Razu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 said: Limasol, 11 Kasım 2004 20:11 tarihinde demiş ki: razu sunu solemek istemıs sanırım nolursa olsun baska hiçbir fikri dinlemeden anlamadan yada arastırmadan sadece ataturkun yaptıgı islere yada dusunduklerine koru korune inanmak bagnazlıktır diyo yani İNANMAYIN YADA BUNLAR YANLIS DEMİYO bide anlamadan etmeden çok bilmis kuçumser tavırlı yazılar yazıyosunuz yok izindeyiz yok soleyız boleyız şov yapmayın ok? +1[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Natural Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 topiği okumadığın burdan anlaşılıyor.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki: Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
Limasol Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 tebrik ediyoruz çagırın elemanlarıda bi halay çekelim[signature][hline]Gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz
Razu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 said: fizban, 11 Kasım 2004 21:13 tarihinde demiş ki: ben de sen atatürkçü değilsin dememişim dikkat edersen. bu sefer de iki vahim durum senin için de geçerli oluyo. gel gör ki şu da senin cümlen: "herkes atatürkçü olmak zorunda değil. niye atatürkçü olmayanları aşağılayarak yazdın ki ?" tabi ben bu cümleyi dilimiz noktalama ve imla kurallarına uygun olarak yazdım. hll valla ımla kılavuzu gıbısın...[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Venator Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Yedi sayfayı birden okumadım ilk sayfadan sora bıkraktım ama yine de goruslerimi belirteyim. Ataturk cok buyuk bir lider, buyuk bir devlet adamı akser vs ama iste onun bi turlu insan oldugunu anlayamıyoruz. Her insan gibi o da yanlıslar yaptı herkesin gibi onun da sevdigi sevmedigi seyler vardı, ama iste bizim egitim sistemimizde ilkokuldan baslayarak onu ilah gibi gosterme cabası vardır ben de bunu anlayamam ya. O olmasaydı biz burada olmazdık hepsi onun sayesinde onun zamanında turkiye cumhuriyeti buyuk bi sekilde gelismistir dogrudur da bu durumu ben bunu duraklama donemindeki osmanlıların dusunce sistemine benzetirim. O zamanda da osmanlı herhalde " Kanuni buyuk adamdı liderdi hadi onun yaptıklarını tekrar edelim mutlaka bi dogru yanı vardır" diyerek kapitulasyonları asırlar boyunca surdurmeye devam etmistir. Oysa kanunini amacı fransızları sadece gecici olarak kendi tarafına cekmekti, ekonomideki bu pisligi temzilemek de ataturk'e dustu maalesef. Kısaca nedir tek bir ilkeye baglı kalmak dogru degildir cunku her sistem zamanla eskir, ki ataturkculugun icinde de bunu telafi edicek madde vardır (inkılapcılık ilkesi). Yani eskiden soyleydi ataturk boyleydi fasa fiso sen onune bakacaksın kardesim adam bizi bugunlere onu konusalım diye getirmedi ulkemizi gelistirelim modernleselim diye getirdi. Ataturk'u anmak saygı duymak baska sey adamı ilah olarak gosterip insanların goruslerini kısıtlamak baska bisey. Bu ataturk'un yanlıs yaptıgı seyleri de gormemizi saglar (asırı alkol zararlıymıs mesela). Ataturk'u insan olarak anlayabilirsek ataturkculugu daha iyi kavrayabiliriz gibi geliyo bana.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki: hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki: ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
MeSh Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 @Chemical, Sadece 1. sayfadaki bir kac postunu okudum.. sanirim lisedesin ve dogal olarak ataturk'un hayatini okumussundur (en azindan okumus olman lazim..) Ataturk'un neden icki ve sigara'dan oldugunu sormussun, o kadar hayvani bir stres altinda sen ne yapardin bilemiyorum ama o da bir insandir (uzaylida olsa, insan insandir gibi oldu ama.. oyle :P), bir ustun varlik degildi.. Ataturk'un kiyafet devriminden baska bir olayini bilmiyorum demissin, Ataturk bir liderdi, dagilmis ve gruplasmis olan cemiyetleri tek cati altinda toplayip, yonetti ve zafere ulasti. Bundan dolayi gunumuzde sahip oldugun tum haklari falan O'nun sayesinde aldin.. (Not: Baskasi cevaplamis olabilir ama gaza geldim :P)[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
Limasol Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 said: Saendul, 11 Kasım 2004 21:46 tarihinde demiş ki: Yedi sayfayı birden okumadım ilk sayfadan sora bıkraktım ama yine de goruslerimi belirteyim. Ataturk cok buyuk bir lider, buyuk bir devlet adamı akser vs ama iste onun bi turlu insan oldugunu anlayamıyoruz. Her insan gibi o da yanlıslar yaptı herkesin gibi onun da sevdigi sevmedigi seyler vardı, ama iste bizim egitim sistemimizde ilkokuldan baslayarak onu ilah gibi gosterme cabası vardır ben de bunu anlayamam ya. O olmasaydı biz burada olmazdık hepsi onun sayesinde onun zamanında turkiye cumhuriyeti buyuk bi sekilde gelismistir dogrudur da bu durumu ben bunu duraklama donemindeki osmanlıların dusunce sistemine benzetirim. O zamanda da osmanlı herhalde " Kanuni buyuk adamdı liderdi hadi onun yaptıklarını tekrar edelim mutlaka bi dogru yanı vardır" diyerek kapitulasyonları asırlar boyunca surdurmeye devam etmistir. Oysa kanunini amacı fransızları sadece gecici olarak kendi tarafına cekmekti, ekonomideki bu pisligi temzilemek de ataturk'e dustu maalesef. Kısaca nedir tek bir ilkeye baglı kalmak dogru degildir cunku her sistem zamanla eskir, ki ataturkculugun icinde de bunu telafi edicek madde vardır (inkılapcılık ilkesi). Yani eskiden soyleydi ataturk boyleydi fasa fiso sen onune bakacaksın kardesim adam bizi bugunlere onu konusalım diye getirmedi ulkemizi gelistirelim modernleselim diye getirdi. Ataturk'u anmak saygı duymak baska sey adamı ilah olarak gosterip insanların goruslerini kısıtlamak baska bisey. Bu ataturk'un yanlıs yaptıgı seyleri de gormemizi saglar (asırı alkol zararlıymıs mesela). Ataturk'u insan olarak anlayabilirsek ataturkculugu daha iyi kavrayabiliriz gibi geliyo bana. Guzel yazı...[signature][hline]Gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz
Soulbringer Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 said: Loras, 11 Kasım 2004 19:58 tarihinde demiş ki: Razu senin savunduğun düşünceye karşı argümanlarda sunduk burda; sen onlara cevap verecek misin ? Yoksa boş boş karşılıklı tartışmalara devam edecek misin ? Birde sunduğun sav konusunda yeterince bilgili misin ki hala ısrarla bunu savunuyorum diyorsun kimseye cevap vermeden. Ya somut bir şeyler göster ya da bırak onunla bununla tartışmayı. +8[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Atatürkünde bir insan olduğunu kabul etmezseniz ya hayatınız boyunca kendinizi bir takım görüşlere kapalı tutmanız gerekir yada büyük hayal kırıklığın uğrarsınız. Kendinizi geçmişe hapsederseniz, geçmiş sizin geleceğiniz olur. Değişen bir dünyada buda yok olmak demektir. Saygı başkaşeydir, fanatiklik ve takıntı başka...[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 12 Kasım 2004 13:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Soulbringer Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Vatan elden gidiyor ozel mulk yasası çıkartılıyor halen yok şöyle yok böyle gözünüzü açın ve etrafınıza iyi bakın ama o etrafınızdaki maşalarla değil kendi gözlerinizle!! Tek bir söz söyleyeceğim... Bu diziden alıntı sanabilirsiniz ama bizzat bunu bir tarihte çok önemli vasıfları olan kişi söylemiştir.. ''Atasını tanımayan it peşinde gezer!!'' Saygılarımla Soul..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Tabi tanımak lazım ama çaresizlik içinde bir zavallı gibi atalarımızın yaptıklarını tekrar etmek nekadar doğrudur? Bir ülke yaratıcı olduğu sürece ayakta kalır atalarımızdan gelen doğru fikir ve görüşlerin aydınlığı altında hareket etmeliyiz ama onların yaptığı herşeyi tekrarlamaya çalışmak bizim fikir üretmekten yoksun ve aciz bir toplum olduğumuzu gösterir. Merak ediyorum italyada sezarın yaptığı ve romayı çok güçlendiren politikalar uygulansa ne olurdu...Sezarın ozaman şartlarına göre yaptığı şeyler büyük ölçüde doğru ve yerindeydi ama şuan yapılsa herhalde ortada bir italya kalmazdı.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Jackques Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 said: Saendul, 11 Kasım 2004 21:46 tarihinde demiş ki: Yedi sayfayı birden okumadım ilk sayfadan sora bıkraktım ama yine de goruslerimi belirteyim. Ataturk cok buyuk bir lider, buyuk bir devlet adamı akser vs ama iste onun bi turlu insan oldugunu anlayamıyoruz. Her insan gibi o da yanlıslar yaptı herkesin gibi onun da sevdigi sevmedigi seyler vardı, ama iste bizim egitim sistemimizde ilkokuldan baslayarak onu ilah gibi gosterme cabası vardır ben de bunu anlayamam ya. O olmasaydı biz burada olmazdık hepsi onun sayesinde onun zamanında turkiye cumhuriyeti buyuk bi sekilde gelismistir dogrudur da bu durumu ben bunu duraklama donemindeki osmanlıların dusunce sistemine benzetirim. O zamanda da osmanlı herhalde " Kanuni buyuk adamdı liderdi hadi onun yaptıklarını tekrar edelim mutlaka bi dogru yanı vardır" diyerek kapitulasyonları asırlar boyunca surdurmeye devam etmistir. Oysa kanunini amacı fransızları sadece gecici olarak kendi tarafına cekmekti, ekonomideki bu pisligi temzilemek de ataturk'e dustu maalesef. Kısaca nedir tek bir ilkeye baglı kalmak dogru degildir cunku her sistem zamanla eskir, ki ataturkculugun icinde de bunu telafi edicek madde vardır (inkılapcılık ilkesi). Yani eskiden soyleydi ataturk boyleydi fasa fiso sen onune bakacaksın kardesim adam bizi bugunlere onu konusalım diye getirmedi ulkemizi gelistirelim modernleselim diye getirdi. Ataturk'u anmak saygı duymak baska sey adamı ilah olarak gosterip insanların goruslerini kısıtlamak baska bisey. Bu ataturk'un yanlıs yaptıgı seyleri de gormemizi saglar (asırı alkol zararlıymıs mesela). Ataturk'u insan olarak anlayabilirsek ataturkculugu daha iyi kavrayabiliriz gibi geliyo bana. çok hoş ve açık yazmışsın. ellerine sağlık.[signature][hline]Jackques Marques
Soulbringer Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 said: Ardeth, 12 Kasım 2004 13:13 tarihinde demiş ki: Tabi tanımak lazım ama çaresizlik içinde bir zavallı gibi atalarımızın yaptıklarını tekrar etmek nekadar doğrudur? Bir ülke yaratıcı olduğu sürece ayakta kalır atalarımızdan gelen doğru fikir ve görüşlerin aydınlığı altında hareket etmeliyiz ama onların yaptığı herşeyi tekrarlamaya çalışmak bizim fikir üretmekten yoksun ve aciz bir toplum olduğumuzu gösterir. Merak ediyorum italyada sezarın yaptığı ve romayı çok güçlendiren politikalar uygulansa ne olurdu...Sezarın ozaman şartlarına göre yaptığı şeyler büyük ölçüde doğru ve yerindeydi ama şuan yapılsa herhalde ortada bir italya kalmazdı. Sn Ardeth bana bu şekilde tavırlı konuşmaya pek hakkınız yok gibi düşünüyorum tabi bu kanaat bana ait.. İkincisi bana politik konuları bilmiyormuşum muamelesini de hiç beğenmedim.Bundan sonra şahsıma karşı kullanıcağınız cümle veyahut herhangi birşeyi tartarak yazınız çünki karşınızda çocukluk arkadaşınız veya lise dostunuz yok.. Saygılarımla Soul..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 said: Soulbringer, 12 Kasım 2004 13:09 tarihinde demiş ki: Vatan elden gidiyor ozel mulk yasası çıkartılıyor halen yok şöyle yok böyle gözünüzü açın ve etrafınıza iyi bakın ama o etrafınızdaki maşalarla değil kendi gözlerinizle!! senin galiba burda çok fazla çocukluk arkadaşın var soul ;) Eğer buraya bir görüş yazıyorsan Soul sana verilecek cevaplarıda (şahsına hakaret olmadıkça) düşünmen gerekir. Ha eğer alındıysan yazdığımdan kusura bakma ama dediğim gibi senin üslubun benimkinden çok daha ağır...[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 12 Kasım 2004 13:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Venator Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Saolasın :) Soul bence durumu biraz abartmıyo musun yani yabancıların toplu sekilde bu ulkeyi alma gibi bi durumu olsa bizden once benzer konularda calısan bi suru insan uyanmaz mıydı? Boyle bisey cidden gercek olsa cok buyuk yaygara koparırdı cunku ama ortada olan sadece bi iki soylenti.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki: hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki: ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Soulbringer Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 said: Saendul, 12 Kasım 2004 15:14 tarihinde demiş ki: Saolasın :) Soul bence durumu biraz abartmıyo musun yani yabancıların toplu sekilde bu ulkeyi alma gibi bi durumu olsa bizden once benzer konularda calısan bi suru insan uyanmaz mıydı? Boyle bisey cidden gercek olsa cok buyuk yaygara koparırdı cunku ama ortada olan sadece bi iki soylenti. Gidiniz görünüz ve anlayınız ne diyeyim görmeden inanmaz bazı bireyler...[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§
Razu Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 said: Ardeth, 12 Kasım 2004 13:13 tarihinde demiş ki: Tabi tanımak lazım ama çaresizlik içinde bir zavallı gibi atalarımızın yaptıklarını tekrar etmek nekadar doğrudur? Bir ülke yaratıcı olduğu sürece ayakta kalır atalarımızdan gelen doğru fikir ve görüşlerin aydınlığı altında hareket etmeliyiz ama onların yaptığı herşeyi tekrarlamaya çalışmak bizim fikir üretmekten yoksun ve aciz bir toplum olduğumuzu gösterir. Merak ediyorum italyada sezarın yaptığı ve romayı çok güçlendiren politikalar uygulansa ne olurdu...Sezarın ozaman şartlarına göre yaptığı şeyler büyük ölçüde doğru ve yerindeydi ama şuan yapılsa herhalde ortada bir italya kalmazdı. Iste bende yedı sayfa boyunca bunu söylemeye calıstım...[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Çalısmadan,ogrenmeden,yorulmadan yaşamanın yollarını aramayı alıskanlık halıne getırmıs mılletler evvela haysiyetlerını sonra hurrıyetlerını ve daha sonrada ıstıklallerını kaybetmeye mahkumdurlar M.Kemal Atatürk[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul... Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 atatürkçüyüm demekle değil bi de, atatürkçüyüm diyip de sonra türkiye üzerinden türkiyeyi zarara uğratan kendisi kar eden şirketlerde çalışıyolar.e ben yapmasam başkası yapıcak diyolar. yapmıcaksın kardeşim sen.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo
Kithnos Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 said: Chemical, 10 Kasım 2004 21:51 tarihinde demiş ki: bunun daha fazlası bilinki abartıdır yani sizce biraz fazla atatürk sevgisi aşılanmıyormu küçük çocuklara? yani tamam çok önemli birisi ve saygımız sonsuz da daha hayatı kavrıyamadan ve neyin iyi neyin kötü oldunu anlamadan bütün küçük çocuklara küçüklükten atatürk sevgisini bastıra bastıra aşılamak biraz nası desem "beyin yıkamak" sayılabilir hatta sayılmaz tamamen bir beyin yıkama deniyor ona ama iyi yönden yıkanıyor fakat yıkanıyor hayir bence az bile... yeteri kadar olsaydi bu durumlara dusmezdk ztn...garip garip hurafelerle yikancagina dogrulari ogrenmis oluurlar
Öne çıkan mesajlar