kavel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Abria Merlin kullanıyorum. Dolayısıyla phpMyAdmin kurulum sırasında yükleniyor ve ayarları yapılıyor. Kurarken çok uzun bir mysql şifresi girmişim. Daha sonradan bunu WinMySQLadmin kullanarak değiştirdim. Karşıma said: Warning: MySQL Connection Failed: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10038) in lib.inc.php on line 255 Error MySQL said: Backşeklinde bir şey çıktı. lib.inc.php'ye baktığımızda 255. satırda şöyle birşey görüyoruz. said: $link = $connect_func($cfgServer['host'], $cfgServer['user'], $cfgServer['password']) or mysql_die();aklıma ilk gelen şey şifreyi değiştirmemden dolayı kaynaklanan bağlantı sorunu idi. Doğruda düşünmüşüm sanırım fakat config.inc.php içerisindeki kullanıcı adı ve şifreyi düzeltmem bir işe yaramadı. Hatta direk lib.inc.php'nin yedeğini alıp sorunlu satırı direk said: $link = $connect_func("localhost, "sql", "sqlpass") or mysql_die();şeklinde değiştirdiğim bile oldu fakat işe yaramadı tabiki. Abria Merlin'i tekrar kurdum. Herşey yeniden kuruldu.Yine aynı hata ile karşılaştım. Yine aynı şekilde kontrol ettiğimde bu sefer gerçekten kullanıcı adı ve şifrenin benim girdiklerimde aynı olmadığını farkettim. Bunları tekrar düzeltince bu sefer çalıştı. Gece makinam resetlenmiş ve şu anda yine çalışmıyor. Her seferinde tekrar tekrar kurmak istemiyorum bu mereti. Kullanıcı adı ve şifre düzgün ve MySQLadmin'de kayıtlı olanla aynı. Aklına herhangi başka bir olasılık gelen var mı ?[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! [Bu mesaj kavel tarafından 09 Kasım 2004 08:19 tarihinde değiştirilmiştir]
kavel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Sorun anlattığımdan biraz farklı sanırım. Dünkü ile farklı mesajlar bunlar. Yeni farkettim. SQL Server açık görünmesine rağmen hiç bir şekilde bağlanamıyorum. Olay kullanıcı adı ya da şifrede değil yani :/[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
sharky Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 $link = $connect_func("localhost, "sql", "sqlpass") or mysql_die(); yerine $link = connect_func("localhost, "sql", "sqlpass") or mysql_die(); denesene.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
kavel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 sharky direk $conn=mysql_connect("localhost","admin","sqlpass"); if ($conn) echo "ok"; else echo "err"; ?> denedim yine aynı hatayı verdi.[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
sharky Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Herhangi bir PHP den mysql'e o function ile baglanmaya calisirken error veriyorsa, problemin PHP 'nde.. PHP 5 falan kullaniyorsan mysql veya mysqli extensionunu iyi kur. Ama eger programin icinde bir yerde bu kodu yazmissan ve program hata vermise, cok dogal. Cunku $conn degil $link olmali o pointer.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
kavel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 hayır php4 ve bu phptriad gibi bir paket işte. yeniden kuruyorum düzeliyor fakat reset atınca puff gidiyor tekrar. birde son yazdığım kodun phpmyadmin ile alakası yok. sqltest.php gibi bir isimle kaydedip denedim yine aynı hatayı aldım. bu durumda $conn, $hebele ya da $link farketmez diye biliyorum. yanlış mı biliyorum yoksa ?[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
sharky Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 doğru biliyorsun. ben yanlış anladım dediğini. php'nin kurulumu ile ilgili problemin.. PHP 5 kullanıyorsan, direk extensionlardan mysql 'i acmalisin.. Gel gelelim mysql_connect undeclared function falan demesi lazimdir.. Mysql 'ini baska bir portta mi calistiyorsun ?[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
riglous Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 XAMPP kullan. ben memnunum oldukca. sorun yasamadim.[signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar
kavel Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 hayır başka bir porttan fln çalıştırmıyordum ama sorunu çözdüm. mysql içinde ki daha önce yarattığım db'lerden kaynaklanıyormuş sanırım. onları silip yeniden kurunca sorun çözüldü. heh ilginç bir hata...[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
Öne çıkan mesajlar