Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güvenlik Programı Lazım

zgrw

Öne çıkan mesajlar

şimdi benim ihtiyacım olan şey şu ;
bilgisayarda her oturum açıldığında oturumun açılışının hangi gün/ay/yıl ve saatte olduğunu kaydeden bişey lazım . Daha sonra ben o bilgilere şifre girerek yada direk ulaşabilmeliyim .
Bildiğiniz böyle bir program varmı ?[signature][hline]Dost Bildiklerimizde Bizi Sırtımızdan Bıçakladı
Olsun , En Azından Arkamda Hala Brutus Var!!!
Grandmaster zgrw

[Bu imza zgrw tarafından 18 october 2004 22:33 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zgrw tarafından 05 Kasım 2004 22:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

NT çekirdeği kullanan bir windows kullanıyorsan zaten öyle bir özelliği var windowsun. (NT çekirdekli windowslar NT 4, XP, 2000)

Varsayılan ayarlarda devrede olmuyor ama local security ayarları altında Local Policies'de audit policy'de gerekli ayarları yaparsan XP event viewer'a gerekli dökümleri sunar. Oradan kim ne yapmış ne etmiş görebilirsin.

Event viewer'ı herkes görmesin sadece ben göreyim diyorsan açacağın diğer accountların erişim haklarınıda elden geçirirsin oldu bitti.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

peki bunun türkçe xp deki karşılığı ne :) ilk kes bilgisayarla ilgili bir tanımı anlamakta güçlük çekiyorum :)[signature][hline]Dost Bildiklerimizde Bizi Sırtımızdan Bıçakladı
Olsun , En Azından Arkamda Hala Brutus Var!!!
Grandmaster zgrw

[Bu imza zgrw tarafından 18 october 2004 22:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sadece nt server işletim sistemlerinde audit ayarları değiştirilebiliyor diye hatırlıyorum?

xp'de de varmış: denetim masası, yönetimsel araçlar, yerel güvenlik ilkesi (local security policy)

yerel ilkeler > denetim ilkesi > oturum açma olaylarını denetle
sekmesinden başarılı ve hata seçeneklerini seçebilir

daha sonra da denetim masası, yönetimsel araçlar, olay görüntüleyicisi'nden kim ne zaman ne açmış bakabilirsin

[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

en ince yerim bileğim..!?!

[Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 05 Kasım 2004 22:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kimler kontrol edecek dersen de,

yerel güvenlik ilkesi'nden
yerel ilkeler > kullanıcı hakları ataması > denetim ve güvenlik günlüklerini kontrol et
seçeneğine kullanıcı ya da grup ekleyebilir, çıkarabilirsin[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

Microsoft Türkçe'sine bende yetişemiyorum. Ama yönetimsel araçların altında yerel güvenlik politikası ya da öyle birşey olması lazım. Onun altından yapılıyor.

Yanlış hatırlıyorsun Mum_Chamber. Local policy ayarı NT'lerin hepsinde var, server'de extradan domain için de policy ayarları geliyor.

Edit: Öeh yavaşlığın böylesi. Steroid mi kullansam acep?

[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

[Bu mesaj GE-TA tarafından 05 Kasım 2004 22:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...