Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternet bağımlılığı

Murray

Öne çıkan mesajlar

Joker said:

yemekteki kastım karnının doyması değildi ayıca, insan dilindeki pigmentlerin yağ/tuz/şeker tatlarına duyarlı olmasını kastediyordum. hergün saman yiyerek hayatta kalabilirsin. Neden saman yemek yerine 1,5 dürüm yiyorsan aynı sebepten dolayıda internet'i de tercih ediyorsun. tad'lara bağımlısın.

amma velakin internet olmadan yasanan donemler olduguna gore?
Sosyal ağlarda paylaş

zeawee said:

bu bağımlılık değil ki, insanlar yapacak daha iyi bir şey bulamadığı için internette zaman geçiriyor. hangi şekilde yaşayarak zamanın daha hızlı geçmesiyle ilgili yani.. yapacak daha iyi bir şeyim olduğunda interneti aramıyorum bile. bağımlılık "onsuz yaşayamamak, sürekli onu aramak" ancak günde 10 saat zaman geçiren birisi "onsuz yaşayamamak" durumunda olmayabilir. yapacak daha iyi bir alternatifi olmadığı için 10 saat duruyordur ancak loopa girdim, kendimi tekrarlıyorum şu an aasdfsdfasd

Peki yapacak daha iyi şeyler nasıl bulunacak abi?

Çıkıp kafe-bar gezmek, spor yapmak, paran varsa konsere falan gitmek... Ya sonra ? Bunlar da kesmemeye başlayınca ?
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Hayata da 1.5 iskender ile baslamiyoruz abi, sonradan ogreniyoruz.

iskender bir yemek çeşididir, iskenderden başka bir yemek yiyemiyorsan da bağımlılık olarak sınıflandırılabilir bence. internet başka işlerini yapmanı engelliyorsa bağımlılıktır yoksa hayatının herhangi bir detayı ise değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

SeaGle said:

Hayata da 1.5 iskender ile baslamiyoruz abi, sonradan ogreniyoruz.

iskender bir yemek çeşididir, iskenderden başka bir yemek yiyemiyorsan da bağımlılık olarak sınıflandırılabilir bence. internet başka işlerini yapmanı engelliyorsa bağımlılıktır yoksa hayatının herhangi bir detayı ise değildir.

iskender orda örnek abi, anlamamazlıktan gelme şimdi :) o zaman internet bağımlısı değil email kontrol etme bağımlısı facebook bağımlısı diye tek tek gereksiz ayırıma düşeriz. burda yemekteki kasıt yağ/tuz/şeker. burda kaç kişi yağ/tuz/şeker içermeyen yiyecek yiyor parmak kaldırsında görelim.
Sosyal ağlarda paylaş

benim 10-15 ortalama, 24 saat non stop da oluo tabii bazen..

ama bilmiyorum, bilgisayar bagimlisi mi demek dogru, yoksa is bagimlisi mi.

aslinda etrafimdakiler is bagimlisi diyolar ama, bana sorsan bilgisayarda olabilir.

calismasam da bilgisayar cekiyo beni sonucta.

tatil de email check etmesem, gerekiyosa cevap yazmasam olmaz. Hayatta su adamlardan olamadim. tatildeyim donunce cevaplarim. cevap gerekiyosa yazarim tatilde bile.

edit: bagimliligimi monetize ediyorum demek daha dogru sanirsam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...