Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LCD Monitor ile ilgili

Albert

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,
Ben elektronik ogrencisiyim. Dun LCD monitorler ile ilgili meslekta$ arkada$lar arasinda muhabbet acildida aklimiza bir konu takildi. Aklimiza takilan bu konuyu sizlerede acayim dedim, belki bir iki goru$u olan cikar. :)

Soruna gelince, arkada$lar LCD monitorlerin ozelligi ufak pixeller icinde bir sivi olmasi ve bu siviya belirli miktarda gerilim verdigimizde bir renk almasi sistemiyle cali$iyor.. Pekala biz bu LCD monitorlerin D.C gerilimle cali$tigini biliyoruz. Fakat giri$i A.C gerilim. $imdi pixellere rengi veren olay gerilim degerimiz demi$tik, bu gerilim degerini ise bizim ekran kartimizdan gonderilen frekanslar sagliyor. Eh D.C gerilim kullaniliyor ama frekans olayi var i$in icinde, Frekansin oldugu yerde D.C olmaz :) Boyle kari$ik bir durum. LCD montorlerin yapisi hakkinda biraz bilgisi olan beni aydinlatabilirse sevinirim.[signature][hline]Mon dieu!! Tu me couvres de mes amis.
Je peux m'occuper moi même avec mes ennemis...

Sosyal ağlarda paylaş

ekran kartından frekans değil data geliyor. O frekans dediğin ise screen refresh rate yani saniyede gösterilen kare sayısı. pekala gelen d.c. bir gel bir gelme şeklinde olunca ve bu bir gel bir gelmeyide frekans olarak değerlendirebilirsin. örnek olarak pile bağlı bir lambayı kapatıp kapatıp açarak frekans yaratabilirsin ki buda sana a.c sağlamaz.[signature][hline]There's someone who needs you.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben a.c sagladigindan bahsetmiyorum, frekans a.c gerilimde gozlenir degil mi? Bana bunu biraz daha geni$ anlatabilecek birileri lazim. Bahsettigin kadarini bende biliyorum.[signature][hline]Mon dieu!! Tu me couvres de mes amis.
Je peux m'occuper moi même avec mes ennemis...

Sosyal ağlarda paylaş

okuduğum ve anladığım kadarıyla renk olayını sadece gerilimin değeri belirmemiyor, bir kontrol mekanizmasından söz etmiş ama açıklmamamış heheh.

bu arada lcd lerin ömrü 20-25 yılmış..[signature][hline]"I have seen the future of horror, and his name is Turk Telekom"
- Stephen King
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...