Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

adsl hat değerleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

aylardır hat 4mbite sabitlenmişti, zaten 2 3 günde 50gb'ı geçip hız 3mbite düştüğünden umursamıyordum ama şimdi farkettim 8mbit yapmışlar hattı. arada bağlantı gidip gelmeye başladı bugün, acaba hat kaldırmıyor mu hızı ondan mıdır?

Mesaj tarihi:
SnR değerin (noise margin)düşük hacı
bizim kullandığımız formüllerde bu attenation ile adsl2+ da 15kbps alabilmen lazım teorik olarak (yaklaşık km başına 13db loss olduğunu varsayarsak.)

santrale uzaklıığını biliyormusun?

tahminimce uzaksın ki 18db power üretiliyor downstream için, ideali genelde 10-11'dir.
15'ten sonra hattın unstable olabileceğini varsayarız.
adsl2+ için de bu değer 3 - 5 arasında oynar ideal olarak.
Mesaj tarihi:
15kbps ne la dial up mı bu adsf

2km civarı olmalı santral, ya bu adsl mode aslında bilmemne fast latencydi tam hatırlamıyorum ama adsl2+ değildi yeni yapmışlar ve 4000 civarına sabitti hat. yine 4000 yaptırsam kopmaz herhalde. 1 saatte 3 kere koptu demin mesela ama dün de 8mbitti ve kopmuyordu acaba bugün gecici bi sorun falan mı oldu
Mesaj tarihi:
Attaniable değerden ziyade noise margin önemli senin için orda bir geriye gidiş var. Açıkçası senin hattında SIKINTI VAR , yoğun saatlerde noise margin diye senin modemde gösterilen SNR değerinin düşüp kopmalara yol açması büyük ihtimal .Bu SNR ile senin hat 6 dan yukarısında sorun yaratır gibi

Silphatos said:
o 3 kopuştan sonrada kopmadı daha kendine geldi mi acaba?
Mesaj tarihi:
Silphatos said:

15kbps ne la dial up mı bu adsf

2km civarı olmalı santral, ya bu adsl mode aslında bilmemne fast latencydi tam hatırlamıyorum ama adsl2+ değildi yeni yapmışlar ve 4000 civarına sabitti hat. yine 4000 yaptırsam kopmaz herhalde. 1 saatte 3 kere koptu demin mesela ama dün de 8mbitti ve kopmuyordu acaba bugün gecici bi sorun falan mı oldu

15mbit olcakti haklisin :)
Mesaj tarihi:
modem eskiyse falan farklı bir modemle deneme şansın da varsa önce bir o şekilde dene bence. Yakın zamanda yaşadım benzer bir olay, yıllanmış rt-205'i değiştirince sıkıntı kalmadı.
Mesaj tarihi:
o max alabileceğin değerler oynak olmaması gerek refreshlediğinde

sabit değilse senin aldığın hızın altına düşerse arada ondan kopma oluo

o max gösterdiği santralin alabildiği max hiz onlar
  • Yeni Oluştur...