Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güç Kaynağı Oyunlarda Ses Yapıyor

romslayer

Öne çıkan mesajlar

Merhaba

Anakart: ASUS M5A97
İşlemci: AMD FX 8120
GPU: XFX hd 6870(tek fanlı versiyonu)(bu karta ayrı bir sövüyorum o ayrı)
Kasa: Xigmatek Midgard Black Edition
Kasanın kendi içinden gelen güç kaynağı 600w bir Xigmatekti

Bilgisayarı Ağustos gibi aldım hatta DH forumalarından da yardım alarak topladim, ekran kartının fanını manuel olarak %30-%50 arasında tutuyorum(normalde 40 derece yükte 73 falan oluyor bu haliyle) ve İşlemci soğutucuyu manuel olarak düşük tutuyorum(ısı ile ilgili bir sorun olucak halde değil normalde 41 yükte 50-53 derece). Buna rağmen ses ile ilgili sıkıntı çıkmasından dolayı fanları elle durdurup kaynağına baktım ve güç kaynağından geldiğini tespit ettim. Oyundan çıktıktan 30-40 saniye sonra eski sessiz haline geri dönüyor. Öncelikle oyun örneklerini veriyim çünkü CPU veya GPU yüklenmesinden kaynaklı bir sorun mu olduğunu çözemedim.

Ses yaptıkları:
Far cry 3
Civilization 5
Heroes 6
Tropico 4
Dawn of War 2(özellikle bunda ekran kartı da diğer oyunlara göre çok ısınıyor[Battlefield 3 de aynı fan hızıyla 70 DoW2 de 87 derece] ve güç kaynağı sesi tahammül edilemez hale geliyor)
Mass Effect 3(az da olsa yapıyor)
Saints Row the Third

Ses yapmadıkları:
Battlefield 3
Team Fortress 2
Medal of Honor Warfighter
Planetside 2

bunun dışında compile ve render işlemlerinde herhangi bir sorun çıkartmıyor.

En sonunda hem parayi denkleştirmem hem de vatan %30 indirim var diye gittim Xigmatek in kendi güç kaynağını Xilence XP700 ile değiştirdim ancak nafile sonra topladim kasayı gittim vatan bilgisayara derdimi anlattım teknik servise Cooler Master RS-650 GX ile değiştirdik yine çözülmedi. Teknik serviste 2 gün toplam 7 saat geçirdim ancak bir çözüm bulamadık. Şu anda kasanın içinde Cooler Master var ancak bu güç kaynağı programdan çıktıktan sonra sessizleşmesine rağmen asla programa girmeden önceki sesine geri dönmüyor.

İngilizce ikinci anadilim ancak internette de herhangi birşey yok sadece bir forumda (EVGA)birisinin başına gelmiş ama kimse sallamamış. Sondan bir önceki umudum olarak BIOSu güncelledim 1605e ancak bir fark olmadı. Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun uzadıya okumadım ama kaliteli bir uzatma kablo kullan, mümkünse UPS ile besle bilgisayarı. Toprağının da kaliteli olduğuna emin ol.

edit: UPS denemişsin zaten, besleme problemi bu direkt. Her şeye rağmen devam ediyorsa, ya hatalı üretimden ya da kalitesiz beslemeye maruz kaldığından dolayı anakart kondansatörlerinde falan sıkıntı vardır.

edit 2: Anca şimdi tam okudum, yukarıda yazdıklarım yarım doğru imiş, sesin değişmesine rağmen PSU'dan geldiğine sorunun biraz daha farklı anlaşılan.

Öncelikle, bilgisayara giren besleme halen önemli. İkinci olarak ekran kartın anakarta gereğinden fazla stres yaratıyor gibi, bunun da birkaç sebebi olabilir.

Ya anakartta donanım problemi vardır, ki bu ilk dediğimle benzer.
Ya anakartta firmware bugları vardır, update yapman gerekiyodur.
Ya ekran kartınla ilgili bir sıkıntı vardır, firmware-driver vs. güncellemeyi veya downgrade etmeyi denemen gerekiyodur.
Ya da elektrik hattın gerçekten kötüdür.
Sosyal ağlarda paylaş

ben ses farkını bir video ya çekip youtube a koyuyim bari.

@Mr_Hand

Dediklerinden bir tek anakartta donanım problemi olma olasılığını test edemedim ve baska bir anakart olmadan çok mümkün değil.

Anakartı hem en güncele hem de aradaki bir versiyona guncelledim çözülmedi.

Ekran karti aynı sekilde sürekli güncel ama sen bu mesajı attıktan sonra 1 sene onceki versiyona downgrade edip denedim farketmedi.

Elektrik hattıyla ilgili bir sorun olabilecegini ben de dusunuyordum ama vatan bilgisayarda da ayni sorun oluştu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...