fizban Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 selamlar, elimde normalde soyle birsey yapan bir kod vardi; fd=fopen("/dev/null", O_RDWR); execle("/bin/mail","-s",subject,rect,NULL,NULL); tabi bu, konusu subject string'ine esit olan, alicisi da rect olan bos bir mail gonderiyordu. lakin ben buna icerik de koyayim istiyorum, fakat su elbette ki calismiyor; fd=fopen("/dev/null", O_RDWR); execle("/bin/mail","-s",subject,rect,"<","/somefile",NULL,NULL); alici listesi su hale burunuyor: rect, "<","/somefile" benim 'somefile' dedigim dosya da birkac process tarafindan paylasilabilir. bir lock koymak veya her process icin ayri bir dosya acmak da istemiyorum. ne yapayim ? aklima hicbirsey gelmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 niye uzattiysam. heredoc c'de nasil oluyor kisacasi heueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Su an elimin altinda bash yok o yuzden deneyemiyorum da, eger stdin'den direk okuyorsa /bin/mail, freopen ile dosyayi stdin'e yonlendirerekten yapabilirsin dogru anladiysam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 yok ama ben bir dosyadaki datayi atmak istemiyorum aslinda. cunku bu fonksiyona birkac user/process paylasiyor olabilir. lock koymak da istemiyorum. ben stringi oldugu gibi aninda gondermek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 iki uc ornekten bakinca environmentta MESSAGE tanimliysa mail metin olarak onu yolluyor gibi anladim ben execle icin son parametre environmenti belirtiyormus , char** olarak $MESSAGE=hede 'yi ona besleyip sonra environmenti vermeyi deneyince oluyor mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 valla ikinci dediğin doğru da, ilk dediğin doğru değil sanırım. koda girişmeden, direk elle yaptım, çalışmıyor. export MESSAGE="selam naber" mail -s "subj" [email protected] < /dev/null body'si boş mail geliyor yine. şu çalışıyor da, bunu nasıl c'de şeyettirebilirim bilemedim. echo $MESSAGE | mail -s "subj" [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 contexte c'den mudahil olup mail ... < echo $VAR cagirsan ? ha ya da pipelayarak, mail hangisini istiyorsa iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 bir şekilde şunu oldurmam lazım da, niye hatırlamıyorum şimdi çalışmamıştı. execle("echo test | /bin/mail","-s",subject,rect,",NULL,NULL); asıl hedef bu tabi execle("echo ",mystring," | /bin/mail","-s",subject,rect,",NULL,NULL); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 psodokod tadinda soyle olamaz mi fd=fopen("/tmp/fizban_asdfgh",'w'); fprintf(fd,"<metin buraya>",...); //veya neyle istersen onunla fclose(fd); execle("mail bilmemne < /tmp/fizban_asdfgh",dsaf,asds,0,0); unlink("/tmp/fizban_asdfgh"); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2012 birden cok process vs kullanacagi icin lock koymam gerekecek, ve cok mantikli olmayacak o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2012 unique temporary file uretebiliyor olman lazim kapatinca silinen http://unixhelp.ed.ac.uk/CGI/man-cgi?mktemp+3 tabi hepsinin bir sorunu trigi var da kendin surekli artan bir extensiona sahip filename uret ? sadece enumerator artisi ve oradan filename alimi icin critical sectiona girersin tabi dosya acip oraya yazip oradan okumak cok kotu bir yol da olur sanki performans cok muhim degilse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2012 ya performansin bayagi muhim oldugu birsey aslinda :) anlamadigim nokta, mail aplikasyonuna nasil benim direk string gonderemedigim. bayagi basit birsey istiyorum ama illa lafi dolandirmam gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 yanlis anlamadiysam sorunu, popen senin cozumun. mail processini popen ile acip, mesaj icerigin adamin stdin'e yazmalisin. surda guzel bir ornek var: http://www.tldp.org/LDP/lpg/node12.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar