Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hopa Davası Devam Ediyor


kolektifinsan

Öne çıkan mesajlar

Hopa Davası'nın 5.duruşması görüldü
11 Aralık 2012 | Salı
kolektifler.net/Ankara
Ankara’da Hopa davası’nın 5. Duruşması görüldü. Dava 7 Mayıs 2013 tarihine ertelendi

31 Mayıs 2011 tarihinde Hopa’da yaşananları protesto edenlerden 28 kişinin yargılandığı Hopa Davası’nın 5. duruşması Ankara’da görüldü.
Duruşma öncesinde adliye önünde basın açıklamasına çok sayıda milletvekili de destek verdi.

Basın açıklamasında söz alan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, AKP’nin toplumun farklı katmanlarındaki tüm muhalifleri iç düşman ilan ettiğini söyledi. Dün Dünya İnsan Hakları Günü’nde çok sayıda hamaset dinlediklerini hatırlatan Onur, “Aslında yılın geri kalan günleri İnsan Hakları İhlal Günleri. İşte bugün burada yine bir yargılamayla karşı karşıyayız. Yeter artık diyoruz” dedi.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de Metin Lokumcu’nun katillerinin bulunamadığına fakat Hopa halkına sahip çıkanların yargılandığını dile getirdi. Hak arama mücadelesinin geçmişten bu yana sürdüğünü söyleyen Kürkçü, “Arkadaşlarımızın aklanmasını istiyoruz ama bu yargıya güven duymak güç. Yine de hesaplaşmamızı yapacağız, mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Halkeveleri Genel Sekreteri Nuri Günay ise AKP’nin kasalarını ve cezaevlerini doldurma politikalarını durdurana kadar mücadele edeceklerini söyledi ve diğer duruşmalardaki hak ihlallerine dikkat çekti. Günay, "Yaşamı savunanlar değil, Metin Lokumcu'yu ve dereleri katledenler yargılanmalıdır" dedi.

Basın ardından duruşmaya geçildi. Şikayetçi polisler diğerlerinde olduğu gibi bu davaya da gelmedi. Dava 7 Mayıs 2013 tarihine ertelendi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...