EfsaneUye Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Türkiye üzerinde oynan oyunlarda Rusya'nın genel politikası ve amacı konulu dönem ödevi aldım ancak nerden kaynak bulucam bilemiyorum. lütfen yardım[signature][hline]Artık o bir efsane... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
whissinn Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 bende ciddi ciddi okiodum valla harbi oyun mu vare diye ehuahe =) bilmiom da bi araştırım bulabilirsem bişiler verim[signature][hline]retired uo player tijs verwest - pati uo somethins never change ________________________ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Turkiye uzerinde en fazla tavla oynanıyo diye biliyorum. :D[signature][hline]I love you but, i love your butt. Warning! A nuke has been launched! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EfsaneUye Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 ehah [Bu mesaj EfsaneUye tarafından 09 Kasım 2004 20:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 lise 2 milli güvenlişk kitabında rusyanın Türkiye üstündeki emelleri diye bi başlık war sayfa 80lerde bi yerde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EfsaneUye Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 said: LasT_SuRviVoR, 09 Kasım 2004 20:42 tarihinde demiş ki: lise 2 milli güvenlişk kitabında rusyanın Türkiye üstündeki emelleri diye bi başlık war sayfa 80lerde bi yerde.. da çok kısa o bi paragraf sadece : )[signature][hline]Artık o bir efsane... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 ehaha aklıma bi o geldi sorry :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mix Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 sıcak denizlere inmek istiyolar[signature][hline]Hoşuna mı gitti? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EfsaneUye Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 ya şöle bunları uzun uzun anlatan bi yer yok mudur? =([signature][hline]Artık o bir efsane... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 rusya derken hangi rusya bu? 1917 den önceki çarlık rusyasımı?[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki: Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 said: NuKe, 09 Kasım 2004 20:41 tarihinde demiş ki: Turkiye uzerinde en fazla tavla oynanıyo diye biliyorum. :D ahah aynen bunu düşündüm ya gene tartışma topii yada bole bişi çıkcak die tutmadı neyse (:[signature][hline]msn/mail mail icq Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 ne güzel konular varmış ya dönem ödevlerinde, benim dönem ödevlerim kimyadan falan oluyor hep, sıkıcı benimkiler.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 benim bildiğim Rusya bi zamanlar sıcak denizlere inmek istiyodu ama sora n'oldu bilmiyom...[signature][hline]dokuz osuruk bir doktora bedeldir!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 kurtlar vadisini seyret orda anlatio[signature][hline]|R.I.P| Sevmiyorum calismayi,tembelim ben.|[/b]-[Kontrolsüz güc, güc değildir]- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EfsaneUye Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 said: daverc, 09 Kasım 2004 21:12 tarihinde demiş ki: kurtlar vadisini seyret orda anlatio evet dönem ödevini ordan yapıcam tamam[signature][hline]Artık o bir efsane... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 said: LasT_SuRviVoR, 09 Kasım 2004 20:42 tarihinde demiş ki: lise 2 milli güvenlişk kitabında rusyanın Türkiye üstündeki emelleri diye bi başlık war sayfa 80lerde bi yerde.. dogru ordakı konu harbıden 80 lerde bıyerde kalmış :) hala sovyet rusyanın emellerınden bahsettıgıne gore bı defa rusyanın bızle sınırı kalmadıkı emellerı olsun eskısı gıbı ben olsam arastırır megolo idea yı yazardım onla ılgılı cok yazıldı cızıldı mıllı guvenlık kıtapları cok gerıden takıp edıyor gecen senekı mıllı guvenlık kıtabında saddam fılan yazıodu hoca bıle dalga geçmiş saddam mı kaldı dıe[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Abi milli güvenlik dersi piskopat bir derstir yahu =) hele kitabı dahada, ulan ben kitabın bir tane komşumuz içinde iyimser olduğunu görmedim ha.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 e ıyımser olmıcak tabı turkıye 3 tarafı denızler 4 tarafı dusmanla cevrılı kara parcası sonucta hem hangı ulkenın komsularıyla problemı yokkı belkı turkı cumhurıyetelrın bırbırıyle yoktur kı kesın vardır yanı en basıtı ABD ye bakın kuzeyde kanada var adamalr senelerdır kanadalılarla ılgılı ıgrenc espırıler yapıp durdular bır ara canadalı dgeılde those bastards dıyorlardı annayan annadı modunda mexıca ıse malum zaten onnarlada bısuru problemlerı var sınır kacakcılıklarından eyalet olma ıstegıne kadar gene turkıyenın durumu ıyı en azıdan acık acık dalamsıyoruz kendı apartmanınızı dusunun en basıtı karsıdakı komsu bılmemkımle annenızın ılıskısını dusunun aranız ne kadar ıyı olursa olsun muhakkak annenız kapıyı kapattıktan sonra soylenır veya gızlı gızlıden sıdık yarısı yaparsınız komsunuzla dogaldır bu ulkelerdede bole işte komşunmu var derdin var bakın ada ulkelerı ne kadar rahat o yuzden :)[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Sole bol milliyetci bi site forumu bul, oraya "ruysa seker gıbı ulke bıze bı yamugu yoktur" yaz sana dunyanın konusu vıkar, hepsinin dogrulugu tabıkı cıddıbır sekılde sorgulanır ama konu konudur, ve donem odevınde, ki anladıgım kadarıyla milli guvenlık donem odevı, magazın yapmak onemlıdır.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sholver Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Türkler RUSları severler.[signature][hline]Shôlvèr Stâ® Design Everywhere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Insomnia_ Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 kurtulus savasında tc. ye en cok yardım eden devlet sovyetler.ama a.k mun meb ders kitaplarında bircok sey sakıncalı oldugundan haliyle bu tip bilgilerde sakıncalı.maazallah insanlar gercekleri gorebilir![signature][hline]kofte+piyaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Sen her komşunu, ilk ve ortaöğretim çocuklarına gösterdiğin kitapta potansiyel, hatta aktif düşman olarak gösterirsen, onlar tabiki düşman olur. Milli Güvenlik kitabı hayatımda gördüğüm en salak kitaptır (şu anki versiyonu yani). Komşularımızdan bahseder, gider sovyet rusyayı konu alır. Türkiye her açıdan ilgi çekici ve düşmanını bol yapacak bir jeopolitik öneme sahip fakat sen paranoya yapıp tüm komşularını o şekilde kitaplara yazar, bunları ilköğretim kitaplarına yazarsan, o adamlardan ileride siyasetçiler de çıkacağı için, adamlara kötü gözle bakacak ve taraflı siyasetçiler yetiştirirsin. Olayı sadece karşı tarafta değil kendinde de arayacaksın. Düşmanlığın bitmesini istiyorsun (sözde) ama öğrencileri uyarmak yerine direk kin aşılıyorsun. Garip bi ülkede yaşıyoruz ya.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Delanoresse : olm imansiz pic olarak destek vermen lazim bana Penthesilea : tamam abi hemen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loras Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Atatürk'ün Cumhuriyet sonrası dış politikasına bakılırsa zaten daha yeni sıcak savaştan çıktığımız Yunanlılarla bile çok iyi ilişkiler kurmuş; tüm komşularımızla çok sıkı olan ve dostluğa dayanan ilişkiler yaratmıştır. Zaten başka türlü bir dış politika izlersen tüm komşularına kin beslersen sadece aptallık yapmış olursun. Ne yazık ki okullarımızın o milli güvenlik dersinde falan çok alakasız bir şekilde ne stratejiyle ne jeopolitikle pek alakası olmayan şeyler söylüyorlar, üzerine bir de kurtlar vadisi etkisi falan gelince; insanlar komik oluyor. [Bu mesaj Loras tarafından 10 Kasım 2004 12:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Hele birde bizim milli güvenlik dersine askeriyeden biri gelirdi (rütbesini unuttum). Adam bize bir video izletti sanırsın bütün komşularımız yarın gelip işgal edecek bizi. Tamam ordunun her an her durumda tetikte olması lazım ona birşey denemez ama bu yapılanda beyin yıkamaca hehe. Böyle bir konuda taraf tutulmamalı komuşular sayılmalı, yakın tarihimizin özeti ve olan önemli olaylar verilmeli en fazla. Öğrenci ondan sonra istediğini düşünür tabi ama herkes düşmandır diye dürtmek çok sakıncalı kök salacak önyargılara neden olabilir. O öğrencinin insaniyetini bile etkiler.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 bakın belkı ben asker cocugu oldugum için boyle düşünüyorum ancak askeriyede her şeyı goze alıp plan yapmak gerekır ulke savunması cok onemlı bır olaydır yuzde 1 yanılmayı kabul etmez yani siz cocuklara yunanıstan bızım kankamız bıze zararı dokunmaz dersenız yarın oburgun nasıl ızah edıceksınız Osmanlının kadım dostu Fransa halka oyle loanse edıldı herkes fransayı sevıyordu fransa kadım dost bıze dusmanlık yapmaz denılıyordu ıkıncı dıl fransızca ıdı osmanlıda hatta mondros ımzalnırken bıle fransa yardım eder bıze dusuncesı hakımdı ne oldu fransızlar guney anadoluya gırerken yanlarında "ermenı ıntıkam tugayları" nı getırmedılermı guneyı komple işgal etmedılermı şunu unutun devletler arası kalıcı dostluk barış OLMAZ devletler arası ilişkiler salt cıkarlar ustunedir bugun biz dostuz komşumuzla oley oley dıyemessınız cunkı her an bir şey olabılır kımse garantı edemez bunu şu an yunanıstanla ortak cıkarlarımız var ancak unutmayınkı yunanlılar hala kendı okullarında cocuklarına megalo idea yı ogretıyorlar hala izmirden Symrina diye bahsediyor istanbul yerine Constantinopole terımlerını kullanıyorlar milli guvenlıkte bu konunun amacı hocanın dedıgı gıbı dostunuzu dusmanınızı tanıyındır su anda ABD bıle turkıyeye potansıyel tehlıkedır ordunun gozunde kı bundan 2 yıl once Genelkurmayın resmi bir ultımatomu var ABD ye araştırın okuyun acık acık Kuzey ıraka kurulucak bir kurt devleti ABD ye savaş nedenidir" denmiş ultımatomda oysa halkımıza ABD stratejık ortagımız bızım dostumuz kankamız dıye lanse edilmedimi devletler arası ilişkiler her an bozulup duzelebilir o kitapalrda yazan emeller gercek emellerdir cogu istihbarat olmadan tespıt edılıcek emellerdir diyceksınız adamalr nıye saldırmıyor sizce turkıye bugun dunyada 2. en buyuk orduya sahıp olmasaydı ve kardak krızınde genelkurmay atınaya gırmemız 18 saat gıbı bir tahmını kazara basına sızdırmasaydı su anda bu dusmanlar dostumuz gozukurmuydu yada yunan ordusunda yapılan bir ankette turk subayalrından cok korkuyoruz gıbı bır netıce cıkarmıydı evet dostluk barış guzel birşey ama arkasında silah saklamış adama dostum dıye sarılırsan bu kotu birşey once emmellerı bılın ondan sonra dostluk kurun yanı mıllı guvenlıgın gosterdıgı bak adam arkasında sılah saklıyor tedbırlı ol ona gore yakınlaş prensıbıdır o iddealar guncel olmasa bıle cogu dogrudur[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar