Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programlama 101-

Meov

Öne çıkan mesajlar

ilgim mobil ve server şuan için sanırsam.

dediğim gibi bir dilden başlayıp sonra tüm dilleri öğrenmek istiyorum.

hani çok ütopik olabilir en azından 5-6 tane öğrenirim.

diğer dilleri geçişin kolay olması açısındanda düşünebilirim tabi.

c++
java
lisp
phyton

?
Sosyal ağlarda paylaş

oop=object oriented programming

zeper said:

ben de bir soru soraym, C++ ve Java birbirine benzer diller mi?
ikisi de object oriented sanırım,o açıdan soruyom.

çoğu benzer paradigmadaki dil birbirine benziyor zaten de

java tam obje kafası
c++ daha geleneksel (ie. procedural) öğeleri de sıkıştırabildiğin bişey, ister objeye yonel ister yonelme sana kalmış
Sosyal ağlarda paylaş

Gercekten cok kararliysan ve iyi bir yerlere gelcem diyorsan "Structure and Interpretation of Computer Programs" okuman gereken kitap. Eger bu kitabin hakkini verirsen normal bir insana gore 10 adim onde baslarsin. Python versiyonu degil ama. Babalar gibi orijinal scheme versiyonuna kasicaksin.

Eger o kadar hardcore degilim, biraz daha insancil ve normal yol diyorsan python ile basla. Hatta bir suru online ders var onlari kullan. Udacity, edx, coursera gibi yerlerde cok harika 101 ve otesi dersler var. Gercekten kararliysan ve azimliysen belini her sekilde dogrultursun.

Bu ikisi haricinde herhangi bir dil ile baslamayi aklindan bile gecirme. Cok net soyluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Dil aractir, aslolan algoritmadir, kabul gormus yontemlerdir, isi nasil yapacagini hayal edebilmektir ama birini bilmeden digeri de pek isine yaramaz esasen.

Dil syntax'ini ogrenmek kolaydir, ama dilin yapabileceklerini, o dilin referansi ustunden gecmeden bilmek mumkun degildir.

Haliyle sen bir dil sec, onun ustunden saglam temellerle git, sonrasi kolay olur.

Java ogrenirsen benzer yapida ki butun dillere asinaligin olur. Ayni zamanda Java kodlarken mecburen design pattern'lara bagli kalacaginsan, istemesen de kullanacagindan iyi bir baslangic noktasi olur.

Hadi afiyet olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

Gercekten cok kararliysan ve iyi bir yerlere gelcem diyorsan "Structure and Interpretation of Computer Programs" okuman gereken kitap. Eger bu kitabin hakkini verirsen normal bir insana gore 10 adim onde baslarsin. Python versiyonu degil ama. Babalar gibi orijinal scheme versiyonuna kasicaksin.

Eger o kadar hardcore degilim, biraz daha insancil ve normal yol diyorsan python ile basla. Hatta bir suru online ders var onlari kullan. Udacity, edx, coursera gibi yerlerde cok harika 101 ve otesi dersler var. Gercekten kararliysan ve azimliysen belini her sekilde dogrultursun.

Bu ikisi haricinde herhangi bir dil ile baslamayi aklindan bile gecirme. Cok net soyluyorum.

bunuda dikkate alacağım kitaba bakınıyorum şuan internetten, siz biraz tartışsanızda güzel bir başlangıç noktası bulsanız aslında sticky bile olabilir bu topic, yardım isteyen insancıklar için.
Sosyal ağlarda paylaş

Meov said:
c++ daha kolay gibi geliyor kulağa nedense :)

lolno
en sevdiğim dil olduğu için kendimden tiksiniyorum oyle bir dil

sicp icin
http://mitpress.mit.edu/sicp/full-text/book/book.html

bunu okuyarak baslamadim ben ne okula ne de ondan once yaptığım şeylere ama lisans programına girmeyeceğim diyen birine c ile başla 2 3 sene kas demektense daha mantıklı bence de
Sosyal ağlarda paylaş

Meov said:

Deacon said:

bunuda dikkate alacağım kitaba bakınıyorum şuan internetten, siz biraz tartışsanızda güzel bir başlangıç noktası bulsanız aslında sticky bile olabilir bu topic, yardım isteyen insancıklar için.

Abi koskoca akademi dunyasi bu konuda karara varamiyor, paticik imkansiz. Ama iyi okullara bakarsan eskiden scheme ile basliyorlardi, simdi python'a donduler. Hatta bu karar "cs bolumlerini kolaylastirmayi durdurun artik" gibisinden cok tepki aldi.

SICP okursan gercekten ama gercekten cok saglam bir temelin olur. Ama gercekten agir bir kitap, ona gore.

Henuz dongu nedir, control flow nedir bilmiyorken c, c++ veya java'nin syntax vb constraintlerine takilmak cok sacma. Syntax seni sadece yildirir, gerek yok. O yuzden en iyi tercih python gibi dursa da, SICP ile baslarsan alacagin temel bambaska olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...