magecy Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 said: Nartanesi, 20 Kasım 2004 20:44 tarihinde demiş ki: [e^(-x)]-1 Ben bundan birşey anlamadım , biraz açıklayabilirmisin?[signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Taylor serisi olması lazım calculusteki. Yanlıs hatırlamıyosam f(x) = f(c) + f '(c)/1! + f ''(c)/2! + ... diye gitmesi lazım sonsuza kadar. Sanırım nartesinin yazdıgı dogru kasmadım ama doru gozukuyo e^x 'in de buna benzer bi acılımı var cunku taylorda :) Ehe zgrw kasıp program yazmıs ya.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki: hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki: ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nartanesi Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 e üzeri x açılımı şudur: 1+x/1!+xüzeri2/2!+xüzeri3/3!... bunun nedenini sinüs ve kosinüsün Taylor açılımlarını biliyorsan yaparsın. Eğer x yerine (-x) koyarsak (-x)in cift kuvvetleri pozitif tek kuvvetleri negatif gelir yani: e^(-x)=1-x/1!+xüzeri2/2!-xüzeri3/3!... şeklinde elde ederiz. Bunu (-1) ile çarparsak: -e^(-x)=-1+x/1!-xüzeri2/2!+xüzeri3/3!... elde edilir. Buna 1 eklersek: -[e^(-x)]+1=x/1!-xüzeri2/2!+xüzeri3/3!... yani senin sorduğun seriyi elde etmiş oluruz.[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 çok sagolun anladım sanırım hemen başlayayım çalışmaya.[signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Bende Deplhi de yazdıydım ama geç kaldım ama zaten beri seri biliyordum neden kastım ki !?!?!?[signature][hline]Your feelings I can't help but rape them I'm sorry, I don't feel the same My heart inside is constantly hating I'm sorry, I just throw you away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 write(*,*) 'Lutfen X degiskenini giriniz : ' read(*,*) x write(*,*) exp(-x) a=exp(-x) s=((-a)*(-1))+(1) write(*,*) s stop end bu kadarını yazdım ama şimdi n! 10 üzeri 9 oldugunda işlemi kesmesini nasıl yaptırıcam onu çıkartamadım.[signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khamil4 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 said: magecy, 20 Kasım 2004 18:26 tarihinde demiş ki: S= x/1!-xüzeri2/2!+xüzeri3/3!-xüzeri4/4!+... şeklinde giden bir serinin çözümü için bir formul varmı ? veya çözüm yolu nedir? bu ne la. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 ühhühü yapamıcaz mı şimdi ödevi :([signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 walla kusura bakma ama basmadı hala bana[signature][hline]Onen-i Estel Edain ü Chebin Estel Anim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 ya valla fortan mıdır nedir ben bilmem :-p if değişken = 1000000000 { // aka 10 üzeri 9 exit; } :lol: yani öyle birşey yap :)[signature][hline]click here online now though under contruction Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 işte olmaz öyle önce faktöriyeli tanıtmam gerekiyor onun içinde formulu tanıtmam gerekiyor programa :)[signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 yaardım eden herkese teşekkür ederim sonunda çözdüm olaya başka bir taraftan bakarak ben çözüm yolunu bulup tanıtmaya çalışıyordum ama imkansız gibi birşey oldugunu gördüm direk sorunun genel halini tanıtınca oluverdi :) program --> x=3 pay=((-1)**(n+1))*(x**n) pay=(-1) n=(1) do i=1,1000000000 pay=pay*(-x) n=n*i if (n == 1000000) then goto 30 else end if terim=(pay)/(n) toplam=toplam+terim end do 30 write(*,*) toplam stop end[signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar