Leopar Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 bios isletim sisteminden bagimsiz bir olay, xp icin olanida vista icin olanida ayni olucak o yuzden istedigini cekebilirsin isletim sistemiyle uyumsuzluk olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 denedim ama yok kuramazsın diyor. http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5K_SE/#download şurdan vista 64 > bios > ver 1108 seciyorum. bi exe, bi de rom dosyası cıkıyor rar'dan. exe'yi calistirinca asagıdaki geliyor. diger dosya nasıl kullanılıyor bilmiyorum :) http://i.imgur.com/V7Zui.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 abi biostan yapacaksin, ben isletim sistemi icinden bios update yapan programlara pek guvenmiyorum. 1. restart at (usb bilgisayara takili dursun) 2. biosa girmek icin del tusuna bas bilg reset atarken 3. bios secenek listesinde Tools -> Asus Ezflash sec 4. ezflash ana ekraninda usbye git ve dosyayi sec (buralarda bi yerde "eski biosu saklamak istermisiniz?" diye sorabilir bilgisayar, gerek yok) 5. bilgisayar bios update yapacak, yaptiktan sonra otomatik restart atiyor yanlis hatirlamiyorsam 6. profit! (elektrik falan kesilmezse tabii, dua et kesilmesin sdf) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 elektrik kesilirse nolur tam olarak sonuçlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Anakart çöp olur (dual bios koruması olan istisnalar hariç) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 bios update oncesi bi timing ve voltaj ayarlansaydi keske, belli ki board jedec okuyamiyor. Gerek yoktu bu kadar izdiraba ilk etapda. olmayinca seve seve yapilir sonrasinda ztn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 dun aksam girdim bios ayarlarına. timing'i bulamadım ama voltaj vardı bi kac tane. hangisi oldugunu sorucam resim cekip. aksama gorusuruz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 http://benchmarkreviews.com/images/reviews/motherboards/asus_p5k3_deluxe/Asus_P5K3_BIOS_AIOC.jpg sunun gibi bi arayuz olmali. dram e manual gir rakamlari, ram kutusunda veya iste standardi neyse yaziyordur. orn. 800mhz 4-4-4-16 @2.1v gibi. eger yemezse, timingleri gevset. oyle oyle gidicek. bide islemcinin fsb si onemli tabii, belki carpani yanlistir 1:1 calismaya calisip yemiyordur. sen oranin bi fotografini cek evet en iyisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 selam. 3. kez bunu yazmak zorunda kalıyorum kilitlenme nedeniyle. ramlerden birini soktum simdi. ss'ler asagıda. ilk olarak manuel 800 Mhz ayarladım. timing default 5-5-5-15 seciliydi. ram'in uzerinde bununla ilgili bir sey yazmıyor. kullanma klavuzu da yok. bu sekilde yemedi. ikinci denemede yine manuel 800 mhz ama timing'i 4-4-4-12 yaptım. yine yemedi. simdi ucuncu denemeyi yapmam lazım. voltaj degerlerini ne yapacagım? bu arada benim eski ram de 800 mhz imiş. bu durumda gerekli ayarları tutturduktan sonra hepsini kullanabilirim sanırım? http://i.imgur.com/zASIw.jpg http://i.imgur.com/yVNpW.jpg http://i.imgur.com/c8ncz.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 abi Advanced menusunde AI Overclockingi manuele cevirip bir daha foto koyabilir misin, o ayarlari daha bi detayli gorelim edit: bu arada bu hi level turk firmasiymis lan sdf, sitesine baktim en ufak bir bilgi yok timingi nedir, voltaj nedir diye lol. ama timing 5-5-5-15dir herhalde diye tahmin ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2012 voltajı manuel yapıp 2.1, 2.2 deniyim bi de bakalım nolcak. http://i.imgur.com/cVVor.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2012 birincisi timingleri gevset yazdim 3 defa kadar. 5-5-5-5 de calismadiysa 4-4-4-4 e alinca calisacagini beklememek lazim. nihayetinde timing i gevsetmiyorsun, "sikiyorsun". hangi voltaj yapicaz deniyor, 2.1v ve 2.2v dedim. 3 defa. =/ frekans ddr da double data rate, 800 e ayarlamaya izin vermemesi lazim p35 board un , ama zaten 400 ayarlanmali. ayri screenshot dan yine sadece bu sayfada 3 tane var, uzerinde auto yazan parametrelerde yardim etmemizi saglamiyor ayarlari gormeden. ki neredeyse hepsini soyledim. @leopar adamlar sitelerine yazmak zorunda degil , ram ustunde pc2 6400 yaziyor zaten, standardi belli. 6-6-6-15 de calisicak default ddr2 voltajinda demek. Sonucta hiz gibi bi iddialari yok, garanti gibi bi iddialari var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2012 ilk koydugum ss'teki voltaj degerleri kafamı karıstırdı. digerini sonradan buldum zaten ve degistirecegimi de belirttim. denemeye fırsatım olmadı. yarın bakarım artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2012 neyse dısarı cıkmadan yapayım bari dedim ve su sekilde yaptım. kilitlenme olmuyor artık. olayı kavramam uzun surdu ama neyse hallettik sonunda. tsk kharon, leopar. eski ram'imi de kullansam ayarlarda bir degisiklik yapmam gerekir mi? 6gb olacak, aynı frekansta, farklı marka. http://i.imgur.com/0HSbT.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Kasım 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2012 abi eski dual channel boardlarda pek tavsiye edilmez 3 slot kullanimi, sonucta 4gb ile 6gb arasinda hicbir fark gormeyeceksin sen son kullanici olarak. ha ama denemek istersen tak calistir, sisteme bi zarari olmayacak...stabil olmazsa cikartirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2012 Denedim valla akiyo alet. Kaymak gibi oldu. Sisteme zarari olmayacaksa boyle devam etmek istiyorum. Tesekkurler tekrardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2012 Leopar said: abi eski dual channel boardlarda pek tavsiye edilmez 3 slot kullanimi, sonucta 4gb ile 6gb arasinda hicbir fark gormeyeceksin sen son kullanici olarak. ha ama denemek istersen tak calistir, sisteme bi zarari olmayacak...stabil olmazsa cikartirsin board un eski olmasiyla alakasi yok, dual channel calisabilecek setuplarda single channel kullanmak tavsiye edilmez daha ziyade. Ram hizi islemci fsb sinden hizli ise single channel bottleneck olusturmayacaktir.(burdaki fsb 333) dual channel 4gb ye gore bench lerde daha dusuk cikar, ama fazla ram in de avantaji oldugu yerler var. Ben olsam dual channel olarak daha hizli cycle larda fsb yi de ram hizina tasiyarak kullanirdim. Fakat o baska bi hikaye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 BIOS'ta manuel olarak yaptıgım ayarlar tekrar auto'ya geciyor kendiliginden. bu da tekrar kilitlenmeye sebep oluyor. Bunu nasıl engelleyebilirim. 6-6-6-16 ve 2.2v ile sorunsuz takılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar