Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KTÜ Fakültesinde Yemekhane Kazanımı


kolektifinsan

Öne çıkan mesajlar

http://www.kolektifler.net/manset/13194/ktu-egitim-fakultesinde-yemekhane-kazanimi



KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi yurt yemekhanesindeki sorunlarla ilgili, zamların geri çekilmesi ve fiş üstü uygulamalara son verilmesi talebiyle düzenlenen gürültü eylemi kazanımla sonuçlandı

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Öğrenci Kolektifi, yemekhane sorunlarını protesto etmek, dönem başında yapılan zamları geri çektirmek ve fiş üstü uygulamalara son vermek amacıyla tüm üniversitelilerin kitlesel katılımıyla bir ses çıkarma eylemi düzenlemişti.

Eylem sonrası yurt müdürü ve işletmeci ile üniversitelilerin katılımıyla yemekhanede görüşme gerçekleştirilmişti. O görüşmede KYK SOTE yemekhane yönetimi, ertesi gün yemekhanede yapılacak bir açık toplantıyı kabul etmek zorunda kalmıştı.

300’den fazla üniversitelinin katıldığı açık toplantıda sorunlarını dile getiren üniversiteliler, haklı taleplerini yemekhane yönetimine iletti. Üniversitelilerin kararlı duruşu sonucu üniversitelilerden oluşan beş kişilik bir komisyon oluşturuldu. Ertesi gün bu komisyon KYK yurt müdürü ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, yemekhane yönetimi taleplerin karşılanması için üniversitelilerden bir hafta süre istedi ve bu sürenin sonunda üniversitelilerin taleplerini karşılayacağını bildirdi.

Kazanımın ardından üniversiteliler yaptıkları açıklamada sürecin takipçisi olacaklarını ve taleplerin karşılanmaması halinde eylemliliklere devam edeceklerini ifade ettiler.

---------------------------------------------------------

Eğitimde neoliberal talan, toplum değil sermaye için bilgi üretimi, öğrencinin müşterileştirilmesi ve eğitimin paralı hale getirilmesini kapsayan genel proje kapsamında bu yıl pek çok üniversite gibi KTÜ'ye de getirilen yemekhane zamları öğrenci eylemleri sonucu geri çektirildi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...