Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sizce arafat katil mi barışsever mi yoksa militan mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Herşeyi unutalım ve şöyle bi benzerliği düşünelim;

Türkiye-Kürdistan-Apo
İsrail-Filistin-Yaser
amacım polemik değil sadece bence benzerlik var gibi?[signature][hline]dokuz osuruk bir doktora bedeldir!!!

Mesaj tarihi:
said:
paspatur, 13 Kasım 2004 00:39 tarihinde demiş ki:
said:
Rexar, 13 Kasım 2004 00:31 tarihinde demiş ki:
ingilizler yunanlılar italyanlar da ülkemize girdiğinde biz barışsever değildik. atatürk de militandı onlara göre. tıpkı arafatın sana militan olması gibi.

tabi aradaki fark şu;
türk milleti yy lar buyonca Anadolu topraklarında hüküm sürdü yani o topraklar zaten bizimdi.Ve ing. fransızlar vb. işgalciydi...
Filistin ve İsrail meselesinin bununla uzaktan yakından bi benzerliği yok.
Hele hele Ulu önderin Yaserle hiç yok...
ok.???

filistinliler o topraklara sonradan geldi değil mi. yahudiler de aslında ingilizler tarafından yerleştirilmedi oraya. bence daha fazla konuşma.
Mesaj tarihi:
said:
rarebee, 12 Kasım 2004 23:43 tarihinde demiş ki:

kimden duydun?hangi eğitim düzeyindeki insanlardan?tarihle ne kadar alakalı insanlardan?hangi niyetli insanlardan?

sacma sapan sorular sormayin
egitim duzeyinin ne alakasi var ?
cahil insanlarin her soyledikleri yalanmi ?
yada universite bitirmis master yapmis adamin her soyledigi dogrumu ki bi lafin dogrulugunu buna gore belirliyosun ?
hepsi dunya tarihini yalayip yutmus desem bu lafimin dogru yada yanlis olmasini degistirirmi ?
i
Mesaj tarihi:
said:
Rexar, 13 Kasım 2004 00:40 tarihinde demiş ki:
çünkü sivil hedef yoktu. hepsi düşman askeriydi.

sivil hedef yokmuydu? anadoluda yaşayan binlerce rum neydi.doğuda yaşayan binlerce ermeni.ya arafatın 11 tane atleti öldürtmesi?terör örgütü kurması.nerden geldiği belli olmayan 5 milyar doları?halkı açken 5 milyar doları bankalardan olan bir lideri Atatürkle karşılaştımak sizce biraz saçma değil mi?arafat barışı istemeyen egoları yüzünden toplumunu daha da kötü hale getiren biriydi.aslına bakrsanız arapların hiç birine acımıyorum.zamanında bizi 5 kurusluk altına satanalr bunun bedelini ödemeye başladı.[signature][hline]RareBee
Mesaj tarihi:
said:
Rexar, 13 Kasım 2004 00:43 tarihinde demiş ki:
said:
said:
ingilizler yunanlılar italyanlar da ülkemize girdiğinde biz barışsever değildik. atatürk de militandı onlara göre. tıpkı arafatın sana militan olması gibi.

tabi aradaki fark şu;
türk milleti yy lar buyonca Anadolu topraklarında hüküm sürdü yani o topraklar zaten bizimdi.Ve ing. fransızlar vb. işgalciydi...
ok.???

filistinliler o topraklara sonradan geldi değil mi. yahudiler de aslında ingilizler tarafından yerleştirilmedi oraya. bence daha fazla konuşma.

ben filistin o topraklara sonradan geldi demedim ki.
ben sadece Türkiye-Atatürk ve Filistin -Yaser karşılaştırmana katılmadığımı söyledim.Celallenme...;)[signature][hline]dokuz osuruk bir doktora bedeldir!!!

Mesaj tarihi:
said:
Rexar, 13 Kasım 2004 00:43 tarihinde demiş ki:
said:
said:

tabi aradaki fark şu;
ok.???

yahudiler oraya ingilizler tarafindan yerleştirilmedi. binlerce yıldır ordalarki orasi yahudiler icin vaadedilmiş topraklardır. oraya ingilizler tarafından yerlestirilen yahudi kesimi hitler olaylarından kacan kesimdir. bence sen daha fazla konusma[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok
işte ben..!
Mesaj tarihi:
said:
paspatur, 13 Kasım 2004 00:42 tarihinde demiş ki:

Türkiye-Kürdistan-Apo
İsrail-Filistin-Yaser
amacım polemik değil sadece bence benzerlik var gibi?

buradaki yanlışlık ne biliyor musun:
türkler kürt topraklarını zorla işgal etmedi ama yahudiler filistin topraklarını zorla işgal ettiler.

senin benzetmenin doğru halini yazayım daha iyi anla:
farzedelim türk toprakları ingiliz zoruyla kürtlere verilmiş olsun bu durumda:
kürdistan-türkiye,
israil-filistin
Mesaj tarihi:
said:
ExhaulteD, 13 Kasım 2004 00:44 tarihinde demiş ki:
said:
rarebee, 12 Kasım 2004 23:43 tarihinde demiş ki:

kimden duydun?hangi eğitim düzeyindeki insanlardan?tarihle ne kadar alakalı insanlardan?hangi niyetli insanlardan?

sacma sapan sorular sormayin
egitim duzeyinin ne alakasi var ?
cahil insanlarin her soyledikleri yalanmi ?
yada universite bitirmis master yapmis adamin her soyledigi dogrumu ki bi lafin dogrulugunu buna gore belirliyosun ?
hepsi dunya tarihini yalayip yutmus desem bu lafimin dogru yada yanlis olmasini degistirirmi ?
i

bak o zaman uzaya ilk çıkan türkler bunu ben diyorum sen de git başka forumalrda uzaya ilk çıkan türkler de.sana nerden duydun diyince de bunu insanlar soluo ben değilim de.bana bir kaç cumhuriyet ve vatan düşmanının hiç bir kanıtı olmadan attığı iftiraları anlatma.evinde kuran var diye insanalr asılsaydı anadoluda insan kalmazdı.[signature][hline]RareBee
Mesaj tarihi:
said:
ExhaulteD, 12 Kasım 2004 21:46 tarihinde demiş ki:
Ya belki onlar hakketti diyeceksiniz belki ataturk oyle sey yapmadi diyeceksiniz belki kabul etmiceksiniz ama
Kurulan istiklal mahkemelerinde asilan onca insan ?sadece evinde kuran oldugu icin asilan insanlar olmus o insanlarda bence en az israildeki hamile kadin kadar masumdu.

nasıl bir insansın sen ya?
zamanında istiklal mahkemelerinde az bile adam asmışlarki bugun o zamanlardan kalan serefsizlerin torunları ve cocukları devletin her noktasında kadrolaşıp tarikatlara vatanı satıyorlar,Ülkemizi emperyalistlere peşkeş cekiyolar yobazlar!!

Mustafa Kemal ne yapmışsa sonuna kadar doğrudur.

Bu ülke ya kemalistlerin olacak yada hiç kimsenin!!
Mesaj tarihi:
said:
Eaglewingg, 13 Kasım 2004 00:51 tarihinde demiş ki:
said:
Ya belki onlar hakketti diyeceksiniz belki ataturk oyle sey yapmadi diyeceksiniz belki kabul etmiceksiniz ama
Kurulan istiklal mahkemelerinde asilan onca insan ?sadece evinde kuran oldugu icin asilan insanlar olmus o insanlarda bence en az israildeki hamile kadin kadar masumdu.

zamanında istiklal mahkemelerinde az bile adam asmışlarki bugun o zamanlardan kalan serefsizlerin torunları ve cocukları devletin her noktasında kadrolaşıp tarikatlara vatanı satıyorlar,Ülkemizi emperyalistlere peşkeş cekiyolar yobazlar!!

bırak azını yorma adam hiç bi açıklama yapamıyor.inandıgı seye bakarsan zaten zeka seviyesi de ortada.bir kac yobaz dangalakın lafına inanmış.acıyorum aslında bu cocuga.[signature][hline]RareBee
Mesaj tarihi:
topicdeki hiç bir mesajı okumadım,herhangi bi yorumda yapmadım konuyla ilgili ama bu ne akdar ABUK bir topic başlığıdır.
konu dışına her bakışımda okuyup okuyup kafama takılıo söylemeden edimicem.

arkadaşım,topiği açan vatandaş;
şimdi bir insan için ''barış sever,militan ve katil'' bu nasıl bir üçlemedir ki bahsedilen adam arafat:bir lider.
militanlıktan öte bişey,mücadele veriosa katil likten öte bişey tabiki adam öldürecek,ülkesinin barışı için mücadele ediosa tabiki barış sever...

öhhh...[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
Mesaj tarihi:
said:
Rexar, 13 Kasım 2004 00:48 tarihinde demiş ki:
said:
paspatur, 13 Kasım 2004 00:42 tarihinde demiş ki:

Türkiye-Kürdistan-Apo
İsrail-Filistin-Yaser
amacım polemik değil sadece bence benzerlik var gibi?

buradaki yanlışlık ne biliyor musun:
türkler kürt topraklarını zorla işgal etmedi ama yahudiler filistin topraklarını zorla işgal ettiler.

senin benzetmenin doğru halini yazayım daha iyi anla:
farzedelim türk toprakları ingiliz zoruyla kürtlere verilmiş olsun bu durumda:
kürdistan-türkiye,
israil-filistin

doğrudur...
derin mevzuu...
uykum geldi[signature][hline]dokuz osuruk bir doktora bedeldir!!!

Mesaj tarihi:
said:
Natural_Jedi, 13 Kasım 2004 00:58 tarihinde demiş ki:
topicdeki hiç bir mesajı okumadım,herhangi bi yorumda yapmadım konuyla ilgili ama bu ne akdar ABUK bir topic başlığıdır.
konu dışına her bakışımda okuyup okuyup kafama takılıo söylemeden edimicem.

arkadaşım,topiği açan vatandaş;
şimdi bir insan için ''barış sever,militan ve katil'' bu nasıl bir üçlemedir ki bahsedilen adam arafat:bir lider.
militanlıktan öte bişey,mücadele veriosa katil likten öte bişey tabiki adam öldürecek,ülkesinin barışı için mücadele ediosa tabiki barış sever...

öhhh...

peki ya objektif bakarsak ?[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok
işte ben..!
Mesaj tarihi:
said:
Cermy, 13 Kasım 2004 00:49 tarihinde demiş ki:
israilliler filistin topraklarina girdi. cunku filistinliler israilin olan toprakların bir kısmını sahiplenmeye calistilar.
[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok
işte ben..!
Mesaj tarihi:
ya gerçekten kimin önce kimin sonra geldiği önemli mi? insanlar dinleri, milletleri yada dilleri farklı olduğu halde beraber yaşayamaz mı? yaşar, bal gibi yaşar. hiç sorun olmaz demiyorum, tabii ki olur. bütün multi-ethnic toplumlarda problemler olur. kimisi ırkçıdır kimisi radikal dincidir (islamcı demiyorum, dinci diyorum). fakat bu insanları, dayılarına ve ayılarına bakmadan en azından kanun önünde eşitlerseniz belki barışı sağlamak için bir adım atarsınız (tabii olayın sosyal boyutları da var. belki bu insanları tamamen kaynaştıramassınız ama en azından iki toplumun da ayak uydurabileceği bir çok- kültürlülük oluşabilir zamanla.) oysa israil ve filistin napıyor? karşılıklı olarak ister asker ister sivil bir grup insanı toprakları ayıracak bir çizgi uğruna öldüryor. zaten communication sayesinde globalleşmeye giden ve bir çok sınırın kaybolduğu şu dünyada bir avuç toprak için öldürüyorlar birbirlerini. ne amaçla? sorunun cevabı basit: birileri o bölgede karışıklık istiyor, birinin canı silah satmak istiyor, birileri manyak, insanlar birbirini öldürsün istiyor. tarihte yahudiler ve müslümanların beraber yaşadığı da görülmüş. peki ya öyleyse filistinle israili farklı kılan ne? hiçbirşey.[signature][hline]"In despair, there are the most intense enjoyments, if one is acutely aware of one's own hopelessnes""
Fedor Dostoevsky
Mesaj tarihi:
Evrim tartışması gibi tarihte olan bir çok büyük olayın altında tepedeki insanların çıkar dertleri ve çatışmaları yatıyor. Savaşta bunların önde gideni tabiki, bu insanların çoğunluğu temelde piskopatlık için öldürmez insanın içindeki bitip tükenmeyen ''daha fazla, daha çok, daha iyi, daha güçlü'' dürtüsüdür bu.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
Eaglewingg, 13 Kasım 2004 00:51 tarihinde demiş ki:
said:

harikasın ne diyim[signature][hline]Gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz
Mesaj tarihi:
rexar aç biraz ansiklopedi oku.

Şöyle millattan önce 1000 senesine bak, sonra ibrani kavimlerinin haritada hangi bölgede olduğuna bak...

Yani şu saptırılmış Mel Gibson'ın İsa filminde bile bir gerçek var o da İsa'nın olduğu yıllarda tüm kudüs ve o çevre bölge israiloğullarının yaşadığı bölgeydi.

İsa da bir yahudiydi, daha değişik esaslarda bir mezhep kurmak istedi ve hristiyanlık ortaya çıktı.
12 havarinin tamamıda yahudiydi...

Kuran-ı Kerim i belgeleyenlerde yahudi hahamlardı. Zaten 2 din arasında benzerlikler bundan kaynaklanır.

Filistinmiş pehhh, Arafat adam gibi bir lider olsaydı bankada tüm dünya da olacak silahlı saldırıları parasal bazda desteklemek için para tutmazdı. Parasının 1/4 ü bile west bank'ta çok şeyi değiştirirdi...

Hala arafat hala filistin diyorsun bana.

Yok kardeşim işgal filan. 1948 de saldırdılar, tüm araplar hemde.

Yediler babafingoyu, sustular oturamadılar, yaralıydı bir tarafları.
1956 sinai campaign de aldılar ellerine,
1967 de aldılar...

Almaya da devam edecekler...

Barış isteyen barışı bulur.
Bir elimde kaleş öbür elimde zeytin dalı istediğimi vermezseniz asarım keserim gibi bir çocuk mantığı ile olmaz liderlik.

Liderliği fiyaskoydu cenazesi daha beter fiyaskoydu.

Yassir kıçımın arafatı

Ne Mutlu Türküm Diyene![signature][hline]sonunda yeniledim.

lord_elvyn, 12 Kasım 2004 20:06 tarihinde demiş ki:
artik patideki abazalardan korkmaya basladim...

[Bu mesaj mexinth tarafından 13 Kasım 2004 03:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
mexinth, 13 Kasım 2004 03:01 tarihinde demiş ki:
rexar aç biraz ansiklopedi oku.

Şöyle millattan önce 1000 senesine bak, sonra ibrani kavimlerinin haritada hangi bölgede olduğuna bak...

Yani şu saptırılmış Mel Gibson'ın İsa filminde bile bir gerçek var o da İsa'nın olduğu yıllarda tüm kudüs ve o çevre bölge israiloğullarının yaşadığı bölgeydi.

Zamanında yahudilerin ezilmesine karşı çıkan,onlara sahip çıkanda müslüman Osmanlı imparatorluğu değildi zaten.

said:
İsa da bir yahudiydi, daha değişik esaslarda bir mezhep kurmak istedi ve hristiyanlık ortaya çıktı.
12 havarinin tamamıda yahudiydi...

evet bunun kaynağı yok birşeyi yok biri kuyuya taş atıyor devamı gelirse gelir..

said:
Kuran-ı Kerim i belgeleyenlerde yahudi hahamlardı. Zaten 2 din arasında benzerlikler bundan kaynaklanır.

sen iyice azıttın,farkında değilsin.kuran-ı belgelemek ne demek be saçmalayıp durma kuran allah tarafından hz. muhammede gönderildikten sonra iki üç yahudinin belgelemesine gerek kalmadan gereken yerlere ulaştı ve dünyanın bir kısmıda bunun sonucunda müslüman.yahudilik gibi ticari emelleri yüzünden tevratın değiştirildiği,egoistliğin dibine vurulmuş kendilerini en yüksek din seçen bir kitap değil Kuran-ı Kerim.

said:

1967 de aldılar...

dikkat etsinde o ele alınan neyse ufacık topraklarında yaşayan israilliler o ufacık topraklarıda kaybedip ele almasın.

said:
Barış isteyen barışı bulur.
Bir elimde kaleş öbür elimde zeytin dalı istediğimi vermezseniz asarım keserim gibi bir çocuk mantığı ile olmaz liderlik.

Liderliği fiyaskoydu cenazesi daha beter fiyaskoydu.

ha evet belki 40 yıldır mağarada yaşıyor olsaydım bu dediklerine evet güzel derdim.zamanının psikopat israil liderleri olmasaydı,barış yapılsaydı belki şu anda Filistin refah içinde yaşıyor olabilirdi.

said:
Ne Mutlu Türküm Diyene!

buda karşı çıkacaklara 'bende sizdenim' mesajı vermek için herhalde.bir nevi yazı sonu propagandası.[signature][hline]shinsetsu desu..

[Bu mesaj Apache tarafından 13 Kasım 2004 03:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
mexinth, 13 Kasım 2004 03:01 tarihinde demiş ki:

1967 de aldılar...

mexinth senin yaşın kaç sorabilir miyim? 13? 14? bu nasıl bir konuşma nasıl ya nasıl?? bi de sana cevap vercektim ohooo.. bırak allasen ya sizinle mi uğraşacam.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Mesaj tarihi:
rahan senden büyüğüm hiç merak etme, artık sabrım taştı.

Bidi bidi bidi boş boş konuşup duruyorsunuz.
Saçma saçma dayanaklarla antisemitizm yapmaya devam ediyorsunuz.[signature][hline]sonunda yeniledim.

Mesaj tarihi:
yahudilik gibi ticari emelleri yüzünden tevratın değiştirildiği,egoistliğin dibine vurulmuş kendilerini en yüksek din seçen bir kitap değil Kuran-ı Kerim.

Apache sen iyice azıtmışsın asıl, ne demek egoistlik için değiştirmek tevratı.

Kuran-ı Kerim i baştan yazan denmedi orda iyice oku belgeleyen...

O dönemde tek bir arap bile okuma yazma bilmezken belgeledi zaten değil mi?

Osmanlı'nın gelmesi ile ne alaka ...

Kimse osmanlı'ya bok atmıyor ki...

ha evet belki 40 yıldır mağarada yaşıyor olsaydım bu dediklerine evet güzel derdim.zamanının psikopat israil liderleri olmasaydı,barış yapılsaydı belki şu anda Filistin refah içinde yaşıyor olabilirdi.

Evet zaten o kadar psikopattılar ki, gidip sporcu öldürdüler, bebek pusetine bomba yerleştirdiler. Okul otobüslerinde kıçlarına 2 lokum sokup kendilerini öldürdüler. Ama ne var ki ne huri gelecek ne başka birşey.
O kadar masumlar ki, çocuklarını canlı bomba olmak için yetiştiriyorlar.

Görüyoruz görüyoruz, görmeyede devam edeceğiz.

[signature][hline]sonunda yeniledim.

[Bu mesaj mexinth tarafından 13 Kasım 2004 10:43 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...