Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ben mi bir yerde hata yapıyorum ?

inyourmind

Öne çıkan mesajlar

lunizin dedigi gibi iletisim problemi var bence de. okuz mokuz diyerek kolaya kaciyosun sen.

ben freelancerim, islerim de harika, cok kaliteli 10k da fiyat cekiyorum demesi kolay. musteriye o urunu o fiyata sattigin zaman basarili oluyosun. urunu hazirlayip fiyati cekince degil.

istedigin kadar kaliteli urunun olsun, urun isin bir boyutu sadece, musteriyle iletisim, tanitim vs bunlar da isin parcalari.

okuz olsun at olsun aygir olsun, o musteriyse, ve sen o adami tatmin edemiyosan, senin basarisizligin oluyo. adam gider baskasina yaptirir yine isini.
Sosyal ağlarda paylaş

Letsgetthesunshine said:

Asgari maaş alan insan da o zaman okusaydı ya da totosunu sıkıp ticarete atılsaydı o kadar para kazanmak istiyorsa. Adam hem okumayacak, hem beyin olarak ürettiği bir şey yok, hem de yapabileceği en temel olay üzerinden kas gücü para kazanıcak oldu olacak milyarlar versinler. İyi misiniz siz?

Sen zenginlerin çalışarak o hale geldiğini falan da sanıyorsun herhalde ? Bir kere en temel olay olduğu için kas gücü az kazandırmaz, çokca bulunabildiği için kazandırmaz çok para. Ayrıca değil Türkiye'de dünyanın çoğu yerinde üniversite okumuş adamın bile, konuyu açan arkadaşın burun kıvırdığı 3k'ya bir ay boyunca günde en az 8 saatten konuyu açan arkadaşdan daha çok emek harcayarak dahi kazanamaması söz konusu. Bir kere burada eşitlik yok. Emek vermek, çile çekmekse kasıt, pc karşısında g.t büyütüp programlarla uğraşmanın bu çile içerisinde YERİ YOK ABİ ! Okumak da kazandırmıyor.

Çünkü yoksulluk veya emeğin tam karşılığının alınamaması durumu kapitalizmin en önemli özelliği. Kapitalizm buradan kazanır.

İkincisi moşın gırafik ne la ? Etraf olmuş moşın gırafikır, internette zibilyon tane var. Bu konuyu açan arkadaş çok elit bir meslek yaptığını falan sanıyor olmalı.

Ha bir de böyle tiplerin o bilgisayar karşısında 5 saatte çektiği çileyi milyonlar otobüslerde, metrobüslerde yarım saatte kat kat çekiyor üstüne bir de mesai yapıyor lan.

Bu ne salak konu, ne saçma tartışma...

Alümünyum doğrama - PVC usta yardımcısı Hayrettin
Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

lan olm hasta mısınız? adamın yaptığı işleri görmeden yargılamak nedir? dediği kalitede iş yapıyosa zaten iş yetenek meselesi biraz da, meendiz olup 3k alamamak o meendizin sorunu yani. yetenek yoksa yapacak bişey yok.

ama en başında dedim, yaptığı işin anlaşılmasını sağlaması gerek. çift sarılı arkadaş daha güzel açıklamış gerçi...
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

lan olm hasta mısınız? adamın yaptığı işleri görmeden yargılamak nedir? dediği kalitede iş yapıyosa zaten iş yetenek meselesi biraz da, meendiz olup 3k alamamak o meendizin sorunu yani. yetenek yoksa yapacak bişey yok.

ama en başında dedim, yaptığı işin anlaşılmasını sağlaması gerek. çift sarılı arkadaş daha güzel açıklamış gerçi...

abi okumuyor musunuz? adam yok blizörtü bilmiyormuş gibi davranmış da sonra başka bi iş için adama 10k fiyat çekmiş de meğersem o tip işler maks 3k ya gidiyormuş da, başkasının 1 ayda yapacağı işi 5 günde bitirmiş de bilmemneymiş. piyasası 3k lık işe 10k çekiyorsan piyasadan bi habersindir, alanına o kadar hakim değilsindir. başkasının 1 ayda yaptığı işi 5 günde yapabiliyorsan bu senin başarın değil 1 ayda yapanın mallığıdır çünkü o iş 5 günde de bitirilebilen bi iştir vs vs uzar gider. gerginim bu aralar ondan atarlandım biraz ama şu konuyu buraya açmak bile hata işte bence.
edit: ha bir de sondaki "benim yaptığım iş sayesinde kat be katını kazanacak" kafası da bambaşka. modele estetik ameliyat yapan doktor modelin her işinden yüzde alsın madem. gibi
Sosyal ağlarda paylaş

doktora boyunca angaryadan angaryaya koşuyor olmama, her türlü mobbinge maruz kalmama, yaptıklarımın karşılığını maddi alamıyor olmama, bi kaç saat içinde 5 kişinin iki dudağı arasında çıkacak kelime için 3 ay gece gündüz ders çalışıyor ve çalışacak olmama falan atarlıyım yav önemli değil. zira kendi seçimim. ne kadar ekmek o kadar köfte diye boşuna dememişler.
Sosyal ağlarda paylaş

Murray said:

Sen zenginlerin çalışarak o hale geldiğini falan da sanıyorsun herhalde ? Bir kere en temel olay olduğu için kas gücü az kazandırmaz, çokca bulunabildiği için kazandırmaz çok para. Ayrıca değil Türkiye'de dünyanın çoğu yerinde üniversite okumuş adamın bile, konuyu açan arkadaşın burun kıvırdığı 3k'ya bir ay boyunca günde en az 8 saatten konuyu açan arkadaşdan daha çok emek harcayarak dahi kazanamaması söz konusu. Bir kere burada eşitlik yok. Emek vermek, çile çekmekse kasıt, pc karşısında g.t büyütüp programlarla uğraşmanın bu çile içerisinde YERİ YOK ABİ ! Okumak da kazandırmıyor.

Çünkü yoksulluk veya emeğin tam karşılığının alınamaması durumu kapitalizmin en önemli özelliği. Kapitalizm buradan kazanır.

Ha bir de böyle tiplerin o bilgisayar karşısında 5 saatte çektiği çileyi milyonlar otobüslerde, metrobüslerde yarım saatte kat kat çekiyor üstüne bir de mesai yapıyor lan.

Bu ne salak konu, ne saçma tartışma...

Alümünyum doğrama - PVC usta yardımcısı Hayrettin
Saygılar.

Alıntının altına alıntı yapılmaz da kendimi ilgilendiren kısımlara hitaben bu seferlik böyle.

İktisat-İşletme-Reklamcılık mezunuyum ayrı ayrı, senin kapitalizm dediğin şeyi ben hali hazırda 2004 yılından beri her şeyiyle doya doya okudum ciğerimize kadar işlediler. O çarkların içinde okurken s.kildim de sonuna kadar, hani o yüzden bir şeyleri sentezlemeden bu ne salak konu diyip dürzüleşmenin bir alemi yok.

Yukarıda yazdıklarını tekrar bir editle, kas gücü para kazandırır eğer ki yaptığın zanaatte ustalaşmışsan. Örnek şu an inşaat firması işleten kuzenin işçilere verdiği maaşlarla açıklayayım bunu;

iki boyacı düşün biri asgari ücret alırken diğeri 3.5 k maaş alıyor, nedeni diğer eleman sıva gibi çok basit bir işi bile kaba saba yaptığı püf noktalarını bilmediği için, diğeri ise en ince ayrıntılardan tut boya inceliği, renk tonlarına kadar işi biliyor. Kaldı ki eğitimi falan vs. yok adam kendini pişirmiş 37 yaşında biri. Şimdi sen bina yaparken dış cephe iç cephe boya işini kime verirsin? Kimin onun başında durmasını halletmesini istersin? Ha adamla konuşuyoruz adam boya markalarından bütün +,- özelliklerine kadar biliyor, hayat okulunda da olsa uğraş vermiş öğrenmiş bildiğin sanat yapar gibi işini yapıyor. Diğeri ise boyalı dış cephenin kalebodur etekleri yapılma aşamasında boyalı yere özensiz çalışmadan ötürü sıva sıçratmış zarar vermiş, sıkıntılı iş yapmış. Şimdi ben bu denyoya niye 2k maaş vereyim? Neden yani.

Eşitlik hiçbir zaman olmayacak, bunu sosyalist bir insan olarak söylüyorum, sıkıyosa maçan çarkları ters yöne çevirmeye çalış bak noluyor, neden sonuç ilişkisi her şey.

Ki evet her şey diploma değil ama yaptığın işte bir yeterlilik varsa o parayı çatır çatır alırsın.

Başka bir örnek çekilen çileden bahsetmişsin, ben 3 senedir bireysel emeklilik ve ferdi kaza ve hayat sigortası satıyorum direkt genel müdürlüğe bağlı olarak. Orada operasyondaki insanlar her gün 08.00 s.ke s.ke mesailerinde olmaları gerekirken ben canım sıkılırsa işe geç gittiğim de oldu, yarım gün çalışıp bıraktığımda. Ki o adamın aldığı maaş operasyonda uzm. yard. ise 1500-1800 lira max. ben ayda 4k ve belki de üstü ortalama ile bu seneyi kapatıyorum.

Aradaki fark ben kota ve strese dayalı devamlı olarak hedeflerin olduğu bir iş tanımında görev sahibiydim, hep fazla fazla yapıp ona göre kazandım imtiyazlarım oldu.

O adam ise oturduğu masada sadece evrakları sisteme tanıtarak göt büyüten biriydi, çileyse o çileyi çekecek mecbur beğenmiyorsa basar istifayı çıkar gider. Bu dediğim şeyler kendini nasıl tanıttığın, pazarladığın, sunduğun nereye varmak istediğin ve bununla ilgili ne yaptığın ile alakalı.

O yüzden bu adamın o grafikleri yaparken 10k çekmesi hakkıdır, ha havayı mı alır yoksa o parayı mı bu onun kendini nasıl pazarladığı ile ilgilidir. Ağlamakta haklı mıdır, evet haklıdır sonuç olarak kendi sıkıntısını dile getirmiş niye halkla baz alıyorsunuz ki karşılaştırma yaparken, asgari ücret dediğiniz olayı maaş sabiti olarak almanın bir manası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ekonomi öğrencisi olarak ben de şöyle ekleyeyim o halde sana;

Tıpkı tüketim mallarında olan düşük-normal mal ayrımı emekde de söz konusudur bazen. Kimi emeklere olan talep, gelir arttıkça azalabilir, kimisine de artabilir.

Bir boya ustasının işinin ehli olması, o boya ustasının emeğine olan talebin fiyatını ancak belirli bir gelir kesimine göre değiştirir. Bir emeğe olan talebi sadece tüketicilerin tercihlerindeki değişmeler etkilemez, gelir değişimleri dahil bir çok faktör söz konusudur. İktisatın temellerinden biridir bu. Neticede iş için arkadaşa başvuranlar da kar peşinde, mümkün olan en ucuz yolu seçecek olan iş adamları. Neyin davası bu ?

Kendinden örnek vermişsin. Ancak kaçırdığın bir nokta var; sen aldığın maaşa göre daha çok mesuliyet sahibisin. Kendi ağzınla dediğin gibi, belirli bir hedefe ulaşma gayesi altında o g.t büyüten adamdan daha çok strese sahipsin. Maaşının çokluğunun birincil sebebi bu ikincil sebebi ise şirketinin politikasıdır. Verdiğin örnek çok spesifik. Şirketin motivasyona önem veriyorsa bunu genelleştiremezsin.

Arkadaş kafadan girmiş, fiyatını artık nasıl belirlemişse fiyatına uygun talep bulamayıp kalkmış sektöre isyan ediyor. Bulamazsın tabi. Üstelik öğrenci haliyle.

İsim yok.
Deneyim az.
Kendine güven delicesine.
Fiyat 10k.
İş yok.

ha bir de titanic'in sea similisi başvurmuş. Peh.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi sektörümden örnek vericem bu konuda:

Bugün okumadan etmeden programı indirip felan demişsiniz ya: Şimdi bu ülekeye mâl olmuş, birçok sosyal krizi çözmüş, gerekirse arabuluculuk yapmış ve yabancı sermaye tarafından desteklenip Lüksemburgdaki sözlü çeviri kurslarına gitmiş birçok insan, bugün fakültelerde okutulan müfredatların çoğunu oluşturan ALAYLI insanlar. O yüzden okul mokul mevzusuna girip komik düşmeyin. Hem kendin söylemişsin, okulu henüz bitmedi diye.

Ayrıca o küfreden adamı bu kadar takmanı gerektirecek durum yok bence. Ben de mesleiğimi mezun olmadan yapıyorum ancak, kriterlerim belli, çeviriyi yapacağı süreyi ve 1000karakter/TL oranını ben belirliyorum. 4-5 müşterim var ama, temiz. Bu şekilde olmalısın. Karşına heryerde öyleleri çıkacak. Burada birçok satırda da belirtildiği gibi, farkını ve dik başlılıkla tavrını sen korumalısın.

Sana bir örnek daha. Adamı teki, çok ünlü bir çeviri platformundan benimle iletişime geçti, bu dallama şekerbank'ta çalışıyomuş da, boş zamanında da çeviri yapıyomuş(bak bak öküze bak, dil bilmek yeterli mi lan çeviri yapmaya?) sonra neyse, bana gitti bitane patent başvuru gönderdi. Tüm teknik dökümleri felan var. Yaklaşık 10 sayfa felan. Teknik metin bu dedim, ona göre ücretlendiririm ona göre dedim. Ok dedi. Neyse iş bitti işte. Dedi harika olmuş. Tam bir teknik metin. Dedim x lira, OHA ÇÜŞ x/3 liraya heryerde yapıyolar, ben ne kazanacam(sanki kendisi yaptı çeviriyi yavşağa bak, aracı oldu sadece rezil olmamak için kendi beceremediği çeviriyi, bir çeviri bürosu olsa anlayacam komisyon beklentisini) blablablabla. Dedim ki: Dijital olarak imzaladım bu dökümanı, önce mütercim kime denir öğren gel, kim belirler fiyatı öğren gel, bu patenti de kullandırtırsan seni yakarım. Küfürler, maillar, teefonlar vs. Velhasılıkelam bi süre gizlice izledim firmayı, firma da çok maşhuuuur bir makinacı firma ismi lazım değil. ISO standardında bir patent o nebze. Baktım yayımladılar patenti, bire bir benim kopya. Açtım davayı, emdim ebelerini.

Diyeceğim o ki, bu tür şeyler ÖNLEM ALDIKÇA seni yıldırmasın. Sen kalitene bak, ama ALAYLI adamları da hafife alma, zira sen de onlardan birisin.
Sosyal ağlarda paylaş

Lan archangel ve murray olm siz embesil misiniz lan ? Nerenizle okuyorsunuz yazdıklarımı ? Yok efendim metrobüs çilesi yok o yok bu yok şu.Bre gerizekalı arkadaşım benim her meslek grubu aynı kas gücü ve aynı beyin gücü ile çalışmak zorunda mı ? Her mesleğin kendine göre zorlukları avantajları ve dezavantajları olamaz mı ? Gören de beni limuzinle kanaldan eve döner sanacak.O metrobüse ve vapura hergün ben de biniyorum.Embesil yorumlarınızı kendinize saklayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Kendi sektörümden örnek vericem bu konuda:

Bugün okumadan etmeden programı indirip felan demişsiniz ya: Şimdi bu ülekeye mâl olmuş, birçok sosyal krizi çözmüş, gerekirse arabuluculuk yapmış ve yabancı sermaye tarafından desteklenip Lüksemburgdaki sözlü çeviri kurslarına gitmiş birçok insan, bugün fakültelerde okutulan müfredatların çoğunu oluşturan ALAYLI insanlar. O yüzden okul mokul mevzusuna girip komik düşmeyin. Hem kendin söylemişsin, okulu henüz bitmedi diye.

Ayrıca o küfreden adamı bu kadar takmanı gerektirecek durum yok bence. Ben de mesleiğimi mezun olmadan yapıyorum ancak, kriterlerim belli, çeviriyi yapacağı süreyi ve 1000karakter/TL oranını ben belirliyorum. 4-5 müşterim var ama, temiz. Bu şekilde olmalısın. Karşına heryerde öyleleri çıkacak. Burada birçok satırda da belirtildiği gibi, farkını ve dik başlılıkla tavrını sen korumalısın.

Sana bir örnek daha. Adamı teki, çok ünlü bir çeviri platformundan benimle iletişime geçti, bu dallama şekerbank'ta çalışıyomuş da, boş zamanında da çeviri yapıyomuş(bak bak öküze bak, dil bilmek yeterli mi lan çeviri yapmaya?) sonra neyse, bana gitti bitane patent başvuru gönderdi. Tüm teknik dökümleri felan var. Yaklaşık 10 sayfa felan. Teknik metin bu dedim, ona göre ücretlendiririm ona göre dedim. Ok dedi. Neyse iş bitti işte. Dedi harika olmuş. Tam bir teknik metin. Dedim x lira, OHA ÇÜŞ x/3 liraya heryerde yapıyolar, ben ne kazanacam(sanki kendisi yaptı çeviriyi yavşağa bak, aracı oldu sadece rezil olmamak için kendi beceremediği çeviriyi, bir çeviri bürosu olsa anlayacam komisyon beklentisini) blablablabla. Dedim ki: Dijital olarak imzaladım bu dökümanı, önce mütercim kime denir öğren gel, kim belirler fiyatı öğren gel, bu patenti de kullandırtırsan seni yakarım. Küfürler, maillar, teefonlar vs. Velhasılıkelam bi süre gizlice izledim firmayı, firma da çok maşhuuuur bir makinacı firma ismi lazım değil. ISO standardında bir patent o nebze. Baktım yayımladılar patenti, bire bir benim kopya. Açtım davayı, emdim ebelerini.

Diyeceğim o ki, bu tür şeyler ÖNLEM ALDIKÇA seni yıldırmasın. Sen kalitene bak, ama ALAYLI adamları da hafife alma, zira sen de onlardan birisin.

üniversiteyi bırak garajda os yaz dostum çaylar benden.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...