Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsanoğlu flash belleğe dönüşecek

Masticore

Öne çıkan mesajlar

dna üzerine bilgi yazılımını şu an için çok yavaşmış yazıda oyle okudum ama hızlandığını düşünsenize. bilmem kaç bin? milyon? terabyte'lık alet kıl kadar ufak bişi olacak.

nano teknoloji açısından harika bişey olur. muhtemelen tekniği pahalı ama üretimi de çok ucuz olur. her yer dna :D dandik bi bakteriye bile versen al sana 1000 kişilik flash bellek fabrikası

bir de ilk etapta zannetmiyorum insanlara böyle bilgi aktarımı için kullanmak zor. sen dna'ya bilgiyi yüklüyosn eyvallah ama daha biz nöronların öğrenme konusunda nasıl çalıştıkları hakkında çok az bilgiye sahibiz. o bilgiyi nöronların işleyeceği hale getirmemize çok var.

son olarak,
dna hücre değil. dna kanser olmaz. kanser geni taşıyan veya çevresel etkenlerle bozulmuş dna'ya sahip hücreler kanser olur. yani hücre dna ilişkisi - bilgisayar CPU&Harddisk diyelim. (pek olmadı ama olduğu kadar :D )
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tip deneyler genelde proof of concept oluyor, uretim amacli degil. Ilerde cok pratiklesir uretimde olabilir ama ana amac o olmuyor.

Bir medium un storage sistemi haline gelebilmesi icin cok ozelligi var.

- Ne kadar data tutuyor
- Yazma hizi ne kadar
- Okuma hizi ne kadar
- Kac kere ust uste yazilabilinir
- Bozulmadan dayanma suresi ne kadar, yani raf suresi
- Maliyeti ne kadar

Bunlardan biri veya bir kaci cok iyi olsa da, ornegin yazma ve okuma hizi dunyanin en iyisi, 5 petabyte data tutuyo. Ama raf suresi 1 aysa, o is yas olur mesela.

Zaten baska medium larda cikti var ama yine bu sebeplerden bazilarinin dezavantaji yuzunden kullanimi gec oluyor. Petabyte cdrom var mesela yani 1000 terabyte.

Bu tip seylerde gecis oldukca yavas olur, evlere onu okucan aleti sokman gerekiyo vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...