BonePART Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Matlabda function gibi bisi var mı? Yane 5 tane excelim var 5 tane excel dosyasını alıp sırayla işleyip 5 tane excel dosyasına yazıcak kodun main kısmı 500 satır felan tüğrk usulu kopyala yapıstır 5 kere donsun yerine karizmatik bi yontemi yok mu o gobek kısmı mesela function göbek diye tanımlayıp girişleri cıkısları değiştirmek gibin;? vardır kesinde nası yapılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 dosyayi kaydediyosun mesela soyle function [output1, output2,...] = patifonk(input1, input2,input3...) bunu patifonk.m olarak kaydediyorsun daha sonra patifonk('a.xls',100) diye cagiriyorsun mesela. sonra patifonk('b.xls',500) falan filan fismekan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 ayrı bi m dosyası yaratıyorum yane onu dısardan çağırıyorum doğru muyum fizban? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 bu arada input ve output olarak tanımladığım şeyler o fonksiyonun içindeki değişkenler mi yane mesela atıyorum söle bi fonksiyonum var a=(b+c) bu durumda o fonksiyonu tanımlarken function [a] = patifonk(b,c) diye mi tanımlıcam ve bu kodu gömülü kodun girişine mi yazıcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 bide seren dışardan çaırmadna olmuyo mu teze koycam kodu 2 3 tane ayrı ayrı m dosyası olmasın istiyorum böle c++ gibi kodun içine gömemiyo muyuz function tanımlayıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 BonePART said: ayrı bi m dosyası yaratıyorum yane onu dısardan çağırıyorum doğru muyum fizban?evet. BonePART said: bide seren dışardan çaırmadna olmuyo mu teze koycam kodu 2 3 tane ayrı ayrı m dosyası olmasın istiyorum böle c++ gibi kodun içine gömemiyo muyuz function tanımlayıpolmaz. bir tane fonk.m yapcan bir tane call.m, call.m fonk u cagiracak. BonePART said: bu arada input ve output olarak tanımladığım şeyler o fonksiyonun içindeki değişkenler mi yane mesela atıyorum söle bi fonksiyonum var a=(b+c) bu durumda o fonksiyonu tanımlarken function [a] = patifonk(b,c) diye mi tanımlıcam ve bu kodu gömülü kodun girişine mi yazıcamevet, hatta fonksiyonun soyle olacak function [a] = patifonk(b,c) a = b+c end Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 ya işte debugging yaparken zor oluyo neyse yaparık sıkıntı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 seren verdiğim inputları beğenmedi lan yane almıyo inputları ana dosyadan nedendir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 matlabın helpi felan mukemmel ilk defa takıldım anasını satıyım bi komutta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 oh çözdüm lan kendi kendime olay ana programı bi fonksiyona almakmış yane bütün programa mesela bi dummy isim veriyosun function [] = ahmet () %% burda inputları yarattırıyom ben a = 5; b = 3; function [] = topla() c = a+b; end topla; end böle yapınca cevap c= 8 diyo ki doğru ilerde mesela şey yapabiliğyosun bu sayede function [] = ahmet () %% burda inputları yarattırıyom ben a = 5; b = 3; function [] = topla() c = a+b; end topla; a= 9; b=1; topla; end sanırsam herkes cok kompleks seyler hayal kuruyo benim ki gibi basit sorular cevaplanmamış hiç internette eahueahu bu metodun bi zararı varmış ama sanırsam workspacele alakalıda bende çıkarmadı sorun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 for i=1:UniteSayisi if FTB1(i,1)==0; FTB1(i,:)=[]; end end abi şurda bi hata mıv ar benim goremedigim yane yapması gereken sey 1:120 ye FTB1 de i,1 i 0 olan rowları silmek ama silmiyo inf yapıyo nedense Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 oeef cozdum tiksinc forum adamlarından olmiyim belki birinin işine yarar for i=1:UniteSayisi j=(UniteSayisi+1)-i; FTB1(j,5)=j; if FTB1(j,1)==0; FTB1(j,:)=[]; end end tersten yaptım ustten satır sildikce dogal olarak satırlar loop numaratörü ile uyusmuyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar