RedallHoor Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Birkaç gün öncesinde bilgisayarım ekran kartı ısısından dolayı reset atmaya başladı. Sıcaklık değerleri bilgisayar boştayken de oldukça yüksek durumda olduğundan, tüm bileşenleri söktüm, temizledim ve yeniden monte ettim. Temizlemeden önceki ekran kartı sıcaklık değerleri; Oda sıcaklığı: 20-25 C Kasa sıcaklığı: 35-45 CBoşta: 85c Fan: %35 Yüklenme: 105C ve üstü Fan: %80 ve üstü Burada da sadece Mozilla Firefox açık hali yer alıyor. Bu değerler varken haliyle bilgisayarı temizlemem gerektiğini düşündüm. Kaliteli bir macun kullanarak gerek CPU gerekse GPU macunlarını yeniledim ve bilgisayarı tüm tozlarından arındırdım. Bilgisayarımı tekrardan açtığımda değişen tek şey CPU ısısı oldu diyebilirim. GPU ısısı olduğu gibi kaldı. Uzun zamandır Win8 kurmak istiyordum, bugün gördüğüm tablodan sonra Win8'i de kurdum belki işletim sistemli bir problem olmuştur düşüncesi ile ama o da olmadı. Belki ekran kartının soğutucusunu takarken arada hava boşluğu falan bırakmışımdır diye tekrardan kontrol ettim o da değil. Az önce yeni format atılmış haliyle PC'yi açtığımda GPU ısısı değerleri şu şekildeydi Test ettiğim oyunlar ve sıcaklık değerleri: Dota2 - Ultra ayarlar: 95 C Reset Yok 60 FPS Sabit WarZ - Ultra ayarlar: 115 C Karakter seçme ekranında ekran donmaları ve sonrasında reset 40-60 FPS Önceden Ultra ayarlarda WarZ oynarken misal ekran kartı fanı oldukça yüksek hızlarda çalışırdı fakat oyuna yansımazdı bu. Şu an için oyuna giriş yapamıyorum çünkü ekran donmaları yaşanıyor, ayarları LOW yaptığım zaman 95 C olan ısı değerlerinde oyunu sorunsuz oynayabiliyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar var ise yardım beklemekteyim, net üzerinde çok fazla konu var. Bazıları BIOS güncelleyin diyor bazıları tam aksini söylüyor. Direk servise mi yollasam ne yapsam bilemedim. Sistem bileşenlerim I7 2600 P8-P67 Deluxe Sapphire HD6970 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 hic elleme direk servise yolla garantisi bitmediyse. senin yapabilecegin pek birsey yok bu durumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmd Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Oyunlarda vsync'ı açmayı denedin mi? Benim 6950 de Dota 2'de bile kasıyodu, vsync'ı açınca düzeldi. Gerçi boştakyen bile ısınmasına çare olacağını sanmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bloodjackal Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Buda benim notebook. Nasıl çalışıyor veya kapanmıyor şaşırıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kek Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Sadece temizlemek yetmiyor. Fan bir süre sonra tozları kendi içersine alabiliyor. GPU fanını arada yağlamak gerekiyor. AMA o fanı yağlayabilmek için garanti etiketini sökmen gerekiyor. garantideyse şu an servise yolla halletsinler. değilse sök etiketi (fanın arka tarafının ortasında olur genelde) dök yağını mis gibi çalışır sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeBuffAndHeal Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 termal macun tazele bide. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Kasa içinde ekran kartının konumu nasıl,sıcak havayı atabiliyor mu dışarı.Fanını söküp iyice bir temizle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 aha benim sorun. izliyorum topiği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seigen Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Üst seviye kartlar böyle oluyor ilerleyen zamanlarda, özellikle garanti bittikten sonra :P. İyi ayarlıyorlar. Yine de garanti bitmediyse yetkili servise yolla. Çözemezlerse veya garanti bittiyse (ve istanbul'daysan) www.kazalbilisim.com 'a girip bir bak, benim ölü diye umudu kestiğim kartı dirilttiler, hala da kullanıyorum :D. Bu da açtığım benzer konu. http://forum.paticik.com/read.php?6,6551860,6551860 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RedallHoor Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Yorumlar için teşekkürler, sanırım gidip servise bırakmak en mantıklısı olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Garantiden birsey cikmassa soyle , firinlama yontemini anlaticam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Ya finler tıkandı tozdan temizleyemedin ya soğutucu yüzeyle temasta bi sıkıntı var, macun'u değiştirmen gerekiyor ya fanın devri düştü ya da kart saçmaladı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar