Albert Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Merhabalar, Ben elektronik ogrencisiyim. Dun LCD monitorler ile ilgili meslekta$ arkada$lar arasinda muhabbet acildida aklimiza bir konu takildi. Aklimiza takilan bu konuyu sizlerede acayim dedim, belki bir iki goru$u olan cikar. :) Soruna gelince, arkada$lar LCD monitorlerin ozelligi ufak pixeller icinde bir sivi olmasi ve bu siviya belirli miktarda gerilim verdigimizde bir renk almasi sistemiyle cali$iyor.. Pekala biz bu LCD monitorlerin D.C gerilimle cali$tigini biliyoruz. Fakat giri$i A.C gerilim. $imdi pixellere rengi veren olay gerilim degerimiz demi$tik, bu gerilim degerini ise bizim ekran kartimizdan gonderilen frekanslar sagliyor. Eh D.C gerilim kullaniliyor ama frekans olayi var i$in icinde, Frekansin oldugu yerde D.C olmaz :) Boyle kari$ik bir durum. LCD montorlerin yapisi hakkinda biraz bilgisi olan beni aydinlatabilirse sevinirim.[signature][hline]Mon dieu!! Tu me couvres de mes amis. Je peux m'occuper moi même avec mes ennemis... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adonis Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 ekran kartından frekans değil data geliyor. O frekans dediğin ise screen refresh rate yani saniyede gösterilen kare sayısı. pekala gelen d.c. bir gel bir gelme şeklinde olunca ve bu bir gel bir gelmeyide frekans olarak değerlendirebilirsin. örnek olarak pile bağlı bir lambayı kapatıp kapatıp açarak frekans yaratabilirsin ki buda sana a.c sağlamaz.[signature][hline]There's someone who needs you. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMedia Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Peki abi ömrü nekadar ?[signature][hline]I Love Liv Tyler | IP Adresim Ne ? | BedaXa | Matrix Code System Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Ben a.c sagladigindan bahsetmiyorum, frekans a.c gerilimde gozlenir degil mi? Bana bunu biraz daha geni$ anlatabilecek birileri lazim. Bahsettigin kadarini bende biliyorum.[signature][hline]Mon dieu!! Tu me couvres de mes amis. Je peux m'occuper moi même avec mes ennemis... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 up ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adonis Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Elektronikte okuyosan EDT hocana bi sorsan ya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 adonis elektronik o kadar geni$ ki ucu bucagi yok. Eh adam endustriyel elektronikle ilgileniyor, lcd'ler ile ilgili $uanda bildigim bilgileri o anlatti zaten. Ama sorularimin bir kismini cevaplayamadi dogal olarak i$i o degil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 teoride omur diye bir sey yok tabide gercek hayatta benim bildigim plasmalar maximum 5-10 sene lcdler kimileri az ucun kimileri az fazla. Birde tabi lcd nin maliyet yuksekligi var biliyorunuzdur lcd ler belli boyutlarin uzerinde cok cok pahalaniyor plazmada kucuk yapilamiyor:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 okuduğum ve anladığım kadarıyla renk olayını sadece gerilimin değeri belirmemiyor, bir kontrol mekanizmasından söz etmiş ama açıklmamamış heheh. bu arada lcd lerin ömrü 20-25 yılmış..[signature][hline]"I have seen the future of horror, and his name is Turk Telekom" - Stephen King Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar