Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Class'lar için Tavsiye Irklar.

GM-Newbie

Öne çıkan mesajlar

Mage Class'ı İçin ;

Erudite en iyi Mage Irk'ıdır.Önemli olan Mage Class'ı için Int'tir ve Int'i en yüksek olan sadece Erudite ırkıdır.Stam'ı Str'si diğer ırklara göre düşük olabilir fakat önemli değil çünkü her zaman arka planda kalacağı için problem olmaz.Önemli olan Int'ın yüksek olmasıdır.Çünkü ne kadar yüksek dmg vurursa okadar iyidir sonuç olarak öldürücü güçler Magelerdir.

İyide Kötüde Olabildikleri için problem olmaz.

Strength : 12
Agility : 18
Stamina:15
Intelligence:30
Wisdom:25

Savaşçı Class'ı İçin;

Savaşçı Class'ı için en iyi Irk Trollerdir.Çünkü Savaşçılarda önemli olan özellik Life'lerinin Yüksek olmalarıdır.Sonuç olarak tank görevi göreceklerdir.Staminası en yüksek olan Irk Trollerindir Yani 30 ve bu yüzden en iyi sawaşçı Irkıda Trollerdir.Aynı zamanda Str'side 25 olduğu için dmg'leride iyidir ve dayanıkldırlar.Şuda varki Orgelere göre hem Lifelerinin yüksek olması hemde Agility'lerinin yüksek olması Trollerin en iyi tank olmasına sebeptir.Agility'nin yüksek olması demek daha iyi refleksler yapabilmelerini sağlıyor ve böylece darbelerden daha iyi kaça bilirler.

Strength (Gücü) : 25
Agility(Çevikliği) : 18
Stamina(Direnci): 30
Intelligence(Zekası): 10
Wisdom(Bilgesi): 17

Sadece Kötü Irk Seçebilirler yani Freeport'ta başlıyacaklardır.

Fakat ben İyi Olmak istiyorum.Troll'den başka ne ile oynaya bilirim diyorsanız.

Barbarian Tek şansınızdır ve Barbarianda Savaşçı için en idael karakterlerdendir.Staminası ve Str'si Denktir yani 25 gayet yüksektir max 30'dur.Bunun yanında Agilitysi yani çevikliği 20'dir.Buda daha iyi refles yapmasını sağlıyacaktır.İyi Olupta Barbariandan daha iyi savaşçı bulmanız İmkansız.

Strength (Gücü) : 25
Agility(Çevikliği) : 20
Stamina(Direnci):25
Intelligence(Zekası):12
Wisdom(Bilgesi):18

NOT: Fakat Benim İçin fark etmez iyide kötüde Oynarım diyorsanız KESİNLİKLE TROLL derim.

Priest'ler İçin En İyi Irk;

Priestler için en iyi Irk Dwarflardır.Çünkü Priestler için en önemli özellik wisdomdır.Dwarflarda ise Wisdom 25'dir ve gayet yüksektir.Fakat akla şu soru gelebilir.Wisdomu 30 Olan Irkları seçmek daha mantıklı değil mi diye?.Fakat Diğer Wisdomu 30'olan Irkların Str ve Stm gibi özellikleri Dwarf'a göre haddinden fazla düşüktür buda Dwarf'ın en iyi Priest Olma sebebidir.Çünkü Dwarfların Stm'nası 25'tir. Stm demek Life demektir Stm'i ne kadar yüksek olursa life sıda okadar yüksek oluyor.Yani Hem Lifesı yüksek hem wisdom'u yüksek hemde str'si yüksek olduğu için ıskalamadan çok iyi damageler vurabilir ve kendilerini koruya bilirler.Diğer Irklar ise sadece Wisdomları yüksektir.Stmları ve Str'leri düşük oldukları için çok az lifeli ve dmg bakımından çok kötüdürler

Strength (Gücü) : 22
Agility(Çevikliği) : 16
Stamina(Direnci):25
Intelligence(Zekası):12
Wisdom(Bilgesi):25

Fakat Dwarfları sadece iyiler seçebilirler.ben iyi oynamıyacağım kötü olacağım diyorsanız ise

Erudite Irkını Tavsiye edebilirim.Erudite Irk'ının Wisdomu en yüksek Irklardan bir tanesidir.Yani 25 fakat Stm ve Str Gibi özellikleri Dwarf'a göre daha düşüktür.Kötü Irklarda Wisdomu 30 olan bir Irk olmadığı için Tarafsızlara baktığımız zaman en iyi Erudite olabileceğini görüyoruz.Çünkü Priest için en önemli stat tekrar belirtmek isterimki Wisdom'dur.Dark Elf'leri neden tercih etmiyoruz.gibi bir soruya şöyle cevap verebilirim.Priest'ın ilk Şartı Wisdomu yüksek olmasıdır.DE'lerin Wisdomu ise 23 strleri 13 stmları 15'tir Bu konumda 1 fark str için DE seçilmez ve Priest için kötü oynacaksanız Erudite varken DE'nin bir mantığı yoktur.

Strength (Gücü) : 12
Agility(Çevikliği) : 18
Stamina(Direnci):15
Intelligence(Zekası):30
Wisdom(Bilgesi):25

Scout İçin En İyi Irk;

Scout class'ı için en iyi Irk Halflinglerdir.Çünkü Scout Class'ının İlk aradığı özellik Agility'dir. Halfinglerde ise Agility 30'dur ve daha yükseği yoktur.Halflingler kesinlikle Scout için tasarlanmışlardır.İyide Başka Agilitysi 30 Olan Irk yokmu var?.. Diyeceksiniz fakat buna karşılık benim cevabım Aynı olduğu zaman Statlar ilk olarak Stamina ve Str'ye bakın Bu sıralamaya göre baktığımızda En iyi Irk Halflingler çıkmaktadır.

Strength (Gücü) : 15
Agility(Çevikliği) : 30
Stamina(Direnci): 17
Intelligence(Zekası): 16
Wisdom(Bilgesi): 22

Fakat Halfingler Qeynos şehrinde başlıyorlar.

fakat ben Freeport'ta oynamak istiyorum diyorsanız Size göre en iyi Irk ise; Ratonga Irkını seçebilirler.Çünkü Onlarında Agilitysi 30'dur fakat Halfinglere göre Strleri ve Stmları düşüktür.

NOT:Bunlar benim görüşlerimdir.Katılıyor veya katılmıyor olabilirsiniz sadece ben sizlerle fikirlerimi paylaşmak , tereddütte kalmış arkadaşlara yardımcı olmak amacı ile hazırladım.Umarım Yardımcı olabiliyorumdur.[signature][hline]||[url=htt
Sosyal ağlarda paylaş

sana şöyle izah etmeye çalışıyım herzaman etkisi vardır ve olmak zorundadır.Sonuç olarak bu bir Rp oyunudur.En azından ona göre tasarlanmıştır elbetteki çok farklı ırklar ve ırkların kendilerine göre özellikleri olacak fakat bazı durumlarda en iyiler vardır.En iyiye kasmak , en iyi olmak karakterini en iyi ve en doğru yapmaya çalışanlar vardır.Bunlar ince ayrıntılardır ve bu ince ayrıntıdan kazanırlar coğu kişiler.

Bir Mage gidipte Troll açarsa farklı olmak için ne kadar kazançlı ve ne kadar doğru bir char açmış olur sence? öyle düşün?.. fakat tabiki bu rp derken isteklere göre oyundur.Eğer ben zevkime öyle karman kurman bi karakter daha çok hoşuma gidiyor onu açacam diyorsan tabikide açabilirsin.İnsanların seçimlerine kimse engel olmaz ya :)[signature][hline]||Hisar Oyun[b]||
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiğim farkın sıfırlanması değil minimuma inmesiydi. dediğin gibi eninde sonunda fark olacaktır. Ayrıca yaş kemale erdikten sonra, çoluk çocuk ev iş güç derken eskisi kadar bir oyuna kendimizi verebilmek EN İYİ olabilmek için kastırmak çok zor gözüküyor. Şahsen benim için şu an eğlence faktörü en önemli olan. O yüzden troll mage bile olabilirim. Maksat günde 2-3 saat sizlerle beraber vakit geçirmek...
Bu arada troll mage ha. hımm. iyi fikir ya sağol :D[signature][hline]KapIEfendisi bağırmaya başlar :
Kalk patinin başındanda biraz evle ilgilen yoksa benim beş parmaklı patim suratında patlayacak!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Eruditelerin hepsi mage olursa çok sıkıcı olur. birbirinin kopyası karakterler. Benim RP den anladığım ise farklılıklar yani Fighter Erudite bence ilginç ve eğlenceli olabilir. Am şu da var bu bir masaüstü RP si değil sonuçta oyunda sap gibi kalmakta var Farklı olacam diye... :D[signature][hline]KapIEfendisi bağırmaya başlar :
Kalk patinin başındanda biraz evle ilgilen yoksa benim beş parmaklı patim suratında patlayacak!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Elbetteki farklılıklar olacaktır.Olmayacak diye birşey yok sonuç olarak binlerce insan oynacak.Herkez benim gibi hede höde kasalım diye düşünmüyorki.Ben sadece kendi Class'ımın en iyisi ne olabilir diye düşünüyorum ona göre hareket etmeye çalışıyorum onu uygulamak istiyorum ve bundan zevk alıyorum.Fakat senin görüşün farklı bende farklı olacam diye ortada kalırsın sap böyle olmak çok hoşuma gidiyor diyorsun ve böyle olursun.Fakat ben buradaki konuyu açarken Hangi Hangi Irk Hangi Class'ın en iyisidir Onu düşünerekten açtım.[signature][hline]||Hisar Oyun[b]||
Sosyal ağlarda paylaş

erudite en mantikli magedir diye birsey yok ki.
dark elf olabilir gayet. 12 str yerine 13 ile basliyor. 26 int. yeterince yuksek, ayrica oyun boyunca losemili gibi bi karakterle oynamak zorunda kalmiyorsunuz. gnome veya ratonga da olabilir. (gnome init. int 27, ratonga 25) bunlar da matrak tipler.
demek istemeye calistigim illa 30 intle baslayacam diye baska seylerden istifade etmeye gerek yok, 25-27 arasi int'in 30dan cok fazla farki olacagini sanmiyorum. o 2-3 puanlik acik iyi oynanarak rahatca kapanabilir.
ha ne zaman farkeder, sen gidip 15 intli ogre mage yaparsan :) o da okuma yazmasi olmayan bi boksorden avukat yapmak gibi birsey.. birak o isi okuma yazmayi bilen birisi yapsin sen boks yap falan filan.[signature][hline]Thus spoke Zarathustra.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet abi farklılık budur ogre ile mage olmak :D Aslında haklısınız bayaa, sonuçta eğlenebilmek için charda bişeye benzeyecek sırf farklı olsun diye marjinal olmaya gerek yok yoksa sap sap gezerim ki bu hoşuma gitmez :)
En iyisi ben GM in guide ını tekrar okuyayım. :) Daha dengeli charım olsun.
Ve tekrar tekrar eline sağlık GM...[signature][hline]KapIEfendisi bağırmaya başlar :
Sosyal ağlarda paylaş

said:
AssassiN, 02 Kasım 2004 23:40 tarihinde demiş ki:
erudite en mantikli magedir diye birsey yok ki.
dark elf olabilir gayet. 12 str yerine 13 ile basliyor. 26 int. yeterince yuksek, ayrica oyun boyunca losemili gibi bi karakterle oynamak zorunda kalmiyorsunuz. gnome veya ratonga da olabilir. (gnome init. int 27, ratonga 25) bunlar da matrak tipler.
demek istemeye calistigim illa 30 intle baslayacam diye baska seylerden istifade etmeye gerek yok, 25-27 arasi int'in 30dan cok fazla farki olacagini sanmiyorum. o 2-3 puanlik acik iyi oynanarak rahatca kapanabilir.
ha ne zaman farkeder, sen gidip 15 intli ogre mage yaparsan :) o da okuma yazmasi olmayan bi boksorden avukat yapmak gibi birsey.. birak o isi okuma yazmayi bilen birisi yapsin sen boks yap falan filan.

Everquest 1 Oynadın mı daha önce? merak ettim.

2-3 açığı kapatırsın demissin peki 25'ten sağdan , soldan altığın attirübüttlerle 30 yaptın.Benim zaten 30 bende sağdan soldan topladıklarımla 35 yaptım? ne oldu aradaki fark gece açıldı.Ben zaten illede Mage için Erudite olun diye bi şart koşmadım ve yazının sonunu okursan bu yazının kendi fikirlerim sonucunda BANA GÖRE en iyisi bunlardır diye belirtmişim.lösemeli demissin , peki şuanda sen Everquest 2'nin betasını oynuyormusun?

şahsen ben acizane birşeyler yapmaya çalışıyorum betada ve kendi denemelerim sonucunda birşeyler çıkartmaya çalışıyorum ve çıkartığım bilgileri burada insanlarla gene acizane eksiklerimle sizlerle paylaşmaya çalışırken , senin bu alaycı tavrın ve caprisini anlaya bilmiş değilim.Herneyse konuyu dağıtmak istemiyorum.Betada oynadığım karı ile Eruditeler lösemeli bi insan gibi grup olmadan ilerliyemiyecek kadar aciz değillerdir.[signature][hline]||Hisar Oyun[b]||
Sosyal ağlarda paylaş

lol gereksiz sinir yapmissin.
amacim alay etmek degil.
benim anlatmaya calistigim olay yuksek statle bitmiyor. 35 intli mage 30 intli mageden iyidir diye bir kaide yok, demek istedigim bu.
betayi oynamadim yanliz starter kit var, karakterlerin tiplerini gorebiliyorum ve gercekten losemeli gibi eruditelar.
bu arada hayir EQ1 oynamadim. yanliz okudugum uzere itemlarla rahat rahat o acik kapatilabiliyormus. ve yine soyluyorum, kapatilmasa bile hersey yuksek stat degil.[signature][hline]Thus spoke Zarathustra.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bence biraz fazla tepki vermişsin adamın lafı senden ziyade bana. ve öyle pek alaycı tavır yok hani erudite leri sevmiyor anlaşılan. Ayrıca tabiki yazdıklarını takdir ediyoruz ve teşekkür ediyoruz. Sen canını sıkma git kahve falan iç. hatta böyle döküman hazırlamaya devam et arkandayız merak etme...[signature][hline]KapIEfendisi bağırmaya başlar :
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KapIKulu, 02 Kasım 2004 23:55 tarihinde demiş ki:
Abi bence biraz fazla tepki vermişsin adamın lafı senden ziyade bana.

basta bunu yazacaktim unutmusum iyiki soyledin. mesaj yerine ulasmis.[signature][hline]Thus spoke Zarathustra.

[Bu mesaj AssassiN tarafından 02 Kasım 2004 23:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
AssassiN, 02 Kasım 2004 23:54 tarihinde demiş ki:
lol gereksiz sinir yapmissin.
amacim alay etmek degil.
benim anlatmaya calistigim olay yuksek statle bitmiyor. 35 intli mage 30 intli mageden iyidir diye bir kaide yok, demek istedigim bu.
betayi oynamadim yanliz starter kit var, karakterlerin tiplerini gorebiliyorum ve gercekten losemeli gibi eruditelar.
bu arada hayir EQ1 oynamadim. yanliz okudugum uzere itemlarla rahat rahat o acik kapatilabiliyormus. ve yine soyluyorum, kapatilmasa bile hersey yuksek stat degil.

Benimde anlatmaya çalıştığımı , anlamamaya veya anlamamak için ısrar göstermeye çalışıyorsunuz galiba.Benimdediğim Erudite olduğunda yenilmez bir büyücü olacaksın değil , elbetteki oynama yeteneği çok iyi olan bi karakter kendinden daha iyi bi karkateri yenebilir.Fakat burada eşit güçteki karakterlerin birbirlerine karşı savaştıklarında fark ozaman ortaya çıkar.

Olayı şöyle İzah edeyim İkimizde Büyücüyüz;

Ben Erudite Irk
Sende Human oldun.
İkimizinde eşyaları ve oynama yeteneğimiz aynı.İşte burada benim harkın ortaya çıkıyor.Fakat tabiki oynayı bilmeyen birinin eline en iyi karakteride versen birşeye yaramaz o ayrı birşey.Stat önemli değil demissin statlar önemli , önemli değil diye birşey yok elbetteki önemli , iyi olabilmek için ince ayrıntılarada önem vermen gerekiyor.![signature][hline]||Hisar Oyun[b]||
Sosyal ağlarda paylaş

pvp yok ki nereye savasiyoruz birbirimize karsi :)
birde dikkat edilmesi gereken nokta grup calismasi. EQ MMORPG olmasindan ziyade bir grup oyunu. yani oyunun mekanigi seni gruplasmaya zorluyor. (sanki oyunu oynamis gibi konustum, yanliz bunlar bilinen seyler. cok kisi EQ'yu solonun zorlugundan dolayi sevmez) dolayisiyla sen 150 damage vermissin, ben 110 vermisim bunlar cok onemli seyler degil.[signature][hline]Thus spoke Zarathustra.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
AssassiN, 03 Kasım 2004 00:09 tarihinde demiş ki:
pvp yok ki nereye savasiyoruz birbirimize karsi :)
birde dikkat edilmesi gereken nokta grup calismasi. EQ MMORPG olmasindan ziyade bir grup oyunu. yani oyunun mekanigi seni gruplasmaya zorluyor. (sanki oyunu oynamis gibi konustum, yanliz bunlar bilinen seyler. cok kisi EQ'yu solonun zorlugundan dolayi sevmez) dolayisiyla sen 150 damage vermissin, ben 110 vermisim bunlar cok onemli seyler degil.

pvp olmaya bilir.Fakat Raid sistemleri var kardeşim.Raidlerde millet 3-5 damage ile lootları alıyor sen aradaki 20 damage farkının önemli olmadığını savunuyorsun.Aynı zamanda adam akıllı oynayan grub ile sallama karkaterler yapmış grubun arasındaki damage farkı daha iyi gözlene bilir.[signature][hline]||Hisar Oyun[b]||
Sosyal ağlarda paylaş

3-5 damege le lootlarin falan alindigi yok. eger bir guildde iseniz katildiginiz raid ve targete gore puan alir daha sonra raid de dusen item icin bu puanlari haracayarak itemi alirsiniz. targeti kimin oldurdugunun hic bir onemi yok.
ayni seyler grup icinde gecerli hersey ortak olarak gorulur ve isteyen rolla girer , kazanir veya kaybeder.

[signature][hline]EVERQUEST 2 <-----> www.ALATURQUA.com <-----> TURK GUILDI

[Bu mesaj NexcaT tarafından 03 Kasım 2004 18:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...