Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Database dizaynı

SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

Kafamda kuramadım bi türlü şunu help plz.
şimdi Projects tablosu var, Files var bide Translators var. Projects ile Files arasında one-to-many relationship var, bu nedenle Files tablosuna foreign key olarak ProjectID ekledim.

Şimdi sorun şurda başlıyor, many-to-many relationlarda intermediate tablolarda sadece 2 tane FK olması lazım, payload olmamalı. Her projede 1den fazla çevirmen olabilir, bu çevirmenler dosya bazında atanacak. Her dosya 1den fazla çevirmen tarafından çevrilebilir veya 1 çevirmen 1'den fazla dosyayı çevirebilir. Bu dosyaları çevirmenlere atadığımızda karakter sayısı, source/target languageID, deadline gibi alanlar ortaya çıkıyor ve bu alanları dediğim gibi intermediate tablolara ekleyemiyoruz.

Ve bunu beceremedim evet.

Edit:
x tane proje var, projede belli dosyalar var
bir dosyayı n tane ayrı çevirmene atayacaksın
ama hepsine ayrı deadline atayacaksın ve ayrı kısımlarını çevirtireceksin, onun için de karakter sayısı da farklı. Tabi n dosyayı 1 çevirmene de atayabilirim. Sorun entity framework kullanacağım için ara tablolarda payload olamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

files_translators_meta tablosunda bir adet key field'in olsun, translatorID, fileID falan bunun muhtemel değerleri. bir de value field'in de bunlara denk gelen değerleri tutsun. oh hayat sana güzel.

Anlamadım, şimdi bu tablo many-to-many ilişkilerdeki ara tablo mu, öyleyse zaten translatorID ve fileID dışında birşey tutmamalı. Ama öyle değil sanırım, öyle değilse nasıl ama?
Sosyal ağlarda paylaş

Pratik bir yontem soyliyeyim.

Kafanin cok karistigi noktalarda sondan basa gitmek bazen daha yararli olabiliyor. Herhangi bir jpa (hibernate, jpa etc.) framework le objelerini annotate edip DB yi generate ettir, relation lari ordan incele. IDE olarak idea kullaniyorsan (eclipse turevleri icinde vardir eminim) DB yi generate etmeden object relation cikaran UML benzeri sema ureten plugin ler var, bunlarda yararli olur.

Edit: Bir de programlama tarafina mi alinsa bu thread.
Sosyal ağlarda paylaş

Files tablosunda translator_id ile project_id olsun işte.
(veya bir view yazıp file tablosunu kullanıp aşağıdakine benzetirsin.)

Files Table
-----------
file_id,
translator_id,
project_id,
start_date,
end_date,
deadline_info

Translator Table
---------------
translator_id,
translator_name,
...

Project Table
------------
project_id,
project_name,
...

Olmaz mı?

Sql kafasıyla düşündüm, ne amaçla yaptığını bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...