katamaran Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Arkadaşlar merhaba C de polinomlar üstünde işlemler yapan bi program yazıyorum.Polinomlar kullanıcıdan alınacak mesela toplamak için ADD 6X^4-7X^3+7 6X^2+8 ŞEKLİNDE ALINACAK BEN bu polinomları ayrı bi replace fonksiyonu tanımlayarak "strtok" fonksiyonuyla aradaki boşluk ve + işaretlerine göre parçaladım. şu anki çıktım: 6X^4 -7X^3 7 6X^2 8 şeklinde parçaladım fakat su an bupolinom parçalarından katsayıları ve üstleri alıp 2 boyutlu bir matrise 1 satırda katsayilar 2.satirda üstler olacak şeklinde atamaya çalışıyorum fakat başaramadım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 int x[][] şeklinde double dimensional arrayler tanımlayıp, her satırda ^ olan kısma kadarkini ilk dimensiona, geri kalanını da 2. dimensiona sırayla kaydederek istediğini elde edebilirsin gibi sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 int diil de char/string tanımlayıp parse etmen gerekir tabi int den oluşmuyo sace Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nazca Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 6x^... 4x^.. 3x... 4x^0 şeklinde bulduktan sonra katsayılarla değişkenleri ayırman gerekli, şu işini görür sanırım; Code #include #include #include #include int main(){ char x[10]; int y; printf("string: "); scanf("%s",x); y=atoi(x); printf("n %d", y); getchar(); getchar(); } scanf'le değil de senin bulduğun stringleri bu code'a yönlendirebilirsin. Ayırdıktan sonra programın içerisinde yine string[n][2] array tanımlayıp dizinin içerisine satırları sütunları kaydet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar