Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Plakanın eski hasarını sildirme

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Yakın zamanda araç aldık 2. el. Plaka değiştirdik tabi eski plaka ilçe dışından olduğu için, bide çok sikko bi plakaydı.

Herneyse, bugün bi sorgulayacağımız tuttu. Şu an bizim aracın üzerinde bulunan plakaya ait 6 adet hasar kaydı var. Tabi bunların hiçbiri bizim araca ait değil. Yarın öbür gün satmaya kalksak adama anlatmak bi dert, anlatmaya da kalmaz adam bakar plakaya çaktırmadan, 6 kayıt var. Şasi numarasının son 4 rakamını karşılaştırmaya da uğraşmayacaktır elbette.

Bu eski hasar kayıtlarını nerden sildiriyoruz? Tüv diyen var, emniyet diyen var, silinmiyor diyen var, nedir işin aslı?
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.sbm.org.tr/?p=iletisim

sigorta gözeytim merkezi ile irtibata geç

en nihayetinde elinde şasi numarası var noterden plakanın değiştiğine dair kayıt var

eski plaka bilgileri de var her şekilde güncvellemek zorundalar

yoksa tam tersi de olur 7-8 kaalı arbaya sıfır plaka takılsın bütün hasar jayıtları gitsin yok yea

sen SGM ile temasa geç
Sosyal ağlarda paylaş

Şasi no ile de sorguladım, temiz.

Bu ruhsat kayıt evrak işleri halleden acentalar var, babamın arkadaşı bi tanesi. Onu aradık biraz önce. Emniyet ile hallediliyormuş bu konu. Adam galeriden araç alıyor, galerinin tescil ettiği plakada da çıkıyor böyle şeyler, sıfır araba kazalı gibi oluyor dedi.

Trafik cezası oldu mu 20 yıl sonra alırlar faiziyle. Sana yeni tescilde plaka verirken plaka geçmişini silemiyor adamlar. Teyallam.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende aracı alırken kaza olmayan bir araçta 2003 yılına ait kaza çıkıyordu 300 TL araba 2006 modeldi :) meerse başka bir ilden istanbula gelmiş 34 plakayıda trafikten çekilen bir albeadan alıp vermişler.

Bana satışı yapan malda hiçbir vergisini ödemediğinden vergi dairesi tescili yapmamış biz yaptık tescili plakadaki hasar otomatikman gitti ha nasıl gitti bilmiyorum zaten sistem olarak yeni bir araca geçiyorsa direk silinmesi gerekiyor geçmişinin...
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şimdi de tramer kayıtlarında cenabetlik çıktı.

Son muayene tarihi 08.2012 diyor, doğru. Son muayene kilometre 127k fln diyor mesajda.

Araba 15bin bakımına girmiş 2012'de, izmir vosmer kaydı var. 2012 başından 2012 8. aya kadar 100k kilometre yapması hem mantıklı gelmiyor, hem aracın durumu zaten aldığımız 23 bin km'yi doğrular nitelikte.

Ne bileyim debriyajda yukarıda kavrama olur, motordan çekişten belli eder, otundan bokundan bi sürü şeyden ayrılır 127k lık araç ile 23k lık araç.

Netten bakındım şimdi, çok kişi tüvtürk'ün km kayıtlarını hatalı yazdığından şikayet etmiş. Adam ilk muayeneye 95k ile girmiş, ağır hasarlı diye bikaç gün sonra tekrar gitmiş, bu sefer 135k yazmışlar. Tramer sorgusunda da 135k çıkıyor ben bu aracı nasıl satıcam istesem diyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Tüvtürkte bunu yazanlar bildiğin meslekliseli tiplemeler ben aracı götürdüğümde "ağbi bunun sağ salıncağı sorunlu ağır hasar yazıyorum hallettir dedi"

Götürdüm yetkili servise 3 tane usta baktı, aracı salladı sonra servisteki bütün ustalar toplaştı araca dediler "böyle bir arıza yok genelde kazalı araçlarda olur sağ sorunluysa solda sorunludur nerden yazmış bunu"(Araba hiç kaza yapmadı) diye...

Neyse aradım telefonla şahsı müesser meslek liseli tüvtürk görevlisini tabi şikayetimide ettim öyle bağladılar şahsı, dedim bana anlatma al ustalar burda onlara anlat diyorki "abi sen şikayetini çek arabayı olduğu gibi getir" götürdüm arabayı başka birine düştü oda liseli hiç birşey yok dedi plakaya bastı stikeri...velhasılı kelam tüvtürke güvenmeyin verdikleri belgelere bakın orada yanlış birşey yazdılarsa itiraz edin olay çıkartın yoksa uğraşırsınız...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...