Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışına gidenler?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Almanya-Hamburg :
Serseri tipler çok,içip içip sokağın (yolun) ortasına sokak köpeklerine sarılarak yatan tipler görmek mümkün. ama kaykay,paten gibi olaylar çok var,çok hoş. kaldırımlarda her yaştan insanı bisiklete binerken görmek mümkün. ama millet robot gibi kalkıo işe gidio gelio bi aksyon yok bişi yok :D ha bi de yerler çok çabuk kapanıo pöh
[edit: eksik yazım hede hödösü][signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------
Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki:
OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah

[Bu mesaj shapshal tarafından 29 Kasım 2004 22:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Mısır - Hayatımın en güzel gezisiydi. Mitoloji ve tarih merakım gitmeme sebep oldu. Babam ile birlikte gittim, kafadır baya bu konularda. 1 haftalık geziydi, tüm Mısır'ı gezdik, çok ama çok eğlendim.
Mısır pis, şu, bu diyorlar ama ülke sürünse de turizm e öyle güzel yatırım yapıyorlar ki, oteller de uçaklar da şahane. Kesin gidin, inanılmazdı ya.

İngiltere - Arkadaşlarımla gittim dil kursu gibi 1 aylığına. Sabahları ders alıyorduk, öğleden sora serbesttik, çooook güzeldi. İtalyanlarla beraber kaldık okulda ve italyan kızlarının gerçekten güzel olduğunu test edip onayladım =)

Fransa - Ailecek gittik. Şehirler çok güzeldi ama insanlarından nefret ettim. 4 gün kaldım, Paris i gezdim özellikle. Şehir görülesi ve çok güzel. Ama en güzel restoranına da gitseniz, DENYO FRANSIZLARLA İLETİŞİM KURAMIYORSUNUZ. Şaka maka Hippo diye en ünlü et restoranlarından birinde garson dövüyordum.

İsviçre - Valla 2-3 gün kaldım biraz eski, oradaki bir aile dostumuzu ziyarete gittik. İnanılmaz güzellikte bir şehir Zürih, bu kadar güzel olur yani bi şehir.

Almanya - Yeşil pasaport sayesinde gezdim birer gün, pek yerini göremesem de, güzel o da baya. Münih ve Düsseldorf u gördüm.

Bi de Kıbrıs var işte, gitmeyen yoktur zaten. Valla çok gittim, Eniştem orada generaldi, Magosa'da yasak bölgede sadece askerlerin girebildiği bi bölüm var. Orada süper bi villası vardı, öyle güzel bir deniz hayatımda görmedim. Yukarıdan bakınca dipteki deniz yıldızını görebiliodum ya süperdi. Onu ziyarete gitmem dışında da kumarhane için gittim işte, sözde 21 yaş sınırı var ama 15 yaşındaki kız kardeşimi bile aldılar içeriye.

Amerika'ya gitmek çok istedim, gökdelen saplantım var ve World Trade Center resimleri vardı oda duvarımda, milletin hobisi araba şu bu olur, benimki gökdelen =) O sömestr da amerikaya gidicektim ama 11 eylül saldırısında WTC yıkıldı ve ben şok içinde izledim bunu televizyonda. İnanılmaz üzülmüştüm, hem öyle bir yapının yok olmasına hem de vahşete. Sonra da terör hede hödö diye gidemedim, ilk gitmeyi planladığım yer (kuvvetle muhtemel bu yaz, orada part time iş falan bulup 1-1.5 ay kalıcam).[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Tahrik etmeyiniz pls
Mesaj tarihi:
italya: kuzey bölgeleri çok güzel, insanlar,ortam vs. kesinlikle gezilmeli. özelikle san remo ve çevresindeki yerler harika. resmen tatil köyü gibi. ama güney italya için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim (güney italtadan kastım hani çizmenin iç kesimi diyim, taranto vs.) her taraf arsız hırsız dolu.

yunanistan:çok az gezdim, hatta neredeyse hiç gezemedim ama güzel valla, türkiyenin temizi :)

mısır:ben piramit vs. gezmediğim için size turistik olmayan mısırı anlatayım,berbat. eğer turlarla vs. gitmeden kendi başınıza bişeyler yapmaya kalkarsanız,kalkmayın :Pp kavurucu sıcağa toz ve pislik eklenince, bi de üstüne arapları koyarsak gerçekten büyük bir işkence çekeceğiniz garantidir.

israil: adamlar bütün çöle ağaç dikmişler yeşillik dolu etraf. israilliler çok cimri bu arada. 3-5 şekel in hesabını yapıyolar.

bu arada;
said:
kturumtay, 29 Kasım 2004 21:46 tarihinde demiş ki:
quel heure fait-il

madem hazırlıksın düzeltiyim, quel heure est-il olmalı. ( di mi ama)
[signature][hline]
Tekel rakısı bu be!
Tam kırkbeş derece.
İki tek attın mı
Doksan oldun demektir,
Yani dik açı,
Biz akşamları dostlarım
Böyle dönüyoruz işte köşeyi
Mesaj tarihi:
İtalya: İlk yurt dışına çıktığımda 8 yaşındaydım. Ayağım 1 aylık alçıdan yeni çıkmıştı fakat elimden geldiğince yürümüştüm. Aklımda kalan bir sürü şey var tabiiki. Eniştem Pirelli'de genel müdür yardımcısıydı o sıralar o yüzden Floransa'da evi vardı. Orda kalmıştık. Yanılmıyorsam 3 hafta kadar İtalya'da kaldık. Tabi Floransa dışında bir sürü daha yere gittik Roma dahil. Beni en çok etkileyen kuleleri olmuştur. Bu arada kule derken dimdik kule düşünmeyin. İşin güzel tarafı bu kulelere çıkabilio olmanızdı. Ben o alçıdan yeni çıkan ayağımla o bilmem kaç bin basamaklı yerlere tırmanmıştım. Onun dışında insanları çok sıcaktır ve yemekleri süperdir. Yolda rastlayacağınız ve dışardan kötü gözüken bir lokantanın bile içerisinde neler olacağını tahmin edemessiniz.

Amerika: New York, New Jersey, Boston. 3 hafta kadar sürmüştü. 3-4 sene oldu sanırım. En iyi yurtdışı seyahatim idi. New York'a tapmıştım resmen. Hala kokusu burnumda diebilirim. Tabii soora Amerika'yı iyice tanıdıktan sonra sempatim bozuldu fakat hala o tatili unutamıyorum. Herşeyiyle süperdi. New Jersey güzel ve sakin bir mekan. Boston ise daha çok öğrencilerin şehri idi. Bu arada New York'ta NBA maçına gitmeden olmazdı. New York Knicksin maçına gitmiştim. Detroit ile maçı vardı. İşin ilginci o sene New York Knicks'in en iyi yılı idi ve playoffta finale kadar yükseldi daha sonra fakar spurs'e yenildi. New York'a giderseniz mutlaka Madison Square Garden'ı yani New York Knicks'in sahasını gezin. Maça vakit,para yoksa mutlaka yinede gezin. Onun dışında New York'ta hayatımda yediğim en iyi cheeseburger yapan restoranı aklımda. Carniege's Hall idi sanırım. Şimdi bu mekan feci meşhur aslında ve farklı bir yemeği var..Hatta tek çeşit yemeği var diyebilirim herkes onu yiyor. Ben o nu sevmemiştim. Cheeseburger istemiştim ve muhteşemdi. Hatta Amerika'dan ayrılmadan gittim bi daha yedim:p

Fransa: 2 sene önce Paris'e gittim. Çok eğlenecek fırsat bulamadım çünkü ayağımdaki bir kas sorunu yüzünden dolaşamadım çok fazla. Yinede dolaştığım kadarıyla baya güzeldi. İnsanı etkiliyordu hakkaten. Mutlaka baget ekmekte sandviçlerini ve hamur işlerini özellikle de çikolatalı kurbasanlarını yemeniz lazım. Daha birkaç şey daha var fakat dediğim gibi pek bi zevk alamamıştım fakat sahne sahne aklımda hala.

İngilitere: Geçen sene bu dönemlerde gitmiştim. En sevdiğim 2. mekan Londra oldu böylece New York'tan sonra. Gerçekten süperdi. Sürekli takılın. Öyle belli bir plan izlemeyin. Fakat görülcek süper yerler var. Saymakla bitmez, buraya yazmakla bitmez ayrıca benm de yoruldum:Psorusu olanlar öm atarak sorabilirler. En taze anılarım İngiltere ile ilgili tabi. Ama mutlaka Picaddilly Circle ve Oxford'a gidilmeli. Bu arada şans eseri Prime Minister araba ile önümden geçmişti o bombaydı:DKorumalarla falan. Tower of London'a mutlaka gidin ve Westminister'a da mutlaka gidin:DTower of London'ın ordan nehrin kıyısına inin. Nehrin kıyısını gezdiren gemiler var. Bilet alıyorsunuz. Nehir boyunca Londra'yı anlatıyor o muhteşem aksanla. Baya güzel o da. Mutlaka rastlatıp bi futbol maçına gidin. Muhteşemdi. Fulham - Portsmouth maçını Fulham'ın stadında hemen çimin orda izledim. Muhteşemdi. Çimin kokusunu alıyorsunuz. Korner atan oyuncu sanki sizden biri. Kaleye çekilen şutlar sizinm üzerinize geliyor gibi. Muhteşem. Anlatılamaz yaşanır. Ha bi de bölük pörçük yazıyorum ama bir sokak gibi bişi var Londra'da sadece kitapçılar var. Kocaman kocaman kitapçılar. Hiçbiyerde bulamayacğınız milyonlarca kitap var mutlaka gidin. Yerini isteyen guide book'tan bakarım. Ha bi de paranız yetiyorsa(ki pahalı) müzikale gidin. Ben Phantom of The Opera'ya gittim süperdi, kaçmaz. Mutlaka gidin. Bu arada aklıma binlerce şey gelmeye başladı. Böyle gidese sabaha kadar yazarım o yüzden burada kesiyorum.

Not: Gittiğim yerlerle sorusu olan burdan ve pmden bana ulaşabilir.

ÖNEMLİ EKLEME: bu arada unutmuşum New York'tayken WTC'yr çıktım hatta zemin katında çay içtim. Hatta WTC'nin en üstüne çıkıp bi de açık alanına çıkıyorsunuz. Ordan aşağı baktığımdan beri yükseklik korkum var deibilirim hehe. Bu şaka değil bu arada. Mutlaka çıkın diyemeyecğim. Televizyonda gözümün önünde yıkıldğını görünce nerdeyse ağlayacaktım çünkü gökdelenleri çok severdim ve en sevdiğklerim gözlerimin önünde gitti. WTC nin tepesinde ve dışardan bir sürü resmim var bi ara bulsamda scanlesem hehe:D

[signature][hline]Apache, 26 Ağustos 2004 00:09 tarihinde demiş ki:
bende akrabalarıma selam gönderiyorum bu thread aracılıglya

[Bu mesaj Gilean tarafından 29 Kasım 2004 22:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Hollanda:Euro 200 maçı ıcın gıtmıstım
Yunanıstan: Dedemın memleketını gorelım dıye gıtmıstık
Ingıltere: Dıl kursu ıcın gıtmıstım
Belçika:Fransızca ogrenmek ıcın kamp(cok sıkıcıydı)[signature][hline]Onen-i Estel Edain
ü Chebin Estel Anim

[Bu mesaj Ruby_DraGon tarafından 29 Kasım 2004 22:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
euro 200 sen bayağa yaşlısın ozaman =)[signature][hline]-Micheal Jordan mı ???
-Hayır cormadım

-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Genciz Güçlüyüz Atatürkçüyüz ...

[Bu mesaj John_Petrucci tarafından 29 Kasım 2004 22:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
hadi cnm =)[signature][hline]-Micheal Jordan mı ???
-Hayır cormadım

-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Genciz Güçlüyüz Atatürkçüyüz ...
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 29 Kasım 2004 22:14 tarihinde demiş ki:

Fransa - Ama en güzel restoranına da gitseniz, DENYO FRANSIZLARLA İLETİŞİM KURAMIYORSUNUZ. Şaka maka Hippo diye en ünlü et restoranlarından birinde garson dövüyordum.

AHAHA aynen. Deliriodum. Abim deli gibi fransızca bilio. GS lise ve GS üni mezunu. Paris'te stakdayken abim yanına gitmiştim. O da böyle hem zenci,cezayirli olup hemde fransız artisliği yapanlara gıcık olduo. O Hippo'da zenci artislik yaptı yine. Adamı abimin elinden zor kurtardım hehe:D Abimi hiç sinirli görmemiştim öyle diyim size anlayın durumu:D[signature][hline]Apache, 26 Ağustos 2004 00:09 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
Lafim ortaya ;
Simdi orda yasamiosaniz , sadece 1 kere gormusseniz : ordaki herkes adina konusma hakkina bence sahip degilsiniz ... :)
Bir 2.si turkiyede almanyada avrupada hatta dunyada olduu gibi her ulkede cok denya cok abuk insanlar mutlaka var ...
Ama butun o ulkede yasayan insanlara maal etmek bana biraz agir gelio ..
Pent lafim sana gibi duruo ama degil : gercekten burda sisteme alismis cok buyuk man kafali bi kesim var haklisin , ama inan cok farkli kesim cogunlukta =)[signature][hline]à Paris jusqu'a 18 decembre
Mesaj tarihi:
para var huzur var
millet geziyor biz daha kocaeli il sınırını geçemiyoruz :p
geyik bi yana...
amerikaya gitmiştim bende 2 sene önce houstona hiç tavsiye etmem özellike yazın sıcaktan + aşırı nem insanı öldürüyo öle çok ahım şahımda biyer değil bi nasa var işte gerisi yalan :p[signature][hline]In Flames We Trust
Mesaj tarihi:
said:
narin, 29 Kasım 2004 22:47 tarihinde demiş ki:
Lafim ortaya ;
Simdi orda yasamiosaniz , sadece 1 kere gormusseniz : ordaki herkes adina konusma hakkina bence sahip degilsiniz ... :)
Bir 2.si turkiyede almanyada avrupada hatta dunyada olduu gibi her ulkede cok denya cok abuk insanlar mutlaka var ...
Ama butun o ulkede yasayan insanlara maal etmek bana biraz agir gelio ..
Pent lafim sana gibi duruo ama degil : gercekten burda sisteme alismis cok buyuk man kafali bi kesim var haklisin , ama inan cok farkli kesim cogunlukta =)

Tabi, orada bi genelleme yapmışım yannış aslında, ama şunu söyleyebilirim ki eğer çoğunluk düzgünse, ben çok şanssızım hep denyolara çattım =)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Tahrik etmeyiniz pls
Mesaj tarihi:
ya abim orda 1 yıl kaldı ve bööle adam çok var merak etme sen:)[signature][hline]Apache, 26 Ağustos 2004 00:09 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
Fransa-Disneylanda gitmiştim baya eglencelidi paris falam ayrıca
Yunanistan-Rodostu galıba gemıle
Romanya-Kayağa gıtmiştim ama şehrede indik saray wardı baya guseldı...
Bulgaristan-Kayağa gittim guseldii :p

[Bu mesaj Xanthe tarafından 29 Kasım 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Almanya (Berlin) gezisi.Bundan yaklaşık 6-7 yıl öncesiydi. Hayvanat bahçesi, akvaryum (Valla onlar öyle diyor.Ben demiyorum :-P), garip bi kule vardı; o, kapalı yüzme havuzu (3 saati sadece 2 marktı ve sınırsız sıcak su vardı duşlarda, öyle gelip birader çıksana biz de yıkanacağız gibisinden bi olay da yoktu.Havuzun alabileceği toplam kişi sayısı kadar duş ve kabin vardı ve bilet ona göre satılıyordu.Gerçi ben hiç dolduğunu görmemiştim ya neyse.), alışveriş merkezleri, bilgisayar fuarı, müze (Bilmem kaç yıl öncesindeki bilgisayarlar ve arabaları bile vardı.), yeraltı treni (Ciddi söylüyorum hızını duyup sırf geldiğimin ertesi günü yer altı trenini ziyarete gitmiştim. O teknoloji hala yok Türkiye' de.), hastane (Rahatsızlığım olmamasına rağmen görmek istedim. İnsanın uyuyası geliyor ya orda. Böyle kendini güvende hissediyorsun. -Bi de bizim hastanelere bak...), ... (Gerisi aklıma gelmedi.)[signature][hline]Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]

Diez2-->Human: Amazon [Lvl 3X],Kutsal [Lvl 3X]
Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Mesaj tarihi:
sirbistan/karadagda okuyorum
genclik ortami super anlatilmaz yasanir ne karisaniniz var ne soranininiz konserler partiler hepsi guzel ve tabiki kizlar :)
fakat ulkenin ekonomik durumu pek icacigi deil bildiginiz gibi 99 da savas yasadilar.10 sene sonra super bi ulke olur bence burasi
  • Yeni Oluştur...