visual Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 aktif olmayan bir programa sendkeys nasil gonderebiliriz. Tabi bu islemi yaparken programi aktif yapmayacagiz. Mantik olarak uoloop macroman programlarini dusunebiliriz. Saygilarimla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 aktif yapmayarak nasıl yapılır bilemiyorum da o anda aktif olan programı bul, istediğin programı aktif et, key'i yolla, ilk başta aktif olan programı tekrar aktif et. kullanıcı farkına bile varmayacaktır.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visual Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 bende bunun bir mantigi olmali. Yani once aktif yapip sonra tekrar bir onceki uygulamayi aktif yaparken pencere gecisleri saniyorum belli olur. Buda bir cozum olabilir muhakkak fakat dedigim gibi bir mantigi olmali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 suraya bi bak istersen.. http://www.experts-exchange.com/Programming/Programming_Languages/Visual_Basic/Q_20514633.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visual Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Malesef oradanda bir çözüme ulasabilmis deilim. Fakat elimde en son itibari ile asagidaki kodlar var. Private Declare Function FindWindowEx Lib "user32" Alias "FindWindowExA" (ByVal hWnd1 As Long, ByVal hWnd2 As Long, ByVal lpsz1 As String, ByVal lpsz2 As String) As Long Private Declare Function SendMessageByString Lib "user32" Alias "SendMessageA" (ByVal hwnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, ByVal lParam As String) As Long Private Const WM_SETTEXT = &HC Private Sub Command1_Click() tHwnd = FindWindowEx(2229198, 0, vbNullString, vbNullString) Key = "denemece" SendMessageByString tHwnd, WM_SETTEXT, 0, Key End Sub Bu sekilde uygulamaya örnegin text dosyasi ile yazi yazdirabiliyorum fakat uygulama program ise texti aynen uygulamanin uzerine yaziyor. Tusa basilmis etkisi yapmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Diğer constları araştır keyler WM_CHAR,WM_KEY,VK[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 ewt muhtemelen sorunun hallolcaktır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 WM_SETTEXT text boxın içindeki yazıyı veya pencerenin başlığını değiştirir. WM_KEYDOWN ve WM_KEYUP mesajı yollayacan. ha buarada elinde yoksa muhakkak msdn bul bi yerlerden. windows programlama için en ii kaynaktır. edik; sanırım bu her programda işe yaramaz, program tuş vuruşlarını almak için directInput(directx zırzavatı) veya opengl in fonksiyonlarını kullanıyorsa düzgün çalışmayabilir. [signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! [Bu mesaj Rahan tarafından 07 Kasım 2004 15:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visual Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Rahan dediini uyguladim ama sonuc elde edemedim. Bana basitce kodlarla yazabilirmisin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 eğer msdn veya PlatformSDK'yi indiremezsen(mesela Dialup) ftp://ftpc.borland.com/pub/delphi/techpubs/delphi2/win32.zip (8MB) BU eski Win32SDK (Win98+NT4) yinede çok işine yarar.... [Bu mesaj Criminal2 tarafından 07 Kasım 2004 18:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Private Sub Command1_Click() dim Key as long tHwnd = FindWindowEx(2229198, 0, vbNullString, vbNullString) Key = 50h SendMessageByString tHwnd, WM_KEYDOWN, Key,0 SendMessageByString tHwnd, WM_KEYUP, Key,0 End Sub bu kodun P basması lazım =) ama istersen kod yazmıyım da anlatayım nasıl olduğunu sen bilin. bu arada Key=50h satırı hata verirse Key=80 de yazabilirsin.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visual Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Private Declare Function FindWindowEx Lib "user32" Alias "FindWindowExA" (ByVal hWnd1 As Long, ByVal hWnd2 As Long, ByVal lpsz1 As String, ByVal lpsz2 As String) As Long Private Declare Function SendMessageByString Lib "user32" Alias "SendMessageA" (ByVal hwnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, ByVal lParam As String) As Long Private Const WM_KEYDOWN = &H100 Private Const WM_KEYUP = &H101 Private Sub Command1_Click() Dim Key As Long tHwnd = FindWindowEx(3605134, 0, vbNullString, vbNullString) Key = 80 SendMessageByString tHwnd, WM_KEYDOWN, Key, 0 SendMessageByString tHwnd, WM_KEYUP, Key, 0 End Sub Simdi 3605134 numarasi acmis oldugum not defterinin handle numarasi. Bu kodlar dahilinde not defterine kod basmasi gerekiyormu yani ben farkinda olmdan hala hatami yapiyorum bir turlu bastirtamiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Evet sen hata yapıyorsun API'yi yanlış kullanıyorsun !!!!!!!!!!!!!! "The FindWindowEx function retrieves a handle to a window whose class name and window name match the specified strings. The function searches child windows, beginning with the one following the specified child window. This function does not perform a case-sensitive search. " userl32.dll.FindWindowExA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 o numara yerine notepad yazıp dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 thwnd = FindWindowex(0, 0, "notepad", vbNullString) handlei buluo ama keyup down olayı işlemiyor [Bu mesaj Arthur_HellsFire tarafından 08 Kasım 2004 06:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visual Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 aynen öyle handle sorunu yok. Yani numarayi aldiriyorum fakat tus basimi olayina gelince patliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 aha valla yaptım (C de çalışıyo ama burda hata yapmış olabilirim) Private Declare Function FindWindowEx Lib "user32" Alias "FindWindowExA" (ByVal hWnd1 As Long, ByVal hWnd2 As Long, ByVal lpsz1 As String, ByVal lpsz2 As String) As Long Private Declare Function PostMessage Lib "user32" Alias "PostMessageA" (ByVal hwnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, ByVal lParam As String) As Long Private Const WM_KEYDOWN = &H100 Private Const WM_KEYUP = &H101 Private Sub Command1_Click() Dim Key As Long tHwndNotepad = FindWindowEx (0, 0, "Notepad",0) tHwndEdit = FindWindowEx (tHwndNotepad,0,"Edit",0) Key=80 PostMessage tHwndEdit , WM_KEYDOWN, Key, 0 End Sub ya bu code tag ı nasıl kullanılıyo bilen var mı? [signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! [Bu mesaj Rahan tarafından 08 Kasım 2004 12:11 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Rahan tarafından 08 Kasım 2004 12:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visual Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 tHwndNotepad = FindWindowEx (0, 0, "Notepad",0) tHwndEdit = FindWindowEx (tHwndNotepad,0,"Edit",0) Bunlar neyin handlelarini aliyor . ilki notepad ya ikincisi cikaramadim valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 şimdik çıkmam lazım gelince tamamını anlatırım. tHwndEdit Notepad penceresinin içindeki yavri (child) window. 2. findwindow'da notepad penceresinin içindeki "Edit" classından türemiş ilk pencereyi buluyoruz. (bu sadece notepad e özel oldu ama bi yöntem daha vardı sanırım onun için de PostThreadMessage kullancaz ama daha denemedim onu)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visual Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Tamam üstat gelince su isi iyice bir anlat sana zahmet az cok anladin istedigim bir uygulamaya tus basimi zor olmasa gerek ama 3 gundur toplamda 45 saattir bir turlu cozemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visual Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 arkadaslar buldum. yardimlariniz icin cok tesekkurler ve tabi kodu sizlerle paylasmak istiyorum. Private Declare Function FindWindowEx Lib "user32" Alias "FindWindowExA" (ByVal hWnd1 As Long, ByVal hWnd2 As Long, ByVal lpsz1 As String, ByVal lpsz2 As String) As Long Private Declare Function PostMessage Lib "user32" Alias "PostMessageA" (ByVal hwnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, ByVal lParam As Long) As Long Const WM_KEYDOWN = &H100 Const VK_A = &H541 Const VK_RETURN = &HD Private Sub Command1_Click() tHwnd = FindWindowEx(590390, 0, vbNullString, vbNullString) PostMessage tHwnd, WM_KEYDOWN, VK_A, 0 PostMessage tHwnd, WM_KEYDOWN, VK_RETURN, 0 End Sub Simdi yukarida key kodlari var bu keyler hangi kodlamaya gore bulunuyor onu daha cozemedim Const VK_A = &H541 Const VK_RETURN = &HD vk_A a tusuna vk_return entere basiyor. Umarim sizlerinde isine yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 visual bu FindWindowEx i hala hatalı kullanıyorsun. FindWindowEx( HWND parent, HWND childAfter, char* className char* windowname ) buda HWND pencere handle ı demektir Long tipindedir. char * dediğim string. parentı tanımlarsan aha aradığımız pencerenin anası budur demiş olursun, yani çocuğunu aradığın window buraya. tanımlamazsan desktopwindow kullanılır. childafter ı tanımlarsan aynı kriterlere sahip ikinci child windowu alırsın. (misal 2 tane notepad penceresi var, ilkini aldın ikincisini almak için 1. bulduğun notepad handle ını buraya koyarsın.) açılan her notepad (ve dier programlar) ın pencereleri öncelikle desktopwindowun çocuğudur. className registerclass la register edilmiş class'ın ismi (bu vb veya c deki class değil apayrı bi kavram). Spy++ 'la etrafı bi kurcala. detaylı bilgi içün msdn. windowname de pencerenin başlığı. ------------------ tHwnd = FindWindowEx(590390, 0, vbNullString, vbNullString) bu satırının çalışmasının tek sebebi notepadin handle ını parent a yazıp ilk child windowunu alman yani burda benim yukarda yaptığım 2 tane findwindow un ilkini sen elle yapıyosun. ama problem şurda ki handleları bu şekilde belirleyemezsin, 590390 sadece o anda açık olan notepadin handle ı olur notepadi açıp kapattığında değerini yitirir. (ki bu yüzden FindWindowEx diye bi fonksiyon var.) virtual-key code ları için fonksiyon var VkKeyScan diye "user32.lib"de 1 bytelık char alıp short değer döndürüyor, döndürdüğü short değerin low orderı (ilk 8 biti) sana virtual key code u verir. visual basic de kullanmak için sanırım google da biraz araştırman gerekir. ayrıcana virtual Key Codeları MSDN de var zaten; cidden ilk iş olarak MSDN yükle bilgisayarına. aha da şimdilik bunları buraya paste edeyim. ilk kolon C++ da kullanılan Constant (VB de var mı bilmiyorum) ikincisi sabitin hexadecimal değeri. 3. sü de anlatıyo hangi tuş diye said: VK_LBUTTON 01 Left mouse button VK_RBUTTON 02 Right mouse button VK_CANCEL 03 Control-break processing VK_MBUTTON 04 Middle mouse button (three-button mouse) VK_XBUTTON1 05 Windows 2000/XP: X1 mouse button VK_XBUTTON2 06 Windows 2000/XP: X2 mouse button 07 Undefined VK_BACK 08 BACKSPACE key VK_TAB 09 TAB key 0A0B Reserved VK_CLEAR 0C CLEAR key VK_RETURN 0D ENTER key 0E0F Undefined VK_SHIFT 10 SHIFT key VK_CONTROL 11 CTRL key VK_MENU 12 ALT key VK_PAUSE 13 PAUSE key VK_CAPITAL 14 CAPS LOCK key VK_KANA 15 IME Kana mode VK_HANGUEL 15 IME Hanguel mode (maintained for compatibility; use VK_HANGUL) VK_HANGUL 15 IME Hangul mode 16 Undefined VK_JUNJA 17 IME Junja mode VK_FINAL 18 IME final mode VK_HANJA 19 IME Hanja mode VK_KANJI 19 IME Kanji mode 1A Undefined VK_ESCAPE 1B ESC key VK_CONVERT 1C IME convert VK_NONCONVERT 1D IME nonconvert VK_ACCEPT 1E IME accept VK_MODECHANGE 1F IME mode change request VK_SPACE 20 SPACEBAR VK_PRIOR 21 PAGE UP key VK_NEXT 22 PAGE DOWN key VK_END 23 END key VK_HOME 24 HOME key VK_LEFT 25 LEFT ARROW key VK_UP 26 UP ARROW key VK_RIGHT 27 RIGHT ARROW key VK_DOWN 28 DOWN ARROW key VK_SELECT 29 SELECT key VK_PRINT 2A PRINT key VK_EXECUTE 2B EXECUTE key VK_SNAPSHOT 2C PRINT SCREEN key VK_INSERT 2D INS key VK_DELETE 2E DEL key VK_HELP 2F HELP key 30 0 key 31 1 key 32 2 key 33 3 key 34 4 key 35 5 key 36 6 key 37 7 key 38 8 key 39 9 key 3A40 Undefined 41 A key 42 B key 43 C key 44 D key 45 E key 46 F key 47 G key 48 H key 49 I key 4A J key 4B K key 4C L key 4D M key 4E N key 4F O key 50 P key 51 Q key 52 R key 53 S key 54 T key 55 U key 56 V key 57 W key 58 X key 59 Y key 5A Z key VK_LWIN 5B Left Windows key (Microsoft Natural keyboard) VK_RWIN 5C Right Windows key (Natural keyboard) VK_APPS 5D Applications key (Natural keyboard) 5E Reserved VK_SLEEP 5F Computer Sleep key VK_NUMPAD0 60 Numeric keypad 0 key VK_NUMPAD1 61 Numeric keypad 1 key VK_NUMPAD2 62 Numeric keypad 2 key VK_NUMPAD3 63 Numeric keypad 3 key VK_NUMPAD4 64 Numeric keypad 4 key VK_NUMPAD5 65 Numeric keypad 5 key VK_NUMPAD6 66 Numeric keypad 6 key VK_NUMPAD7 67 Numeric keypad 7 key VK_NUMPAD8 68 Numeric keypad 8 key VK_NUMPAD9 69 Numeric keypad 9 key VK_MULTIPLY 6A Multiply key VK_ADD 6B Add key VK_SEPARATOR 6C Separator key VK_SUBTRACT 6D Subtract key VK_DECIMAL 6E Decimal key VK_DIVIDE 6F Divide key VK_F1 70 F1 key VK_F2 71 F2 key VK_F3 72 F3 key VK_F4 73 F4 key VK_F5 74 F5 key VK_F6 75 F6 key VK_F7 76 F7 key VK_F8 77 F8 key VK_F9 78 F9 key VK_F10 79 F10 key VK_F11 7A F11 key VK_F12 7B F12 key VK_F13 7C F13 key VK_F14 7D F14 key VK_F15 7E F15 key VK_F16 7F F16 key VK_F17 80H F17 key VK_F18 81H F18 key VK_F19 82H F19 key VK_F20 83H F20 key VK_F21 84H Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Maleboge Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 said: Rahan, 08 Kasım 2004 14:24 tarihinde demiş ki: visual bu FindWindowEx i hala hatalı kullanıyorsun. FindWindowEx( HWND parent, HWND childAfter, char* className char* windowname ) :) boşuna klavyeni yorma dostum aynı şeyi ben adama 1. sayfada da söyledim MSND'den fonskyona tam link verdim ancak arkdaş okumayı pek sevmiyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Maleboge Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2004 said: Rahan, 08 Kasım 2004 14:24 tarihinde demiş ki: visual bu FindWindowEx i hala hatalı kullanıyorsun. FindWindowEx( HWND parent, HWND childAfter, char* className char* windowname ) :) boşuna klavyeni yorma dostum aynı şeyi ben adama 1. sayfada da söyledim MSND'den fonskyona tam link verdim ancak arkdaş okumayı pek sevmiyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar