Sleeep Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Şimdi 19-22 ekim romanya(vize sorun olmazsa 99%), 30ekim-5 kasım fransa(vize sorun olmazsa %90) gitme ihtimalim var, ilginç şekilde romanyaya gitmek için vize gerekiyormuş istedikleri de romanyaya özel bir vize şengen falan değil. Romanya 60euro, fransa schengen ise 85 euro gibi bir fiyatı var. Romanya konsolosluk sitesinde şöyle bir ibare var : AB ülkelerinden bir tanesi veya Schengen ülkesi tarafından tanzim edilen ikamet tezkeresi veya geçerli vizesi, veya İsviçre ile Liechtenstein tarafından tanzim edilen ikamet tezkeresi sahip olan Türk vatandaşları, vizesiz olarak 5 (beş) günü geçmemek kaydıyla ve ilgili vize veya ikamet tezkeresinin geçerliliği süresini aşmamak şartı ile, Romanya’yı transit geçebilirler. ikisine birden para vermemek için tek fransa schengen ile kurtarmak istiyorum. Sorular > 1)Şimdi ben fransa vizesi alsam türkiye>romanya>türkiye>fransa>türkiye yolunu kullanabiliyor muyum? yoksa romanyaya girersem kesin ordan schengenli ülkeye mi gitmem gerekiyor? 2) Tek girişli schengen çıkarsa türkiye>romanya>türkiye>fransa>türkiye kombosu yapabiliyor muyum? yoksa bunun için kesin multi mi çıkması lazım? 3) şimdi başvursam fransaya o tarihler için romanya muhabbetini söylemem lazım mı? (schengene dahil değil romanya) 4) 30ekim-5kasım dedim diye 30ekim-30kasım gibi vize çıkması mı muhtemel? yoksa şimdi başvursam 1 hafta sonra 7eylül-7 kasım gibi çıkması mı muhtemel? not: pasaportumda tek yurtdışı çıkışı var geçen sene schengenle fransa. not2: starcraft2 oynamaya gitcem :P
Sleeep Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 fransanın invite mektubu falan gecikcek gibi zaten erkenden romanyayı hallediyim bari eyvallah
Öne çıkan mesajlar