Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[Is ilani] System admin

Gladmir

Öne çıkan mesajlar

Lol, abi internet kadar guzel bi "informal" kaynak yok.

1-) Kitaplar. Kitap okuyunca belli bi mantigi goruyosun. yazilimda benim en cok zorlandigim, bi soruna cozum bulmak degil. Bi soruna "ideal" cozum bulmak. Yani ben bi cozum yaratiyorum, ama dusunuyorum acaba ideali bu mudur? Benden once yuzlerce kisi ayni sorunu yasadi, daha iyisi vardir diyorum. Kitaplar bu konuda cok iyi. Cunku adam yillarca o konuda okumus calismis, sana belli bi mindset veriyo. Tabii her zaman en az iki kitap okuyacaksin o konuda. Cunku diger adaminda yillar icinde baska mantigi olusuyor. Kod yazmak matematikten ote bi sanattir cunku ve yoruma cok aciktir.

Kitaplar belli bi mindseti almani saglar. Formal kaynak ama.

2-) Informal kaynaklar, internet kucuk cozumler icin super bir yer. Ornegin bi sorun yasiyosun, cozsen dahi, eger biraz suphe duyuyosan, internette arican. Eger facebook yazmiyosan, emin ol senin gibi yuzlerce insan ayni sorunu yasadi.

3-) Pratik, o da bi sirkette, gercek projeler ustunde calisirken cikiyor. Pet projelerde iyi ama pet projelerde insanlar hevesini aldiktan sonra birakiyor, amale yerlerini yapmak istemiyo ve atliyo. Sirkette calisirken mecbursun ve aslinda tam pratik etmis oluyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...