Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Şimdi bizim bi arkadaş yeni açılan bi şirkete %40 ortak olacak. Mesele şu ki diğer ortağın vergi borcu ve çeşitli borçları mevcut. Bu diğer ortağın borçları bu 0 dan açılan şirkete nasıl yansıyacak. Bi bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
batuhan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Valla ben olsam öyle vergi borcu + piyasa borcu olan adamla A.Ş kurmam. Kanunen güvenli olsada real de işlemez. Şirket ortağından bile zorla isteyebilirler. Kanuni tarafına gelirsek. Sıfırdan bir A.Ş kurulduğu taktirde. Ortakların sorumluluğu koyduğu sermaye miktarı ile sınırlı. Vergi vb. devlete karşı olan borçlarında tüm malvarlığı ile sorumlu olur. Yani şirketin bi vergi borcu var devlet ben bunu bölücem her ortaktan eşit alıcam demez. Kimi yakalarsa alır parasını , sen git diğer ortaktan iste der.
Esh Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Devlete borcu olmayan yok da, foruma sorup. A.S ortakligi kurulmaz. Adamin omrunu curutur , kapatamazsin yillarca v.s
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 batuhan said: Valla ben olsam öyle vergi borcu + piyasa borcu olan adamla A.Ş kurmam. Kanunen güvenli olsada real de işlemez. Şirket ortağından bile zorla isteyebilirler. Kanuni tarafına gelirsek. Sıfırdan bir A.Ş kurulduğu taktirde. Ortakların sorumluluğu koyduğu sermaye miktarı ile sınırlı. Vergi vb. devlete karşı olan borçlarında tüm malvarlığı ile sorumlu olur. Yani şirketin bi vergi borcu var devlet ben bunu bölücem her ortaktan eşit alıcam demez. Kimi yakalarsa alır parasını , sen git diğer ortaktan iste der. Yani şimdi ortağın eski vergi borcunu yeni şirketten kesip sen paranı ortağından al mı diyorlar. Yanlış mı anladım.
Editor Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 o borc sirketin borcu haline gelir A.S bu limited degil
Akito Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 düz insan : borcu olan adam niye ortak oluyor, gitsin borcunu ödesin.
batuhan Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Flameoffear said: batuhan said: Valla ben olsam öyle vergi borcu + piyasa borcu olan adamla A.Ş kurmam. Kanunen güvenli olsada real de işlemez. Şirket ortağından bile zorla isteyebilirler. Kanuni tarafına gelirsek. Sıfırdan bir A.Ş kurulduğu taktirde. Ortakların sorumluluğu koyduğu sermaye miktarı ile sınırlı. Vergi vb. devlete karşı olan borçlarında tüm malvarlığı ile sorumlu olur. Yani şirketin bi vergi borcu var devlet ben bunu bölücem her ortaktan eşit alıcam demez. Kimi yakalarsa alır parasını , sen git diğer ortaktan iste der. Yani şimdi ortağın eski vergi borcunu yeni şirketten kesip sen paranı ortağından al mı diyorlar. Yanlış mı anladım. Eski vergi borcunda farklı bi durum var anlatıcam. Üstte bahsettiğim eğer yeni bi vergi borcu olursa gerçekleşicek durum. Eski borç için şöyle bişey yapabilir adam. Benim X A.Ş de ortaklığım var ordaki payımdan alın diyebilir. Şirketi tasfiye edebilirler. Bu durumlar biraz karışık tabi.
Ramocan Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Selamlar, şu ana kadar 80 civarında şirket kurdum, devrettim, devir aldım, sattım, yabancı ortak getirdim, GMBH ve SRL kurdum, sana tek tavsiye vericem, parasız adamdan sana ortak olmaz, yarın birgün bu adam şirketin malını/parasını/kaynağını satar borcunu öder sen patlıcan gibi ortada kalırsın, varsa parası önce borcunu ödesin, hatta şirket sermayesini de yatırsın sonra notere gidilsin. İmzayı attıktan sonra geri dönüşü zor..
huun Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 ortakların borçları firmaları bağlamaz, belki şahıs şirketlerinde bağlar, a.ş'de kesin bağlamaz. en fazla şirketteki hisselerine haciz gelir, o da teoride sadece senin ortağını değiştirir. hissesine haciz konacak kadar başarılı şirket kursanız zaten ortağının kim olduğu da o kadar önemli değil. bir de niye a.ş? a.ş'nin çok avantajları var ama o avantajlar hep sermaye ile ilgili. onun dışında çok hantal şirketler. en ufak değişiklikler için bile bir dünya imza, tescil, izin vs alman gerekiyor.
synthesizer Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 2 kişi nası aş kuruyosunuz onu da anlamadım
SmithWesson Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 5 ortak şartı kaldırılmış olması gerekiyor. tek bir kişi bile kurabiliyor
Editor Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Ramocan said: Selamlar, şu ana kadar 80 civarında şirket kurdum, devrettim, devir aldım, sattım, yabancı ortak getirdim, GMBH ve SRL kurdum, sana tek tavsiye vericem, parasız adamdan sana ortak olmaz, yarın birgün bu adam şirketin malını/parasını/kaynağını satar borcunu öder sen patlıcan gibi ortada kalırsın, varsa parası önce borcunu ödesin, hatta şirket sermayesini de yatırsın sonra notere gidilsin. İmzayı attıktan sonra geri dönüşü zor.. THIS !
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Ben ortak olmuyorum. Benlik bir olay yok. Ama işin ucu bana da dokunacak. sdf Çok ani gelişen bir olay oldu. Arkadaş da anlamıyor hiç şirket işleriden. Bi prodüksiyon şirketiyle ilgili. Bizim eski patron adam, böyle bi teklifde bulunmuş arkadaşa. Ben de bi sorayım dedim bu borç durumunun aslı astarı nedir. Adama güvenmiyorum zira. Yarın bi gün elemana patlamasın bişiler diye bakıyordum. Vazgeçirdim zaten. Eyvallah cevaplar için.
Öne çıkan mesajlar