Silphatos Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 aylardır hat 4mbite sabitlenmişti, zaten 2 3 günde 50gb'ı geçip hız 3mbite düştüğünden umursamıyordum ama şimdi farkettim 8mbit yapmışlar hattı. arada bağlantı gidip gelmeye başladı bugün, acaba hat kaldırmıyor mu hızı ondan mıdır?
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 santrale uzak olunca hatlar kaldırmıyor, kopma yapıyor. Telefonla arayıp hızını 4-5'e sabitlettir, o şekilde anlarsın direk.
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 ben bunu yine 4mbit yaptırayım bari bikaç gün daha deneyim de
barnacle Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 noise margin attunationdan küçük olmalı demişti bana eve gelen eleman. senin upstream de yüksek gözüküyor.
senko Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 SnR değerin (noise margin)düşük hacı bizim kullandığımız formüllerde bu attenation ile adsl2+ da 15kbps alabilmen lazım teorik olarak (yaklaşık km başına 13db loss olduğunu varsayarsak.) santrale uzaklıığını biliyormusun? tahminimce uzaksın ki 18db power üretiliyor downstream için, ideali genelde 10-11'dir. 15'ten sonra hattın unstable olabileceğini varsayarız. adsl2+ için de bu değer 3 - 5 arasında oynar ideal olarak.
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 15kbps ne la dial up mı bu adsf 2km civarı olmalı santral, ya bu adsl mode aslında bilmemne fast latencydi tam hatırlamıyorum ama adsl2+ değildi yeni yapmışlar ve 4000 civarına sabitti hat. yine 4000 yaptırsam kopmaz herhalde. 1 saatte 3 kere koptu demin mesela ama dün de 8mbitti ve kopmuyordu acaba bugün gecici bi sorun falan mı oldu
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 artmış biraz attainable değer, o 3 kopuştan sonrada kopmadı daha kendine geldi mi acaba?
jagd Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Attaniable değerden ziyade noise margin önemli senin için orda bir geriye gidiş var. Açıkçası senin hattında SIKINTI VAR , yoğun saatlerde noise margin diye senin modemde gösterilen SNR değerinin düşüp kopmalara yol açması büyük ihtimal .Bu SNR ile senin hat 6 dan yukarısında sorun yaratır gibi Silphatos said: o 3 kopuştan sonrada kopmadı daha kendine geldi mi acaba?
senko Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Silphatos said: 15kbps ne la dial up mı bu adsf 2km civarı olmalı santral, ya bu adsl mode aslında bilmemne fast latencydi tam hatırlamıyorum ama adsl2+ değildi yeni yapmışlar ve 4000 civarına sabitti hat. yine 4000 yaptırsam kopmaz herhalde. 1 saatte 3 kere koptu demin mesela ama dün de 8mbitti ve kopmuyordu acaba bugün gecici bi sorun falan mı oldu 15mbit olcakti haklisin :)
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 6.3 olmuş şu an o noise margin, sabah res atmıştım 6 kere tekrar bağlanmış bugün. yarın ben arayıp 6mbite aldırayım en iyisi bunu eyv
senko Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 portunu biliyormusun huawei mi alcatel mi
J'eon Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 modem eskiyse falan farklı bir modemle deneme şansın da varsa önce bir o şekilde dene bence. Yakın zamanda yaşadım benzer bir olay, yıllanmış rt-205'i değiştirince sıkıntı kalmadı.
cantug Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 o max alabileceğin değerler oynak olmaması gerek refreshlediğinde sabit değilse senin aldığın hızın altına düşerse arada ondan kopma oluo o max gösterdiği santralin alabildiği max hiz onlar
Öne çıkan mesajlar