Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ataturk'cu Dusunce...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Malum bugun 10 kasım bızı okulda bır program ızletırmye cıkardılar,Iste orda bız su olsada bu olsada bız Ataturk'cu dusunceden vagecmeyız gıbılerınden bır seyler soyledı programı sunan hoca.ondan sonra hoca bızım derse gıdrı(edebıyat hocası)ıste bende hmn soz aldım ve hocam ıste orda dedınız "bız olumune Ataturk'cuyuz ıste su olsada bu olsada Ataturk'un dusuncelerından vaz gecmeyız" gıbı seyler soyledınız aslında bu kadar koru korune Ataturkculuk bagnazlık degıl mı dıe sordum ondan sonra bır ders suren bır tartısma cıktı neyse tartısmadan bır sonuc cıkmadı hocanın karsısında da kendımı o kadar duzgun savunamadım dogrusu.Ne bılıyım ben bu konuda kesın fıkırde kara kılamadım sıze de bır danısıyım dedım ...
yorumlarınız beklıyorum...[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
ya laik olan her düşünce atatürkçü düşünce olması zorunlu değil
atatürk bir liderdi
ve getirdiği fikirler çok iyiydi bizi ilerletti ona saygımız sonsuz törenide yapılır
atatürk olmasa biz osmanlılar gibi kalırdık dağılırdık o yüzden türk tarihindeki en iyi önder atatürktü

bunun daha fazlası bilinki abartıdır
yani sizce biraz fazla atatürk sevgisi aşılanmıyormu küçük çocuklara? yani tamam çok önemli birisi ve saygımız sonsuz da daha hayatı kavrıyamadan ve neyin iyi neyin kötü oldunu anlamadan bütün küçük çocuklara küçüklükten atatürk sevgisini bastıra bastıra aşılamak biraz nası desem "beyin yıkamak" sayılabilir hatta sayılmaz tamamen bir beyin yıkama deniyor ona ama iyi yönden yıkanıyor fakat yıkanıyor
Mesaj tarihi:
olayı daha detaylı anlat bence,eğer diosan atatürkün görüşleri o günün şartlarındaydı bugün geçerli değil;kabul etmem sonuçta eskiden yazılmış olupta hala geçerliliğini koruyan manifestolar mevcut.

tabiki atatürkçülüğün arkasında durmak her zaman güzel bişey ama bu sözde olmamalı.
kimse sorsan ''atatürkçüyüm''...bu kadar kolay değil.atatürk bize okuldaki öğretildiği kadar basit bir adam değil öyle 2 üç ilke bilmekle atatürkçü olunmaz die düşünüorum.

onun dışında körü körüne bi halt bilmeden ha birde üstüne üstük başka yönlere çekmek tabikide bağnazlıktır.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım

[Bu mesaj Natural_Jedi tarafından 10 Kasım 2004 21:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
daha fazla detaya ınılırse sanırım cok daha uzun bır tartısma olur bu kadar yeter dıye dusundum ....[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
said:
Natural_Jedi, 10 Kasım 2004 21:55 tarihinde demiş ki:
o zaman keşke hiç açmasaydın topiği.

???[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
ya bidefa
5 yaşındaki bir çocuğa yüzlerce şiir ezberletip ve defalarca atatürk le ilgili şeyler yaptırıp defalarca atatürk izindeyiz gibi tezaruhat yaptırmak atatürk sevgisi aşılamak değil beyin yıkama yöntemidir bu küçük yaşta bir insanın hayatında bukadar iz bırakıcak olayları yapmak beyin yıkama denir bu asla inkar edilemez chemical sen git osmanlı dönemine vs vs demeyin ben yapılanların ne olduğunu söylüyorum yaptıkları amacı söylemiyorum

ha amaç iyi ona bişi diyemem
atatürkçülük şuan en düzgün sistemleri getiriyor
tabi o zamana ait olup şuan uygulamaya çalışılsa bozulan yöntemler var çünkü zaman değişiyor çevre değişiyor etkenler değişiyor

ama bence çocuklara yapılan atatürk hakkında hiçbirşey anlatmayıp onun nekadar iyi nekadar mükemmel nekadar ileri görüşlü olduğunu beyinlere kazımak
eskiden din de böyleydi
allah işte herşeyi görür işitir şöyle böyle denir
çocuk ister istemez müslümandır
ama gel görki yarısı din değiştiriyor yahudi olabiliyor ateist olabiliyor
niye?
çünkü büyüyünce yahu bu böyleymiş diyorsun kendi yollarını kendin seçiyorsun..

yani ilkokulda yapılan TÖRENLER HARİCİ bütün atatürk sevgisi aşılama denilen olaylar GEREKSİZ diyorum ben çünkü önce atatürk seviyor sonra ilerliyince kendi yoluna gidiyor ha sever ha sevmez ha kopar gider ama ilkokuldaki atatürk düşünceleri kesinlikle sabit kalmıyor

bence Atatürk şöyle böyle mükemmel ileri görüş... gibi anlatıcaklarına adam gibi yaptıkları işleri iyi yönden kötü yönden detaylıca daha büyük yaşlara anlatsalar ve herkeze bi mantık kazandırsalar daha yararlı olmazmı?

ben hala atatürkün kıyafet devri gibi şeyleri hariç ne yaptığını bilmiyorum
sadece çok iyi biri olduğu ileri görüşlü mükemmel biri olduu geliyor aklıma ilkokuldan

esası okadar mükemmel dedikleri adam aşırı içki ve sigaradan öldü
bunu niye eğitimde bize söylemiyorlar?
ya küçücük çocuk atatürk sigara içiyodu bizde içelim (bu çok sağlam bi başlama mantıı ilkokul 3 4 5 için yerde buldukları sigara ile) derse?[signature][hline]The original chemical posts are all copyrigted by Chemical post factory and mixing, touching, looking, distprpuvs vs vese vese hadi daalın lan okumayın böyle şeyleri...
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 10 Kasım 2004 22:01 tarihinde demiş ki:
Atatürkçülük dilini iyi bilmeyi ve 'ci ekinin kesme işareti gerektirmediğini bilmektir.

atatürkçülüğü gramer bilgisine bağlamak bence saçma[signature][hline]itiniayla sabanci böcegi öldürülür..
Sabancı üniversitesinde saat 4'tür Cafe Dorm'da Dela Xaer ve Penth muhabbet etmektedir. Adamın tekinin bodruma ikamet ediyo gözüküyo ama yurtta kalmadigini soyler dela.. penth: e nasil her gün gidip gelio
Mesaj tarihi:
said:
Atatürkçülük dilini iyi bilmeyi ve 'ci ekinin kesme işareti gerektirmediğini bilmektir.

ney 'cı ekının kesme ısaretı ıle gerektırmedıgını bılmektır??[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
yapılması gerektiği kadar yapılıyor.ama gençlerin büyük kısmı törende bile güldüğü için asıl verilmesi gerekenin verilmemiş olduğu görülüyor[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun"
Zaknafein Do'Urden
Mesaj tarihi:
said:

ya ne alaka şimdi fizban şu renegadedeki noob sniperleri hatırlattın böyle aradan dereden fırsat bulup karşıdan birisini vurmaya çalışan
sende koca metinde Cİ ekinden adamı vurmaya çalışıyorsun
ulan niye vurursunuz adamı düşmanınmı o ya
herkez dilini iyi biliyor ve ister uygular ister uygulamaz
benden yüksek mevkiye dilekçe yazmıyoruz ya aramızda konuşuyoruz
valla bunu böyle muhabbet ortamında yapsa birisi "Cİ EKİ Cİ EKİ" dese döverler ya[signature][hline]The original chemical posts are all copyrigted by Chemical post factory and mixing, touching, looking, distprpuvs vs vese vese hadi daalın lan okumayın böyle şeyleri...
Mesaj tarihi:
ali nesin çok güzel şeyler söylüyo bu konuda. matematik kitabının ilk sayfasında atatürk resminin olması dönemi geçti artık. atatürk sevilmeyen birisi değil ki bu şekil bir sistem uygulansın sevdirmek için. tamamen eskinin devamıdır. ve evet atatürkçülük şu an ekseriyetle bir bağnazlık halinde bir tutum, takım tutmak gibi birşeye dönüşmüştür. atatürkçülüğün inkılapçılık kavramına ters düşen bir atatürkçülük varolmuştur. diye düşünüyorum ben.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz
Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Mesaj tarihi:
chem topuna +1

şunun dışında
eskiden din de böyleydi
niye?

hehe bu hala böyle..isteyen istediğini olamıyor,korkuyor bu akdar insan buna inandığına göre ben yanlış yapmıyım mantığı vardur(amacım konuyu dine çekmek değil) diğer dedikerinlede bunlar doğru orantılı.
atatürkü anlamak isteyen açıp ders kitabı dışında bişey okumuyor,okuldan öğrendiği kadar ..şöyle iyi böyle iyi.
dogmatik lik hat safhada.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj Natural_Jedi tarafından 10 Kasım 2004 22:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
eskiden din de böyleydi
(eski burada bitiyor:))
niye?
çünkü büyüyünce yahu bu böyleymiş diyorsun kendi yollarını kendin seçiyorsun..[signature][hline]The original chemical posts are all copyrigted by Chemical post factory and mixing, touching, looking, distprpuvs vs vese vese hadi daalın lan okumayın böyle şeyleri...
Mesaj tarihi:
tarih bölümünde
said:
Natural_Jedi, 10 Kasım 2004 21:39 tarihinde demiş ki:
peki madem sen bukadar Türklüğü seviyosun,tahini seviosun e tabi türkçenide seviosundur V yerine neden W kullaniosun?
bende bunu ANLAMİORUM?

bu durumda chem'in söylediklerinin topuna +1 diyemiyosun kusura bakma..[signature][hline]itiniayla sabanci böcegi öldürülür..
Sabancı üniversitesinde saat 4'tür Cafe Dorm'da Dela Xaer ve Penth muhabbet etmektedir. Adamın tekinin bodruma ikamet ediyo gözüküyo ama yurtta kalmadigini soyler dela.. penth: e nasil her gün gidip gelio
Mesaj tarihi:
ya neyse konumuz cı ekı degıl.

sanırım olayı yanlıs anladınız yapılan yorumlara bakınca bunu gordum.Olay ataturkcu dusuncenın bıle sonunun oldugnun yada her sartta her zaman bu dusuncenın dogru olmadıgının bılınmesıdır.eger her durumda dogru kabul edersek bununda bır baglamda bagnazlık oldugunun bılınmesıdır...[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
said:
Xaer_Aloneheart, 10 Kasım 2004 22:10 tarihinde demiş ki:
tarih bölümünde
said:
Natural_Jedi, 10 Kasım 2004 21:39 tarihinde demiş ki:
peki madem sen bukadar Türklüğü seviyosun,tahini seviosun e tabi türkçenide seviosundur V yerine neden W kullaniosun?
bende bunu ANLAMİORUM?

bu durumda chem'in söylediklerinin topuna +1 diyemiyosun kusura bakma..

ben chemin attığı 2. msgı kassetmiştim..ok3 b@b th3 k3nk?[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
ya tartışmalarda KARŞIDAKİNİN İMLASINA B*K ATMAYI SADECE KARŞISININ DEDİĞİNİ ANLAMAYAN YADA ANLAYIPTA CEVAP VEREMEYEN KİŞİLER YAPAR SON ÇARE OLARAK

YAPMAYIN ŞU SAÇMALIĞI YA
2 3 HARF YANLIŞ DİYE KOCA YAZIYI SİLİP ANLAMIYORSANIZ ZATEN afedersiniz salak OLUYORSUNUZ[signature][hline]The original chemical posts are all copyrigted by Chemical post factory and mixing, touching, looking, distprpuvs vs vese vese hadi daalın lan okumayın böyle şeyleri...
Mesaj tarihi:
said:
Chemical, 10 Kasım 2004 22:10 tarihinde demiş ki:
eskiden din de böyleydi
(eski burada bitiyor:))
niye?

isteyen istediği şeyi falan seçemio...genelde iş ailede bitio aile neyi aşılarsa çocukta ondan fazla kopamaz çok farklı değilse yetiştiriliş tarzıyla alakalı.
hala bazı şeyler dayatılıo.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj Natural_Jedi tarafından 10 Kasım 2004 22:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Zaten aslında Atatürk'ü o şekilde öğretmek onu bitirmekten başka bir şey değildir. Her 29 Ekimde alakasız törenler yapılıyor veya 10 Kasımlarda ana eksen dışı işler yapılıyor. Onun yerine mesela Atatürk'ün bir yazısını okutup onu yorumlatsalar, karga kovalaması yerine yaptığı önemli şeyleri anlatsalar çok daha doğru işler yapacaklar ama işlerine gelmiyor herhalde.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies
Mesaj tarihi:
e onu diyoz zaten natural[signature][hline]The original chemical posts are all copyrigted by Chemical post factory and mixing, touching, looking, distprpuvs vs vese vese hadi daalın lan okumayın böyle şeyleri...

[Bu mesaj Chemical tarafından 10 Kasım 2004 22:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Chemical, 10 Kasım 2004 22:12 tarihinde demiş ki:
ya tartışmalarda KARŞIDAKİNİN İMLASINA B*K ATMAYI SADECE KARŞISININ DEDİĞİNİ ANLAMAYAN YADA ANLAYIPTA CEVAP VEREMEYEN KİŞİLER YAPAR SON ÇARE OLARAK

YAPMAYIN ŞU SAÇMALIĞI YA
2 3 HARF YANLIŞ DİYE KOCA YAZIYI SİLİP ANLAMIYORSANIZ ZATEN afedersiniz salak OLUYORSUNUZ

+1[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
ali nesin şöyle bişi demişti:

" sunu hic anlamam. ortaokulda matematik kitabini acarsiniz, karsiniza matematik le ilgili birseyler beklerken, once bir Ataturk Resmi, daha sonra genclige hitabe. ne alaka. matematik boyle sevdirilmez. Ataturk ise asla."

bu yazıyı bulduum forumda da bi arkadaş şööle demiş

"Sözünü ettiğiniz yapaylıklar, 1980'den beri sergileniyor. Enjekte edilmek istenen herşeyin önüne bir Atatürk resmi konuldu. Sonucunu sizler söylüyorsunuz zaten.
Atatürkçü Düşünce Derneği otobüsünden türbanlıları atmakla Atatürk sevdirilemez, irtica ise hiç önlenemez.

Mürteciler, kendilerini çok net olarak ifade ediyorlar, Atatürk'ü sevmediklerini, Kemalizm'e karşı olduklarını.. Bu insanlar yeniden kazanılabilirler, tehlike diğerleri, işlerine geldiğince Atatürkçü olan yanar-döner takımı.

Kemalizmin bizlere çok yanlış tanıtıldığını farkettiğimde, okul bitmişti. Gencecik beyinlere "resmi tarih" saçmalıklarını empoze ettikleri sürece, Atatürk'ün, çağını aşan fikirlerinin ve yaptıklarının değeri hiç bilinemeyecek.

Geçen gün bir yazıda okumuştum, Finkel isimli bir gazeteci, konuk olduğu programda, WTC'ye yapılan saldırıdan Türkiye'de ki islamcıların ve kemalistlerin sorumlu tutulamayacağını söylemiş. Kemalistlerle islamcılar aynı kefede.. Biz kendi gazetecimize anlatamadıktan sonra, Finkel'in bilmesini bekleyemeyiz elbette."[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz
Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Mesaj tarihi:
ok natural çok popülerite sahibisin.
B@b th3 k3nk pls lol.. napmaya çalışıyosan..[signature][hline]itiniayla sabanci böcegi öldürülür..
  • Yeni Oluştur...