Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Artık Bilgisayarlar Işık Hızı'na Çıkıyor...

OwnerRavenLoft

Öne çıkan mesajlar

said:
Chemical, 26 Kasım 2004 14:55 tarihinde demiş ki:
ama veri iletişimi ışık hızı olduysa bişi farketmez zaten ışık hızıydı o sadece parçalar yavaşlatıyordu

Veri iletimi ışık hızı olsa hepimizin altında bi fiber optik kablo olurdu :) Elektrik yani elektronlarla oldugundan maalesef ışık hızında değil çok çok daha yavaştır elektronlar ışığa göre ve bundan bahsediyor bildigim kadarıyla.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

bu adam ışık hızında bilgisayar yapmamış ki sadece ışığın hızını bilgisayarın hızı kadar aşşağıya çekmiş anladığım kadarı ile..

Işığı tutacak kadar aşşağıya çekmişse bende kasamı tutuyorum işte ışık hızında bilisayar :)[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos|Pati Sözlük|
|Lominadze|News|Blog|
|Mail|MSN [email protected]|icq:2135528|
Sosyal ağlarda paylaş

elektronlar ışık hızında hareket eder biliyorum ama kıtalar arası fiber optik döşenişinin nedeni elektronlar çok uzun mesafelerde eğer çok kuvvetli bir akım değilse ve kabloda böyle neblim 1cm çaplı birşey değilse yolda bozularak tırt oluyor:)

şimdi içinden yüzlerce bilgi geçen bir hat çok yüksek voltajda olamaz çünkü yüksek voltaj güç iletiminde iyidir ama daha kaba yani öyle biliyorum

şimdi düşük voltajda kullanamıyorsun çünkü düşük voltajda silinip gidiyo

o yüzden ışık sinyalleri kullanılıyor kuvvetli ışık şeklinde

kıtalar arası fiber optik konulması o yüzden sanırım

tabiki fiber optiğin konuyla alakası yok bu mesajı niye yazdım abi ben şimdi[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C

[Bu mesaj Chemical tarafından 26 Kasım 2004 19:36 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Chemical tarafından 26 Kasım 2004 19:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

abi burda yallah tazzik diye sıkacağınıza google'a bi mehmet fatih yanık yazın bi arayın.

Yanık, 1995 yılında Massachusetts Institute of Technology'e burslu

olarak kabul edildi ve 1999 yılında fizik ve elektronik mühendisliği

lisansı aldı. Mehmet Fatih Yanık, lisans eğitimi boyunca nanoteknoloji

ve kuantum bilgi işlem konularında araştırmalar yaptı.

Stanford'da 2003 yılında mikron boyutlarında tamamen ışıkla

çalışan bir transistörün nasıl gerçekleştirilebileceğini, bu yıl da

ışığın oda sıcaklığında ve çip teknolojisinde kullanılan mikro-optik

devrelerle durdurulabileceğini gösteren Yanık, bu buluşuyla fizikte ve

iletişim sistemlerinde temel kabul edilen bazı önemli prensiplerin

geçersiz olduğunu, bilgi taşıyan fotonları mikrodevrelerde hapsetmenin

mümkün olduğunu ortaya koydu. Bu buluş, bilim camiasında büyük yankı

uyandırdı.

Işık parçacıkları üzerinde zamanda geri dönüşüm olarak bilinen

operasyonun mikro-çipler üzerinde nasıl gerçekleştirilebileceğini

bulan Yanık, mikro boyutlarda tamamen ışıkla çalışan bir hafızanın

nasıl yapılabileceğini göstererek, geçen yıl Berkeley Üniversitesi'nde

düzenlenen Innovator's Challenge yarışmasında birincilik ödülü aldı.

Yanık, halen lazer nano cerrahi üzerinde çalışmalar yapıyor.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chemical, 26 Kasım 2004 19:27 tarihinde demiş ki:

öyle değil canım arkadaşım nanochiplerde sınıra yaklaşıldı demek birbirne çok yakın veri yolları artık birbirlerini manyetik olarak etkileyip bilgiyi bozmaya başladılar.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Sosyal ağlarda paylaş

işte bizim gazetecilerimiz sadece "oolm ışığı hapsetmiş laan" şeklinde abuk bölümleri alıyor:)
adam sadece "ışık hızında bilgisayar yapıcaz bilgi yok" dese direk onu yazarlar ama adam güzel güzel anlatmış gazeteciler gidip CROP yaparak en göze çarpak kısmı yazmış

"oolm ışığı hapsetmiş laan" [signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ra_d, 26 Kasım 2004 19:34 tarihinde demiş ki:
said:
Chemical, 26 Kasım 2004 19:27 tarihinde demiş ki:

öyle değil canım arkadaşım nanochiplerde sınıra yaklaşıldı demek birbirne çok yakın veri yolları artık birbirlerini manyetik olarak etkileyip bilgiyi bozmaya başladılar.

yav ben nanoboyutlardan sözetmiyorum

ben kıtalar arası niye fiberoptik döşüyorlar dedim
döşemelerinin sebebi ışık hızı olması değil elektiriğin dezavantajları yüzünden diyordum[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Sosyal ağlarda paylaş

yine olmamış chemical.

kıtalar arası fiber döşenmesinin nedeni o değil.
"tırt" olmak diye tanımladığın şey attenuation.türkçeye sanırım zayıflama diye çevirmişler ama anlam tam olarak otumuşmu emin değilim. neyse...

Attenuation probleminin üstesinden repeater'larla çok rahat gelirsin. ama burda doğacak asıl sorun senkronizasyon problemidir.kısacası o kadar basit değil.değiğin şeylerin çok rahat üstesinden gelinir demeye çalışıyorum.

asıl sebeb ise fiberoptik kabloların bandwidth'ine hiçbir elektromanyetik media erişemez.Bu gün bi STS192 bağlantı 9953280 Mbps bitrate'e sahip.bunu coax bi kabloyla elde etmeye çalışın bakalım.

bugün network sınavından çıktım üstüme gelmeyin[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Sosyal ağlarda paylaş

hayırlı olsunda yawrum şu an işimize yarmayacak bu teknoloji hayata geçmesi uzun yıllar alır...
bu arada bir bomba haber gördüm bu haberi okurken bir girn bakın derim[signature][hline]Beer help ugly people have sex since 1862

[Bu mesaj Demon_of_Hell tarafından 27 Kasım 2004 02:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...