Catscratch Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Yaw iki saattir dmz ile ilgili yazılar okuyorum hala neden local network'te tcp/ip ayarlarına ip girmemiz gerektiğini anlayamadım. Lan ile ne alakası var bu işin onu da çözemedim. Tek bilgisayar var kardeşim, bilgisayarda 10.0.0.x ile başlayan ip ler değişmez bilgisayar her açıldığında. DHCP Clients'ın altında bir ip var 10.0.0.11 bende. Virtual Server'da port açarken bu ip kullanılır bundan eminim. Birde LAN Status altında bir ip vardır o da 10.0.0.2 bende. Bu hiç değişmio mesela her zoom x4'te aynı. Modemin kitabında DMZ'i enable edip save settings ve write settings to flash and reboot'a tıklayın dior. Sonra lan settings'e gidin. Orda start ve end ip leri var. bende 10.0.0.4 ve 10.0.0.15 mesela. O ip ler dışında bir ip seçin. Kendiniz seçin bi ip dio. Sonra TCP/IP ayarlarını açın dior. Sonra ip olarak o seçtiğiniz ip'yi girin dior. MEsela 10.0.0.16. Mask 255.255.255.0 ve default gateway 10.0.0.2 girin dior. DNS için ikisinede 10.0.0.2 girin dior. Sonra tekrar dmz ayarlarına git dmz host ip 'ye 10.0.0.16 gir dior. Bunları yapıorum ama internet bağlantısı gidior. Şimdi mesaj atıp soracam zoom'un siteye bakalım nasıl bir cevap gelecek.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malcolmx Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 kardeş kasmana neden olan şeyi anlamdım oto ip ver eger winxp kullanıyorsan sorun olmaz oto ip yap oto dns yap modemden hiç bir ayarı elleme restart at miss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Dialup'da restart atar. Zaten önemli olan orası deil. TCP/IP ayarlarına ip atamak önemli deil, önemli olan DMZ host ip olarak ne gireceğimiz önemli. Manual'de dioki sen kendin kafadan seçiceksin bi tane. Lan settings de reserve edilmiş ip ler var. bende 10.0.0.4 start, 10.0.0.15. Bu ip aralığı dışında bir ip koyacan dio. Manualde mesela 10.0.0.16 koy dio. Koyuyosun oraya tamam. Sonra gidip bunu tcp/ip de sabit ip olarak giriosun. O zaman internet gidio bağlanmıoki. Salaklar işte. Zoom'un site zaten eski. Mesaj attım bakalım nolcak. Şimdi ben DC kullanıorum. Ordan anlıorum firewall'un devrede olup olmadığını. 10.0.0.16 girdim ip olarak. DC'de port'u boş brakınca rastgele bir port seçior. Olmadı ne search ne download. Oraya gittim virtual server'da port açarken girilen ip yi yani 10.0.0.11 (bende böyle. dhcp client olarak gösterdiği ip bu zoom'un system status ta gösterdiği, herkezde değişik olabilio ama sabit oluo değişmio sürekli) O ip yi girince bu sefer oldu. DC'de download edio, search yapıo. Port'da seçmiorum, istediği portu kullanıo. Steam'e uyuz oldum gece bi ara 22 kb ile indiriodu birkaç ip'den. Sabah baktım 5kb ile indirio tek ipden. Huylanıom bende DMZ'i doğrumu girdim diye :D[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Öncelikle 10.0.0.0 networkünün netmaski 255.255.255.0 değil 255.0.0.0 dır. Ondan sonra bildiğim kadarı ile DMZ tek makina için kullanılabilecek bir olay. Elbetteki bir tane IP belirliyorsun.. DHCP den çıkarıyorsun ki, bilmem kaç tane makina router a bağlı ise saçmalamasın diye. Yani sanırım. Senin modemin ne demeye çalışıyor çok da anlamış değilim, ya da kendimi veremedim okurken.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yevaud Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 ya dükkanda speedtouch 510 var onda NAPT ayarlarından açtım ben gerekli portlarıda X5 de öle bi ayar bulamadım evde Shoutcast den yayın yapcam olmuyooo[signature][hline]ı was soldier ----------------------------------- 195.174.96.4 MHZ Radio Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 ip genelde aynı kalsada hiç değişmeyecek diye birşey yok. mesela eth. i çıkarıp usb den bağladığında farklı ip alırsın. eht. kartını donanım olarak kaldırıp tekrar tanıttığında ya da slotunu değşitirdiğinde yine farklı ip verme olasılığı var DHCP server'ın. bir kaç kere benzer durum başıma geldi. olay yine sharky'nin dediği yere çıkıyor basitçe:karışıklık olmaması için. sen tcp/ip de ne ip belirlersen DHCP server boşta ise sana o ip'yi verecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Yok abi tcp/ip ile dhcp nin uzaktan yakından alakası yok. DHCP client ip'sini giriosun dhcp host ip olarak. Adamlara mesaj attım bakın dedim olmuo böyle, manual'i değiştirin şu FAQ sorunlarını updateleyin diye. Tamam yapıcaz dediler. DHCP client ip'si Zoom modemin bizim bilgisayara verdiği ip. Dışardaki gerçek internet ip'sinden gelen bilgileri gönderdii makinanın ip si yani. Mesela benim modem usb'den takılı. ethernet ile 2. bir bilgisayar bağlasam orda 2 ip görüncek. O ip'yi yazıoruz DMZ host ip olarak. Makina internetteki ip'ye gelen bilgileri firewall'a sokmadan o ip'ye yani usb portuna gönderio. Ancak dün gece çakan bir şimşekten sonra makinadan didum diye bir ses geldi. Baktım modemin power ışığı yanmıo. Yaktık modemi iyimi.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar