kozalak Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 belki photoshop için de aynı mantık geçerli olabilir de, kafama saçma bi soru takıldı. ben şimdi ssd aldım ama kapasite haliyle az. lightroom da kendine ait bi database gibi bişe tutuyor. ben şimdi fotoları editlerken ssd ye kopyalayayım, işim bittikten sonra da harici hdd ye atayım diyorum fotoları ama bu programın db'si nası davranır? nasıl yapmak lazım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 said: All adjustments are kept in Lightroom's Catalog(s) or database if you prefer. These are named with an .lrcat (LRCAT) suffix. sakladığı directoryi bulamadım ama .lrcat imiş uzantısı. bununla ara sakladığı yeri bulursun. sanırım nerde sakladığını bu datalarıda değiştirebiliyorsun. bi settingslere bak onun dısında xmp dosyası yaratıyo olması lazım, embeded veya imajın olduğu directorye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 lrcat dosyasını biliyorum ya. sorun o dosyada değil, fotoların yer değiştirmesi söz konusu. gerçi sanırım onu da sync folderdan yapacağım ya. hadi bakalım sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar