Grudge Mesaj tarihi: Eylül 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2003 kesinlikle harika. henüz sadece 2 bölümü var. 24 bölüm falan olcak toplamda. pre.macross bi vakitte geçiyo. vf0lar daha yeni kullanılmaya başlanmış ve henüz dünya dışı bi tehdit yok ortalarda. kendi kendimizi yiyoruz. mechaların animasyonları bilgisayarla hazırlanmış ve çok da güzel olmuş...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loading Mesaj tarihi: Eylül 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2003 ben de gördüm bayya güzel çizimler filan.tavsiye ederim:)[hline]-Seni geçen kızın adını öğrenmek ister misin? -HEİDİ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kender Mesaj tarihi: Eylül 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2003 http://www.animejunkies.com/projects.shtml 3.bölümü yayınlanmış galiba? biri indirsede bizde ondan alsak:) Macross Zero: Macross Zero Episode 3[hline]600 küsür cd den oluşan anime listemi görmek için mail atın:) [email protected] ekitaplara ilginiz varsa fantezi kitaplarını seviyorsanız siteme bir uğrayın belki ilginizi çeker bedava kitap okumak hemde türkçe:) www.kitap.perisi.com www.kitaplarin.efendisi.com www.daredevil.efsanesi.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loading Mesaj tarihi: Eylül 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2003 kender daha 2 si var valla baktım ama BitTorrent olayına daha koymamışlar herhalde proje aşamasında daha ben indirilable olduğu zaman indirir sana çekerim mutlaka[hline]-Seni geçen kızın adını öğrenmek ister misin? -HEİDİ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoboni Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 5 bölümü de izledim ve acayip hoşuma gitti. hele dogfight sahneleri, dönüşümler of of. klişeler var tabii ki ama olsun onlarsız olmaz zati. spolier vermeden bi şeyler yazmak zor şu an yeni seyrettim daha.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Creel Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 5inci bölümü ariorum kac zamandir cikti dimek hemen araniyim[signature][hline] Creed Demastikus Captain of the Scorpion Class Battleship Vampire / Member of Sol İnvictus "Who wants to live forever?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kender Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Macross Zero nun 4. bölümünün de altyazısı türkçeye çevrildi.. http://www.divxplanet.net/altyazi.php?aid=1473 (buradan indirebilirsiniz) 3 ve 4. bölümlerin çevirilerini muammer bekdemir , mail:([email protected]) yaptı.. arkadaşa şükranlarımızı ileterek 5. bölümü biran önce bitirmesini diliyoruz..[signature][hline]www.kitap.perisi.com www.kitaplarin.efendisi.com www.daredevil.efsanesi.com türkçe anime altyazıları için http://animetr.port5.com/altyazilar.html ugrayın sizide türkçe altyazı yazmaya davet ediyoruz.. türkçe mangalar için http://www.flameriders.com 1100 cdlik ve 40 dvdlik anime listemi görmek için mail atınız mailim:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kender Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 ******dikkat spoiler içerir.uyarmıdı demeyin******* yazıyı hazırlayan: Akuma_Blade MACROSS ZERO Yapım Yılı : 2002 Bölüm Sayısı : 5Çocukluğumdan pek fazla birşey hatırlamam. Her çocuk gibi oynadım ve yaşadım. Fakat o günü asla unutmayacağım. O gün bir şeyler sarsıntıda olmalıydı. Havada iki güneş gördüm. Gerçek güneş doğuda... Ve batıda,karanlıkta diğer güneş. Babam bir savaşın başlamış olduğunu mırıldandı ve annem Tanrı'ya dua ediyordu. Büyülenmiştim ve onun güzel olduğunu düşünüyordum. Gerçekten çok aptal bir çocuktum.1999 Temmuz'unda uzay gemisi dünyaya düştü Başka bir hayatın olduğunu öğrendiğimizde insanlık uyanmak zorunda kaldı. Ve dünya tecrübesi aniden değişti. Barış sarsıldı . Onu en son anladığımda oradaydım ve dövüşüyordum. GİRİŞ : Macross Plus'un klasik Macross konseptini çok daha ileriye taşımasından sonra yapımcıların yeni bir Macross serisi yapmakta çekecekleri zorluk sanırım tahmin edilebilir.Buna bağlı olarak yaklaşık 7 yıllık bir suskunluktan sonra hazırlanan Macross Zero'nun da SDF Macross veya Macross II gibi klasik ekoldeki yapımlardan veya Macross Plus gibi farklı ama kendi konseptini aşan yapımlardan farklı bir yerde durmakta.Öncelikle yapım aşamalarını ve denenen konseptleri özetleyelim. Macross aslında klişe bir Mecha konsepti olmadığından yapımcılar çok sık devam serisi yapamıyorlar.Bunun nedeni Macross takipçilerinin artan standartlardan dolayı her serinin çıtayı daha yükseğe çıkarmasını beklemesi , bu yüzdendir ki nispeten az sayıda ama esaslı seriler görmekteyiz Macross'dan... Macross Plus'un aslında serinin orjinal konseptini de aşması üzerine dikkatler de serinin 96' sonrasındaki devamlarına çevrildi.Seriyi Amerika ve Avrupa gibi yerlere tanıtma amaçlı olan ve gerçek Mecha izleyicisinin hatırlamamayı yeğleyeceğini tahmin ettiğim Macross 7 serisinden sonra Macross Plus'dan alınacak bayrağı daha yukarı çekmek için yapımcılar daha büyük baskı içine girdiler ve sonuç 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Macross Plus'a cevap olan 7 senelik bir çalışma ürünü Macross Zero oldu. Aynı zamanda serinin 20. yılı anlamına da gelen Macross Zero , serinin diğer yapımlarının aksine tarihsel bakışını Macross tarihinin ilk yıllarına uzatıyor ve bize ilk Protoculture kalıntılarına ulaşıldığı zamana tanıklık yaptırıyor.Orjinal serinin zaman dilimi akışında hikayenin başları ASS-1'in ("Alien Star Ship-1" yani ileride SDF-1 olarak anılacak kalıntı) dünyaya çkılması ve oluşan büyük felaketin ardından uluslararası bölünmelerinin başlaması ve ilk bloklaşmalar gösterilmekteydi.Seri bu yapıya sadık kalarak bakışını bu yöne odaklıyor ve hikayede tüm öğeler orjinal zaman akışıyla çakışmayacak şekilde yapılıyor.Ama serinin başlangıcından doğan birçok doğaüstü olaylar da var. KARAKTERLER : -Shin Kudou : UN güçlerine bağlı bir pilot olan Shin , kalıntının düştüğü bölgeyi ablukaya almak isteyen Anti UN cephesine bağlı uçaklarla savaşırken esrarengiz bir düşman uçağı tarafından vurulur ve bölgeye düşer.Ada halkı tarafından kurtarılan Shin , bu adanın ve taşıdığı sırların dünyanın tüm geleceğini etkileyecek gizemler taşıdığın anlar.Bundan daha ötesi ise hayatını etkileyecek Sara ile tanışması ve ardından gelişecek olaylar olur.Shin başlarda ada halkına yabancılık çekse de gidereke kendini onları korumak zorunda olduğu gerçeğiyle yüzleşir ve Anti UN bölgeye geldiğinde adayı korumak için tüm gücüyle savaşmaya başlar.Bilmediği şeyse Sara'nın tüm adanın geleceğini içinde taşıyan seçilmiş bir kişi oluşudur ve onun kaybedilmesi insanlığın kaybedilmesi anlamına gelecektir. -Sara Nomm : Sara hikayenin seçilmiş kişisi konumunda , çünkü ölen doğaya hayat verebildiği gibi içinden geçirebildiği niyet onun varolan herşeyi yoketmesine sebep olabilecek etkiyi tetiklemesine sebep olabiliyor.Yani "yaratılışın" ve "yıkımın" şarkıları onun sesiyle hayat bulmaktadır.Atalarından gelen mirasa gerçek anlamda sahip olan tek kişi olan Sara bir rahibe olmuş ve kendini adanın doğasının kaderinin belli edileceği güne adamıştır.Birdenbire tanımadığı "yozlaşmış" topraklardan gelen yabancının gelişiyle rahatsız olup ona karşı cephe alsa da onun ileride adanın (ve dünyanın) kurtuluşu için kendini ona feda edeceğinden habersizdir. -Mao Nomm : Sara'nın kızkardeşi Mao , ablasının aksine doğanın gücüne gerçek anlamda inanmamaktadır.Hikayenin başlarında artık kabilenin geleneklerine inancını yavaş yavaş kaybetmeye başlayan bir kişi olarak karşımıza çıksa da hikayenin sonlarında yavaş yavaş geleneklerini geri kazanacak ve tıpkı ablası gibi doğanın sesini duyabilmeye başlayacak. -Roy Focker : SDF Macross serisinde 30 yaşındayken gördüğümüz Roy burada 26 yaşın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Macross Zero arkasındaki gizli gerçek http://img395.imageshack.us/img395/619/1240002647878.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 kim olduğunuda yaz bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 ha evet resimdeki ağabey macross un arkasındaki isim Shouji Kawamori Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 eski forum sürümünde öncesinde tam olan uzun pek çok yazı ortadan kesilmiş şekilde çıkıyor bunu anladık bugün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar