pasaport Büro Amirliklerinden temin edilir. b) Nüfus Hüviyet Cüzdanı ve önlü arkalı fotokopisi c) 4 adet fotoğraf ( 4,5 X 6 ebadında ) d) İşçi ve işçi ailelerinden İş ve İşçi Bulma Kurumundan alınacak belge, e) Yurtdışında öğrenci olanlardan Milli Eğitim Bakanlığından alacakları belge, f) İthalat ve İhracatçı ile belli bir meslek yazdıracaklardan (kasap vb. ) ilgili kuruluşlardan belge, g) Reşit olmayanlar veya mahcurların kanuni temsilcilerinden muvafakatname. Ilk defa veya normal pasportunun süresini uzatmak için şahıslar ikamet ettikleri ilçe emniyet müdürlüklerine aşşağıda belirtilen istenilen belgelerle birlikte bizzat kendilerine müraacat ederek işlemleri yapabileceklerdir. (Evliliklerde soyadı değişikliği ve çocukluk resimlerini değişikliğinde de aynı uygulama yapılacaktır.) Yurt dışında ise; dış temsilciliklerimize başvurarak işlemlerini yapabileceklerdir. Ancak nüfusa kayıtlı olduğu İl’den başka bir yere müracaat edilmesi halinde tanzim süresi uzamaktadır. Boşanmalarda soyadı değiştiği takdirde pasaportun da değişmesi gerekmektedir. Şahıslar nüfus nakli yaptırmışlarsa ilgili bölüme açık nüfus bilgilerini ilgili hanelere eksiksiz olarak yazacaklardır. Bu pasaportların verilmesi için sürelerine göre alınacak harçlar 01.01.2001 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; 6 aya kadar olanlar .................56,650,000 -TL. 1 yıl için olanlar .......................83.810.000 -TL. 2 yıl için olanlar .......................136.310.000 -TL. 3 yıl için olanlar .......................194.800.000 -TL. 3 yıldan 5 yıla kadar olanlar.. 276.070.000 -TL. _____________________________________ Cüzdan bedeli ............................20.000.000. TL -------------------------------------------------------------------------------- Hususi Pasaport Bu pasaport, yasama görevinde bulunan eski üyeler, eski bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan ve bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek süretiyle sözleşmile olarak çalıştırılan Devlet Memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu nevi pasaport verilir. Büyükşehir Belediye Başkanları ili İl ve İlçe Belediye Başkanlarına, görevleri süresince Hususi Damgalı Pasaport verilir. Hususi Damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı nevi pasaport verilir. Hususi Damgalı Pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı nevide pasaport verilmesi mümkündür. Hususi Damgalı Pasaport alabilecek durumda bulunanların yanında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan kız çocukları ile yine yanında yaşayıp reşit bulunmayan erkek çocuklarına da Hususi Damgalı Pasaport verilir veya bunlar baba veya annelerinin pasaportlarının refakat hanesine kaydedilir. Refakat hanesine kayıtlı bulunanlar, pasaport sahibi ile seyahat etmedikleri takdirde bu pasaportu kullanamazlar. Hususi Damgalı Pasaportlar 4 yıl süreli olarak İl Emniyet Müdürlüğü'nce verilmektedir. Anne veya baba durumundan yeşil pasaport alma hakkı bulunan kız çocukları evlilik, çalışma, ayrı yaşama durumları hariç hak sahibinin vefatı halinde (anne veya baba) pasapotlarını İçişleri Bakanlığı'ndan aldılar ise ikamet ettikleri İlçe Emniyet Müdürlüklerinden; eğer pasaportları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden işlem görmüş ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne müracaatla pasaportlarını iptal ettirmek zorundadırlar. Akabinde ikamet ettikleri İlçe Emniyet Müdürüğü'nden normal pasaport alabilirler. Anne veya baba hakkından hususi (yeşil) pasaport alma hakkı olanlar hak sahibinin vefatı halinde veya hak sahibi dışında vefat olayında vefat edenin maaşını alma durumunda çocukların hususi pasaport alma hakları danıştay 4: idaresinin kararı ile bitmektedir. Hizmet Pasaportu Bu pasaport, diplomatik veya hususi damgalı pasaport verilmesi mümkün olmayan kimselere, Hükümetçe, hususi idarelerce veya belediyelerce resmi vazife ile yurtdışına gönderildiklerinde veya yurtdışında vazifeye alındıklarında verilir. Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu kuruluşlarda memur sta
EarS Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 said: mADmaXimus, 05 Ağustos 2004 10:04 tarihinde demiş ki: eğer yeşil pasaport alabilirsen(memur annen baban yada sen) avrupa çok uygun vizeye gerek kalmıyor o pasaport 18yaşına kadar geçerli bildigim kadarıyla[signature][hline]-Oh my God,I found a penny. -You bastard. Cicio Bor-Eclipse
OutTrader Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 erkekler için 18 dişiler için evlenene kadar :)[signature][hline]Do you mind if i always love you?
athea Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 said: OutTrader, 05 Ağustos 2004 10:57 tarihinde demiş ki: erkekler için 18 dişiler için evlenene kadar :) kadinlar icin eger calismiyolarsa evlenene kadar. eger sigortali ya da bagkurlu calisiolarsa alamiolar. ben gecen yil yesil pasaportumun suresini uzatmak icin basvurdum, bagkur ve sigortadan bizimle ilisigi yoktur belgesi istediler, patladik orda. aynen laciverte donus.. hehe
Etos Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 erkek 18'ini bitirince evlenip, iş sahibi olup, çoluk çocuğa karışıyor ya o yüzden alıyorlar herhalde. ne saçma kanunlarımız var ya..
Habit Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Yurt disinda hic bir pasaportun ozelligi yok
pokemon__RIZA Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Arkdaşlar şimdi arkadaşımın yanına gitmek istiyorum ocak ayında kendisi amerikada oturyor 1ay kalmak istiyorum yanında sadece pasaport ve çak bileti yeterli oluyormu, sonucta orda kamıcam vize olmadan oluyormu??teşekkürler[signature][hline]Şanlı FenerBahçe için TIK!
Öne çıkan mesajlar