prizmatik Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Selamlar, Eski bir SCSI hdd var, 90lı yıllardan kalma. Bunun içindeki veriyi okumaya çalıştık ancak nasıl bir dosya sistemi formatındaysa windows xp ve biçok linux dağıtımında hdd nin içeriğini göremedik. Win xpde disk yönetimi kısmında unallocated olarak görünüyor. Linux de de genelde live cdlerle denediğimizden ilk açılışta SCSI hdd nin model marka bilgileri vs gözüküyor ama sistem açıldığında hdd piyasada yok. Hdd de sorun yok çalışan bir sistemden söküpte pcye bağlayarak yapıyoruz bu işlemi. Clonezilla, norton ghost gibi biçok filesystemi tanıyan programlarıda denedim. Clonezilla hiç görmedi, norton ghost gördü ancak nasılsa seçilemez durumdaydı hdd. Amaç hddye en ufak değişiklik yapmadan içeriği okumak. Yani o dosya formatını destekleyen bir sistemde açmalıyız ama o dosya sistemi nedir bir fikrim yok. Başka neleri deneyebilirim sizce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 r studio deneyin birde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 SCSI HDD'yi nasil bagliyorsunuz PC'ye SCSI arabirim olmadan ? Direkt IDE kablosu falansa kullandiginiz buyuk ihtimal odur sikinti. Bir de testdisk deneyebilirsiniz analiz ve recovery icin ama calisan sistemden soktuk dediginiz icin sikinti arayuz ile alakali bence. Yanlis arayuz ile baglandiysa disk ustundeki controller'i bozmus olma ihtimaliniz de var tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prizmatik Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 di said: SCSI HDD'yi nasil bagliyorsunuz PC'ye SCSI arabirim olmadan ? Direkt IDE kablosu falansa kullandiginiz buyuk ihtimal odur sikinti. Bir de testdisk deneyebilirsiniz analiz ve recovery icin ama calisan sistemden soktuk dediginiz icin sikinti arayuz ile alakali bence. Yanlis arayuz ile baglandiysa disk ustundeki controller'i bozmus olma ihtimaliniz de var tabi. Kullandığımız kasa SCSI ve IDE arabirimleri var. Yani SCSI hdd SCSI ye takıldı, donanımsal anlamda bir sıkıntımız yok. HDD OS ler tarafından görünüyor ancak filesystemi farklı olduğu için içeriği normal olarak göremiyoruz okadar. moriQ said: r studio deneyin birde R studio da çok farklı bir program değil gibi görünüyor. Clonezilla'nın desteklediği filesystemler şunlardı: Filesystem supported: (1) ext2, ext3, ext4, reiserfs, reiser4, xfs, jfs, btrfs of GNU/Linux, (2) FAT12, FAT16, FAT32, NTFS of MS Windows, (3) HFS+ of Mac OS, (4) UFS of FreeBSD, NetBSD, and OpenBSD, and (5) VMFS3 and VMFS5 of VMWare ESX. Dolasıyla bunların dışında bir filesystemle karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum? :I Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Calisan sistemden soktuk demistin, o sistem neydi ki ? Bilinmeyen bir dosya formati olma ihtimali baya baya dusuk geldi bana. Hani eski calisan OS Vindoz turevi ise pek sansi yok FAT/NTFS olacak her halukarda, *nix turevi ise yine bilinen formatlar olacak. Daha bi detay alalim sana zahmet bilgin varsa. Disk'i raid array'den sokmedin diye umuyorum/tahmin ediyorum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prizmatik Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Unix tabanında çalışan kendine özel bir işletim sistemi var çalışan sistemin. Dolasıyla UFS falan olsaydı clonezilla görürdü sanırım :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 di'nin sorduğu son sorunun cevabını ben de merak ediyorum yalnız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar