aquila Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 android icin app yazarimsa, java. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 androide bişey yazacaksan java Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 sadece android yazacaksan, klavye yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 pfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 ilgim mobil ve server şuan için sanırsam. dediğim gibi bir dilden başlayıp sonra tüm dilleri öğrenmek istiyorum. hani çok ütopik olabilir en azından 5-6 tane öğrenirim. diğer dilleri geçişin kolay olması açısındanda düşünebilirim tabi. c++ java lisp phyton ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Root öğren bence.=)http://root.cern.ch/drupal/ ***** şaka bir yana bence de C ile başla,2-3 hafta çalış,sonra C++ 'a geç.Programcı değilim doğru öneriyi verir miyim bilmiyorum ama beni direk C++ ile başlatmışlardı,keşke C bileydim önce dedim öğrendikten sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 cok utapik, gercek hayatta 6-7 dil ogrenmek ne kadar zorsa, bunda da o kadar zor. o zaman java ile basla. java ile hem android app gelistirirsin, hem de server app. bakarsin hangisi hosuna gidiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 anladım peki. peki bu diller birbirine çok uzak şeyler mi? bir türkçe ve ingilizce gibi mi, dediğin gibi gerçek dil gibi düşünürsek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 abi sen basla java'dan gerisi gelir bi sekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 ben de bir soru soraym, C++ ve Java birbirine benzer diller mi? ikisi de object oriented sanırım,o açıdan soruyom. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 uyuz oluyorum 5 progralama bilioyorum diyene. nah biliyorsun. ha mantigi hep ayni ama syntax bilgin cok az, pratik cok az. ama biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 zeper said: ben de bir soru soraym, C++ ve Java birbirine benzer diller mi? ikisi de object oriented sanırım,o açıdan soruyom. oop ayri bisi dil yapisi ayri bisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 javayla başlıyorum o zaman arkadaşlar. önerebileceğiniz bir site ya da kitap tadında bir kaynak var mı acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 ne acidan benzer? ikiside oop kullanir. syntax az cok ayni ama compiler seviyesinde bambaska dunyadalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 btw, oop? oriented n over powered? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 c++ öğren. java da uygun seçim. şimdi .nete laf edip tepki toplamak istemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Meov said: btw, oop? oriented n over powered? :D object oriented programming Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 oop=object oriented programming zeper said: ben de bir soru soraym, C++ ve Java birbirine benzer diller mi? ikisi de object oriented sanırım,o açıdan soruyom. çoğu benzer paradigmadaki dil birbirine benziyor zaten de java tam obje kafası c++ daha geleneksel (ie. procedural) öğeleri de sıkıştırabildiğin bişey, ister objeye yonel ister yonelme sana kalmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 tamam teşekkürler;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Gercekten cok kararliysan ve iyi bir yerlere gelcem diyorsan "Structure and Interpretation of Computer Programs" okuman gereken kitap. Eger bu kitabin hakkini verirsen normal bir insana gore 10 adim onde baslarsin. Python versiyonu degil ama. Babalar gibi orijinal scheme versiyonuna kasicaksin. Eger o kadar hardcore degilim, biraz daha insancil ve normal yol diyorsan python ile basla. Hatta bir suru online ders var onlari kullan. Udacity, edx, coursera gibi yerlerde cok harika 101 ve otesi dersler var. Gercekten kararliysan ve azimliysen belini her sekilde dogrultursun. Bu ikisi haricinde herhangi bir dil ile baslamayi aklindan bile gecirme. Cok net soyluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 c++ 'ın kullanım alanı nedir peki artariel? c++ daha kolay gibi geliyor kulağa nedense :) öğrenebileceğim bildiğiniz güvenilir bir kaynak var mı peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Dil aractir, aslolan algoritmadir, kabul gormus yontemlerdir, isi nasil yapacagini hayal edebilmektir ama birini bilmeden digeri de pek isine yaramaz esasen. Dil syntax'ini ogrenmek kolaydir, ama dilin yapabileceklerini, o dilin referansi ustunden gecmeden bilmek mumkun degildir. Haliyle sen bir dil sec, onun ustunden saglam temellerle git, sonrasi kolay olur. Java ogrenirsen benzer yapida ki butun dillere asinaligin olur. Ayni zamanda Java kodlarken mecburen design pattern'lara bagli kalacaginsan, istemesen de kullanacagindan iyi bir baslangic noktasi olur. Hadi afiyet olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Deacon said: Gercekten cok kararliysan ve iyi bir yerlere gelcem diyorsan "Structure and Interpretation of Computer Programs" okuman gereken kitap. Eger bu kitabin hakkini verirsen normal bir insana gore 10 adim onde baslarsin. Python versiyonu degil ama. Babalar gibi orijinal scheme versiyonuna kasicaksin. Eger o kadar hardcore degilim, biraz daha insancil ve normal yol diyorsan python ile basla. Hatta bir suru online ders var onlari kullan. Udacity, edx, coursera gibi yerlerde cok harika 101 ve otesi dersler var. Gercekten kararliysan ve azimliysen belini her sekilde dogrultursun. Bu ikisi haricinde herhangi bir dil ile baslamayi aklindan bile gecirme. Cok net soyluyorum. bunuda dikkate alacağım kitaba bakınıyorum şuan internetten, siz biraz tartışsanızda güzel bir başlangıç noktası bulsanız aslında sticky bile olabilir bu topic, yardım isteyen insancıklar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Meov said: c++ daha kolay gibi geliyor kulağa nedense :) lolno en sevdiğim dil olduğu için kendimden tiksiniyorum oyle bir dil sicp icin http://mitpress.mit.edu/sicp/full-text/book/book.html bunu okuyarak baslamadim ben ne okula ne de ondan once yaptığım şeylere ama lisans programına girmeyeceğim diyen birine c ile başla 2 3 sene kas demektense daha mantıklı bence de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Meov said: Deacon said: Gercekten cok kararliysan ve iyi bir yerlere gelcem diyorsan "Structure and Interpretation of Computer Programs" okuman gereken kitap. Eger bu kitabin hakkini verirsen normal bir insana gore 10 adim onde baslarsin. Python versiyonu degil ama. Babalar gibi orijinal scheme versiyonuna kasicaksin. Eger o kadar hardcore degilim, biraz daha insancil ve normal yol diyorsan python ile basla. Hatta bir suru online ders var onlari kullan. Udacity, edx, coursera gibi yerlerde cok harika 101 ve otesi dersler var. Gercekten kararliysan ve azimliysen belini her sekilde dogrultursun. Bu ikisi haricinde herhangi bir dil ile baslamayi aklindan bile gecirme. Cok net soyluyorum. bunuda dikkate alacağım kitaba bakınıyorum şuan internetten, siz biraz tartışsanızda güzel bir başlangıç noktası bulsanız aslında sticky bile olabilir bu topic, yardım isteyen insancıklar için. Abi koskoca akademi dunyasi bu konuda karara varamiyor, paticik imkansiz. Ama iyi okullara bakarsan eskiden scheme ile basliyorlardi, simdi python'a donduler. Hatta bu karar "cs bolumlerini kolaylastirmayi durdurun artik" gibisinden cok tepki aldi. SICP okursan gercekten ama gercekten cok saglam bir temelin olur. Ama gercekten agir bir kitap, ona gore. Henuz dongu nedir, control flow nedir bilmiyorken c, c++ veya java'nin syntax vb constraintlerine takilmak cok sacma. Syntax seni sadece yildirir, gerek yok. O yuzden en iyi tercih python gibi dursa da, SICP ile baslarsan alacagin temel bambaska olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar