Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apache-Appserv-Güvenlik-Edit


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba arkadaşlar;

Ben appserv kullanıyorum. Bildiğiniz gibi appserv apache + php + mysql paketlerini bir arada sunan bir microsoft paketi.

Şimdi bu paketi yükleyince ben adsl kullandığım ve sürekli internete bağlı olduğum için internetten ip yazarak sanırım sitelerime ulaşılıyor. Ama ben bunu istemiyorum. Bunu nasıl önleyebilirim acaba?

Appserv her winxp başlangıcımda otomatik başlıyor. Bunu msconfig menuden engelleyemiyorum nasıl engelleyebilirim acaba?

Her apache serverin ve php - mysql serverin olduğu gibi sanırım benimkininde var :). ayarlarımı nereden ve nasıl yapmalıyım.

Son olarak bir sorun çıktı serverim mesela localhost/web1 şeklinde açmıyor sayfaları ama localhost/web1/index.php yazarsam açıyor. Tabi tam aksine localhost yazdığımda localhost/index.php yazmış gibi açıyor siteyi. Bunu nasıl düzeltebilirim? /index.php filan yazmak istemyirum :).

Appserverden başka böyle easyphp gibi ama sorunsuz çalışan bir yazılım var mı acaba bildiğiniz? (easyphp 1,7'de sorun var hata veriyor php kodlarında sessionlarda özellikle)

Şimdiden çok teşekkür ederim.[signature][hline]Hayat Sizi Değiştirmesin
Siz Hayatı Değiştirin
Mesaj tarihi:
Çünkü msconfigde gözükmüyor direk dll olarak yüklüyor.

denetim masasu > yönetimsel araçlardan aslında yapılıyordu ama hangi tikleri kaldıracam orada bi yerden çıkıyordu ekrana geliyordu bi pencere hangilerini isteyip istemediğinizi seçiyordunuz elle başlat otomatik başlar falan filan[signature][hline]Hayat Sizi Değiştirmesin
Siz Hayatı Değiştirin
Mesaj tarihi:
My Computer -> *sağ click* -> Manage -> Services and Applications -> Services -> Apache -> *dbl click* -> Manual & Disable.

Ya da firewall'undan input ta 80 'i kapatacaksın.
[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.


[Bu mesaj sharky tarafından 12 Kasım 2004 00:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
İşte genel yönetici dediğin böyle olur ne diyim :))). Çok Thanx sharky.

Ama şu /index.php işine çare bulamadım yaw :(. Onun ayarları sanırım apacheden ama nasıl olacak?[signature][hline]Hayat Sizi Değiştirmesin
Siz Hayatı Değiştirin
Mesaj tarihi:
Bu tarz programlar windows un services larında otomatik olarak başlatılmakta yani msconfig te görünmemesi doğal...

xp ise my computera sağ tıklayarak manage seçeneğini seçin açılan consoledan servicesları bularak Apache service ini manual konuma getirin bu kadar[signature][hline]I'm Blind not Death!!!
×
×
  • Yeni Oluştur...