LiquiD Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 efenim, var mıdır bu dersi almış, alan ve biraz çakan bu işlerden? yarın vizemiz var lakin ben hiçbir dersine giremedim bu dersin.(210 kişi ile birlikte alıyoruz dersi, 150 kişide sınıf doluyor ehe. yani sandalye bitmiyor, geçecek yer kalmıyor, ohoh) neyse, öğrencide bahane bol tabii, siz sallayın bu kısımları. şimcik ben bu derscağıza notlarından filan çalıştım, lakin "eeee!?" dediğim teoremler oldu. ne idüğü belirsiz, abzürd abzürd şeyler. birinci olarak pareto optimumunu kesinlikle algılayamamaktayım. böyle ahlaklı, güzel bir iktisadi yaklaşım olduğunu, kamu ekonomisindeki güzel giden işlere "pareto tamamdır koç" dendiğini anladım ama özünde bunun ne olduğunu anlayamadım. piyasanın etkin kaynak dağılımını sağlayabilmesi için gerekli koşullar altındaki başlıkta, "3- üretimde dışsallık ekonomileri olmamalıdır" diye bir hede var ve anlatıyor uzunuzadıya.. lakin bunu da pek anlayamadım. sonracığıma oylarla ilgili bir bölüm var. kamu ekonomisinin siyasi yanını inceleyen bir bölüm niteliğinde sanırm burası, zira başlık kamu ekonomisinde karar alma teorisi diye bir şey.. burayı da biraz açmak gerek, anladım-anlamadım arası bir şey. yani ne bileyim, teorik şeyleri okuyorum, güzel güzel anlıyorum da, "eee" diyorum ister istemez. yani "bu bilgi gerçek hayatta nasıl kullanılıyor lo?" mevzusu.. şimcik sınavım yarın ve ben muhtemelen öğlen 12ye kadar cevaplarınızı alabilirim. yardımcı olacaklara teşekkürler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 ülea Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Ekonomi adına bildiğim tek şey teorideki atraksiyonların aslında pratik hayatta gayet yalan oldukları :)[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i:topluignebasi | WoW: Narcosis, Qui[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar