Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux Versiyon Tavsiyeleriniz

Dalamar

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,
Açıkçası şimdiye kadar linux ile büyük bir alakam olmadı.. taaki üniverstede bölümümde tek geçeli os linux olduğunu anlayana kadar...

Bana tavsiye edebileceğiniz bir linux sürümü varmı? Red Hat oldukça popüler ve açıkçası nedenini bilmiyorum. Monoyu düşünüyorum c# çalışmalarımda destek sağlayan tek linux sürümü olduğu için...[signature][hline]Gamer's East Owner & Coder
İnatla Hala Zenciyiz
Dalamar?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Açıkçası şimdiye kadar linux ile büyük bir alakam olmadı.. taaki üniverstede bölümümde tek geçeli os linux olduğunu anlayana kadar...

hehe o şoku bütün arkadaşlar yaşıyor nedense, ne zannediliyor anlamıyorum, linux bilmeyen bilgisayar öğretmeni bile olamamalı bence ...

said:
Bana tavsiye edebileceğiniz bir linux sürümü varmı? Red Hat oldukça popüler ve açıkçası nedenini bilmiyorum. Monoyu düşünüyorum c# çalışmalarımda destek sağlayan tek linux sürümü olduğu için...

sürüm konusunda yardım etmek zor değil, ancak bence okulu bekle ve okula göre hareket et, bir çok okulda redhat (yada fedora) daha sonrasında da ilerleyen zaman içinde freebsd ile çalışılıyor.

c# olayına gelince, mono diye bir sürüm duymadım, ama www.go-mono.org u duydum eğer kastettiğin buysa, go-mono yada diğer adıyla mono, sadece c# için değil total .net ortamı yaratmak için yapılan bir çalışma. yani sürümünden bağımsız olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

mono bir proje. neterin de dediği gibi "linux kerneli üzerinde çalışabilecek .net framework" olarak tanımlayabiliriz. yani bir linux dağıtımı değil.

versiyon konusunda, turbolinux ya da debian tavsiye ederim.

turbolinux, çünkü arkasında ibm var ( lisans verdiği üç linux dağıtımından biri)

debian, çünkü kullanımı daha basit gibi.

bir de knippix'i unutmamak gerek (umarım yanlış yazmadım). bildiğim kadarıyla tamamen cd-romdan çalıştırılabiliyor. misler gibin.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

knoppix olcaktı mumi ..[signature][hline]ICQ#85889898
If you need a host, contact me.
ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon...

Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
Sosyal ağlarda paylaş

Bence hem developer manasında hemde user manasında başlarken seçebileceğin en iyi dağıtım fedora'dır. RedHat'de 9.0 artık oldukça eski teknoloji kaldı enterprise sürümleride senin için ağır bir tercih olacaktır. Çünkü enterprise için paket bulmakta zorlanabilirsin. Keza redhat amca programın tam stabil olduğuna inanmadan enterprise için paket çıkarmıyor. 3. şahısların yaptığı paketleri kullanabilirsin tabii ama fedora kadar kolay da bulamassın paketleri..[signature][hline]Mouse'um kayboldu.. O ailemizin mouseydu. Görenlerin insanlık namına durmalarını emrediyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

Elbetteki Slackware veya Debian haricinde bir Linux dağıtımı, hele ki ( hadi mandrake bir kenara ) RedHat kesinlikle ama kesinilkle düşünülmemeli.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Slackware/Debian'la Linux'a baslamak sac dokulmesi, sinir krizleri gibi yan etkilere yol acabilir genelde yeteri kadar sabirli degilsen. Mandrake tavsiye ederim bu yuzden ilk Linux deneyimin icin. Neyin nasil calistigina alistiktan sonra Slackware'e yada Debian'a gecmek daha saglikli olacaktir. Vectorlinux diye bir alternatif var, Slackware'i user-friendly yaptik gibi bir iddaalari var, denemedim ama bakmakta fayda olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...