Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wireless'i etkileyen virüs tarzı bir şey ?

Artariel

Öne çıkan mesajlar

koca kampüste laptopuna internet gitmeyen kişilerden biriyim. şöyle ki 5 dakikada bir internet inatla gidiyor, artık yorucu olmaya başladı. gelen network hızı herkeste 50mbyse diyelim bana 6-10 falan geliyor. böyle değildi, yani wirelessi algılayıp tam hızla alan bir pcydi, acaba virüsten mi veya network kartında mı arıza var anlayamadım. ama yazılımsal bir şeyse en azından halletmeye çalışayım sonra götürürüm servise mervise. avg antifürüz var
Sosyal ağlarda paylaş

Superfetch servisi'ni şişiren processi bulman lazım, yoksa o servis işe yarayan bişey. Sık çalıştırılan processleri diskten çalıştırmak yerine RAM'e atıyo, o yüzden RAM kullanımı şişmiş gibi görünebilir ama zaten senin sıklıkla istediğin programların processlerini RAM'de tuttuğu için sağlıklı bi bilgisayarda diskten okumaya göre daha hızlı çalışıyo.

Yani, asıl sorun halen orada, virüs falan olmayabilir hatta. Salakça yazılmış bi programın abuk subuk registry kurcalaması olabilir, bişeyleri kaldırırken yine registry kalıntılarının yarattığı bi sıkıntı olabilir...

Tabii rootkit vs. gibi bişey de olabilir yine de bi servisi kapamakla etkisi gidiyosa ya rootkit / malware / virüs yoktur ya da basit bişeydir.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla özellikle bişey bilmiyorum, rootkit kıl bi tür zaten hepsini tarayan bişey olduğunu sanmıyorum. Ama antivirüs üreticilerinin sitelerini kurcalarsan belli rootkit, worm vb. türlerini kaldırmak için ufak programcıklar oluyor bedava. Tabii semptomlara göre öncelikle ne tür bişey olduğunu bulman gerek çünkü her tür rootkite göre farklı program yazıyolar ufak ufak.
Sosyal ağlarda paylaş

abi mesela task managerde network tabında wireless networkun link speedi 6 mbpsye kadar düşüyor, ordan sonra komple gidiyor net. şimdi wirelesse bi res attım kartı açıp kapatarak, 72 mbpsye geri döndü ama sanki zamanla düşüyor o değer. bi kanserlik var ama anlamadım ki. usb wireless adaptör mü alsam antenli falan bilemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...