Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

QoS ile nasıl sınırlama yapılıyor ?

Artariel

Öne çıkan mesajlar

netlimiter ile download upload sınırlaması yaptım ama ne olursa olsun yine de torrent, diğer ağdaki pclerde oyunda ölümcül laglara sebep oluyor. sadece torrent değil, video, resim açma yani her türlü dl işlemi ağdaki diğer makinelere lag yaratıyor. qos diye bir çözüm varmış modemden ama sayfası o kadar karışık ki. ben istiyorum ki, online oyun oynadığım masaüstü pc'nin önceliği en yüksek olsun, onun işi bitmeden diğerlerine paketler yollanmasın yani masaüstünde oyunlarda lag yaşamayayım oynarken, diğer pcler ise geri kalan hızla download yapsın. tp-link TD-W8961ND kullanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Etken sadece download hizi degil, ayni zamanda acik baglanti sayisi. Haliyle modemin/router'in catliyordur. Torrent'in baglanti sayisini dusurmeyi dene bi.

QoS olayi icin de bi manual falan bulucan anca zira olay standart ama arayuzler baya farkli.
Sosyal ağlarda paylaş

Modeminde arayüzü varsa zaten görürsün...

Mantığı portlar belirliyorsun öncelik tanıyorsun...

Yada tüm portları seçip diosunki bu PClere öncelik ver bağlantıda diyorsun

0-255 a kadar öncelik sıralaması oluyor genelde böyle ayarliyorsun ve diğerleri rahatlıyor.

ama torrentte upload olayı bozuyor upload sınıra dayanınca senin downloadlarınıda etkilio o yüzden bi sorun oluşuyor en fazla upload slotunu 3-4 yap sonra qos tan upload sınırını belirle ona göre qos işini yapar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...