Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tabletler hakkında bir iki paragraf yazabilecek olan?

Throndor

Öne çıkan mesajlar

Tablet kullanan bir iki kişi var sanırım forumda.. Maliyetleri ve çeşitleri hakkında bir iki kelam edebilecek, kendi kullandığı tabletin fiyatını ve özelliklerini söyleyebilecek var mı?

Bir arkadaş "ben 4x3" kullanıyorum demiş..santim veya inch mi bunlar.. ufakmış hakkaten eğer öyleyse..

Modellere bakabileceğimiz bir sayfa var mı?[signature][hline] Deus Ex Machina
Sosyal ağlarda paylaş

dom'la bir ara bakınıyorduk alalım diye ama pek fazla çeşit bulamadık genelde a5 ve a6 boyutlarında oluyor ellerindekiler ama onlar bile bulunmuyor çoğunlukla. Sanırım pad'in basınç hassaslığına göre fiyatları artıyor. Pek teknik bilgim yok bu konuda sanırım horas sana bu yönde daha iyi bilgi verebilir.

birde şuraya bakabilirsin;
wacom
mavidonanımda ki tabletler
[signature][hline]mesela beş

[Bu mesaj Oky tarafından 15 Haziran 2004 21:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bende 4x6 var, evet inchle. Kalemler kablosus haliyle, tablete basma kuvvetine gore cizdigin cizginin koyulugu ve buyuklugu degisiyo (pressure sensitive). 4x6 en kucugu denilebilir. Boyutlari a3 kagiti buyukluguna ulasanlar var, ama bayagi pahali. Wacomun yaptiklari guzel ama pahali, sana Volito oneririm ucuz istiyorsan, Graphire da guzel sanirim, onu pek bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabletim yok, şu an 1 numaralı almak istediğim şey.Ucuz bi tane istemediğimden alamıorum şu an.yazdıklarım tamamen kendi topladığım bilgiler, izlenimler ve kullanıcılardan aldığım yorumlara dayanıyor.

Wacom dışında ucuz markalar da var, alanlar memnun ama benim gözlemlediğim tablet kullanıcılarının çok çok azı bunları satın alıyor.(Aiptek var mesela)
İnsanlar tavsiye ederken wacom tavsiye ediyorlar.

Wacom un 3 modeli var
hepsinden insanların direk dolaba kaldırdığı bi mouse çıkıyor.

Cintiq: çok pahalı,tam profesyonel işi.işten sağlam para kazanan bi pro değilsen almanın pek bi anlamı yok.(bi de para basmıosan tabii hehe)

graphire: wacom un en ucuz modeli.ufak boylarda oluyor.tek kalemi var.limitli bütçeye en iyi seçenek gibi gözüküyor.

intuos : graphire ın 2 misli basınç hassaslığı , bi kaç çeşit kalem(açıyı algılayabilen airbrush dahil).boyutu baya çıkıyor.en küçüğü graphire ın en büyüğüyle aynı falan

ben wacom intuos 2 platinum 12x9" istiyorum.390 dolar.alacaksam düzgün bi tane alayım diyorum.eğer parayı denkleştiremezsem en büyük boy graphire alırım.

türkiye de bunları satan bildiğim tek firma var.süper kar geçiriyorlar..[signature][hline]Arcane Kısayol Çubuğu[b] v1.1
[b][
son mesajlar|bilgisayar oyunları|arama]
Sosyal ağlarda paylaş

fiyatlar el yakıyor.arcane 12x9 cok küçük aslında kredi kartınnı 2 katı kadar.cokta pahalı.
kaliteden ödün veripte büyük almak (en azından 20x16) daha iyi olmazmı sizce

bende bu yazın sonunda almayı düşünüyorum.tam bişi bulamadım kendime göre[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..."
Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Sosyal ağlarda paylaş

bende 12 (OHA! amma olmuş) senedir kullandığım dev gibi bi graphire U2 tablet var. hala üretiliyo mu bilmiyorum. gayet güzel. vaktiyle pahalıydı. tekti zaten. şimdi nisbeten daa ucuzmuş bunlar.

neyse. şimdi önemli olan boyu diil işlevi. misal resim çizerken, küçük tabletin daha iyi olacağı durumlar da oluyor. (tabi bunu büyük tablette area restriction yaparak da elde etmek mümkün ama, kim uuraşıcak) fakat mesela dirsekten omuzdan çalışma filan komik olur yapmaya çalışsanız bile. detay olayı o kadar önemli diil. yani zoom diye bişi var. ama parmaklarınızın ve bileğinizin incinme ihtimali filan var.

neyse bunu deyip geçtikten sonra o kaldırılan şey mouse değil puktur. puk da kullanmayı bilen ellerde işe yarar TAMAMMI!!1!

bu kadar. wacom al.[signature][hline] WARNING! In the considerations of safety, you should NEVER let a male dolphin attempt anal sex with you!
Sosyal ağlarda paylaş

12 sene kullandım dedigine göre temiz kullanılırsa ömrüde uzun bu aletlerin.

cok küçük gelicek o ekranlar bana kullanışlıdır inşallah.
ya böyle girip deneyebilecegimiz magaza yokmu? istte[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..."
Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
bende bir tane almayı düşünüyorum...
en son İstanbul gezintimde alma imkaanım varken almamıştım.Bu topiktekilerden sonra markaları bir kenara not edip,ilk gidişimde bir tane kapıcam...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
Hiç Bitmeyen Özgürlük...Pédalé!
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
christmas a doğru almayı düşünüyorum
daha önce hyperpen 12000 olarak belirlemiştim fiyatının ucuz olması nedeniyle.. almadan önce yeni birşey çıkmış mı diye araştıracağım[signature][hline]GM Magery / Necromancy / Meditation / Focus
Baba parası + Easy UO...
Gururlu BTR üyesi
Barbar Şamanı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 24 Kasım 2004 16:12 tarihinde demiş ki:
o ne be yemişler seni :D

Ya şimdi şöyle.
Sen tableti alırken kasa fiyatı söylüyor, sen elini cüzdanına atarken bir anda "HAŞIRT" diye bir ses geliyor, işte o ses çam ağacı etkisi.
Mesela Bang&Olufsen müzik seti alırsan Giant Sequoia etkisi yapıyor.[signature][hline]I'm lunatic.
Sosyal ağlarda paylaş

ben ilustrasyondan cok fotograf kontrol durumlarinda kullaniyorum benim Intuos2'yi, gayette memnunum..
a5ten azcik buyuk olan mevcut ( gaaba 8x9?) bu yaz ortasinda edindim ortalama 350$ civarina geldi yurtdisindan bir arkadasim araciligi ile..

Ha intuos3 daha yoktu ortalikta simdi fiyatlari dusmustur tahminen..[signature][hline]*curiosity res-kills*
...mono
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...