Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kötü Amaçlı Yazılım ve Kurtulma Yolları.

Magnum

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar, başlığı böyle açtım ama açıkcası ben de bilmiyorum bu yüzden yardım istemek amaçlı yazıyorum. Google'da aradığımda falan yeterli bilgi falan yok, ilerde birine lazım olursa burdan baksın diye falan işte. Her neyse, nasıl olduysa bi şekilde bloğuma böyle bi şey olmuş ve kurtulamıyorum. Araştırıyorum, inceliyorum, google'a ekliyorum ama yok, bulamıyorum. Bloğum'un adresi www.nacrugu.com, blogspot urlu nacrugu.blogspot.com. (yanlış anlaşılmasın, reklam için yazmıyorum. zaten öyle random kafalarda bi bloğun reklama ne ihtiyacı olsun :D) yardım edebilecek var ise çok sevinirim. teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yapman gerekenler basit aslinda. Google uyeligin vardir, onunda google webmaster tools'a giris yapip blog'unu ekle oraya. Sana sorunun ne oldugunu tam olarak gosterecek. Sonrasinda alakali dosyalardan o kisimlari temizlemen gerekecek. Tabi temizleme islemine girismeden once tum bilgisayarini bi tarayip, temiz oldugundan emin olup, sonrasinda sifrelerini degistirmelisin.

Soruna sebep olan kisim template header'inda ki su kisim diye tahmin ediyorum;

<script type="text/javascript">(function() { var a=window,b="jstiming",d="tick";var e=function(c){this.t={};this.tick=function(c,p,h){h=void 0!=h?h:(new Date).getTime();this.t[c]=[h,p]};this[d]("start",null,c)},f=new e;a.jstiming={Timer:e,load:f};if(a.performance&&a.performance.timing){var g=a.performance.timing,j=a[b].load,k=g.navigationStart,l=g.responseStart;0<k&&l>=k&&(j[d]("_wtsrt",void 0,k),j[d]("wtsrt_","_wtsrt",l),j[d]("tbsd_","wtsrt_"))}
try{var m=null;a.chrome&&a.chrome.csi&&(m=Math.floor(a.chrome.csi().pageT),j&&0<k&&(j[d]("_tbnd",void 0,a.chrome.csi().startE),j[d]("tbnd_","_tbnd",k)));null==m&&a.gtbExternal&&(m=a.gtbExternal.pageT());null==m&&a.external&&(m=a.external.pageT,j&&0<k&&(j[d]("_tbnd",void 0,a.external.startE),j[d]("tbnd_","_tbnd",k)));m&&(a[b].pt=m)}catch(n){};a.tickAboveFold=function(c){var i=0;if(c.offsetParent){do i+=c.offsetTop;while(c=c.offsetParent)}c=i;750>=c&&a[b].load[d]("aft")};var q=!1;function r(){q||(q=!0,a[b].load[d]("firstScrollTime"))}a.addEventListener?a.addEventListener("scroll",r,!1):a.attachEvent("onscroll",r);
})();</script>

O kisim oldugundan emin olduktan sonra ucur onu, template'ini kaydet, google webmaster tools icerisinden "haci ben bunu temizledim, gel bi daha bak" de. Hakkatten temizlenmisse google gelip tarayip temiz olarak isaretleyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

tekrar baktım, ne direkt nacrugu subdomainli blogspot hedesinde, ne de nacrugu.com da bulamıyor.

said:
Kötü niyetli yazılım
Google bu sitede kötü amaçlı hiçbir yazılım tespit etmedi.

bunu diyor. neyse, önce bi antivirüs indirip kurayım sonra dediğin kodu silip tekrar girmeyi deneyeyeyim. düzelirse şifrelerimi de değiştiririm tek tek. şimdilik çok teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...