Jackques Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 İLGİLENENLERE.. Satürn'ün en büyük uydusu Titan'ın bugüne kadarki en yakından çekilmiş görüntüleri üzerindeki incelemeler sürüyor. Titan'da sıvı karbon bulunduğuna yönelik kanıtlara ulaşılabileceğine inanan bilim adamları, görüntülerdeki karanlık bölgelerin sıvı metan ya da etan olabileceğini düşünüyor. Titan'ın hidrokarbon okyanus ve gölleri ile kaplı olduğunu düşünen bilim adamları bugüne kadar bu tezi kanıtlayacak bulgulara ulaşamadı. Cassini'nin son çektiği görüntülerde sıvı izlerine rastlanması bu açıdan büyük önem taşıyor. GİZEMLİ BULUT KÜMESİ Bilim adamlarına göre fotoğraflar ayrıca Titan'ın yüzeyinin çok şiddetli fırtınalar tarafından şekillendirimiş olma ihtimalini de gündeme getiriyor. Titan'ın atmosferinin yanı sıra yüzeyinin de çok aktif ve dinamik özellikler taşıdığını söyleyen fotoğraf uzmanı Jonathan Lunine, görüntülerde rüzgar olması muhtemel bazı hareketliliğe rastladıklarına dikkat çekti.. Bilim adamlarını meşgul eden bir başka bilmece de Titan'ın güney kutbundaki bulut oluşumu. Araştırmacılar bu bulutun metan içerdiğini düşünse de, partiküllerin metan olamayacak kadar büyük olduğu belirtiliyor. Cassini uzmanları nihai bir yargıya varmadan önce son Titan görüntülerinden elde edilen bulguların Visual Infrared Mapping Spectrometer (Vims) adlı cihazdan gelecek verilerle karşılaştırılması gerektiğini vurguladı EN YAKINDAN ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAF Satürn'ün en büyük uydusu Titan'a daha önce hiç olmadığı kadar yaklaşan Cassini uzay aracı önceki gün, dev uydudan veri ve fotoğraf geçmeye başlamıştı. Cassini'nin yaklaşık 1200 km. uzaktan çektiği ilk görüntülerde, gizemli uydunun ince bir sisle kaplı olduğu görülmüştü. Cassini, NASA'nın yanı sıra Avrupa Uzay Ajansı ve İtalyan Uzay Ajansı tarafından finanse edilen proje çerçevesinde 1997 yılında fırlatıldı ve Satürn'e ulaşmak için 3.5 milyar kilometrelik bir yol katetti. Cassini, yaklaşık 3.2 milyar dolara mal olacak 4 yıllık görevi süresince Satürn'ü 76 defa turlayacak, bilinen 31 uydusunun yedisinin yakınından da 52 defa geçecek. 'ZAMAN MAKİNESİ' TİTAN Güneş'e en uzak altıncı gezegen olan Satürn, Jüpiter'in ardından Güneş Sistemi'ndeki en büyük ikinci gezegen. Satürn'ün en büyük uydusu Titan, bu projenin kalbini oluşturuyor. Cassini fotoğraf çekme işlemlerini tamamladıktan sonra 25 Aralık'ta beraberinde getirdiği Huygens sondasını Titan'a yollayacak. Huygens, 14 Ocak 2005'de başka bir gezegenin doğal uydusuna inen ilk araç olacak. Titan'ı zaman makinesine benzeten NASA yetkilileri, bu uydunun geçmişte Dünya'nın neye benzediğini gösterebileceğini düşünüyor. SATÜRN SİSTEMİNİN GİZEMİ Bilim adamları Satürn sistemini fizik, kimya, gezegenlerin evrimi ve yaşam koşullarının oluşması konularındaki sorulara yanıt verebilecek doğal bir laboratuar ortamı olarak görüyor. Sütürn ve ve onun halka sistemlerinin, Güneş Sistemi'nin oluşumu sırasında Güneş'i çevreleyen toz ve gaz halkaları konusunda bir model olabileceği belirtiliyor. Satürn ile halkaları ve uyduları arasındaki etkileşimin Güneş Sistemi'ndeki her bir gezegenin oluşumu konusunda ipuçları vermesi bekleniyor. [hline] umarım doğru yere açmışımdır.. =)[signature][hline]Jackques Marques Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mümkündür, uzay sonsuz, yaşam imkanı olan her yerde yaşam oluşabilir. Ama illa su aranmamalı yaşam formları aramak için. Sonuçta başka maddeleri temel madde olarak kullanan yaşam formları da olabilir. Böyle gezegenler araştırılmalı ama, şayet suya sahip ve şartları dünyaya uygun gezegen bulunursa, dünyayı tüketmemiz durumunda oralara geçebilir insanoğlu[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse [Bu mesaj Penthesilea tarafından 02 Kasım 2004 12:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 daha bu bizim galaksimiz uzayın sonsuz olduğunu bilmek insanı korkutuyor açıkçası[signature][hline]Vay Be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 ilginc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Agirol Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 uzay sonsuz değil bununla ilgili bazı bulgulara rastlandı googleda fln aratırsanız bulabilirsiniz sanırım.[signature][hline]i'm ashamed, i was shamed Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Ee noluyo bişeye çarpıyosun bitiyo mu?[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 sonsuzmu bilemem öyle demişlerdi :) ama sonsuz derken insanoğlunun sonuna gidebileceği kadar küçük olmadığı belirtmişte olabilir (kim yaydıysa artık :P)[signature][hline]Vay Be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
otzzpir Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 gittikçe başa dönüon bi süre sora Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 gittinmi :lol:[signature][hline]Vay Be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Abi oha, direk sıkış bunlar hangi teknolojiyle sen gidiyosun o kadar uzağa, hadi gittin diyelim başa döndüğünü nası anlıyosun?[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DonCorleone Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 ewrenin sonsuzdur yada ewren şurda bi duvar ile biter gibi şeyler sanırım 90 lı yıllarda ispatlanan ewrenin sürekli genişlior olması ile anlamsız hale gelior.. ee ewren genişliyorsa sonsuz olmadığı ortaya çıkar dimi.. nokta [Bu mesaj DonCorleone tarafından 02 Kasım 2004 19:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 ama düşüncem insanoğlu sonuna kadar gidemez[signature][hline]Vay Be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
otzzpir Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 haa eet böle bişi wardı dimi.. unutmuşum bunu ama tabi benim dediğimde wardı sanki yada bunun gibi bişiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 hala kabul gören teorinin bükülmüş tüp evren olduğunu sanıyorum. yani, nibbles ya da yılandaki gibi. sağdan çıkınca soldan giriyosun. veya motor kayışları gibi. aynı yüzeyde yürümene rağmen üstünde de altında da yürüyosun düzlemin. nası annatiim bilmiyorum.[signature][hline] ''DELİ OLMADAN VELİ OLUNMAZ''Elhamdülillah delirdim ve düzeldim.Ben bana deli gözüyle bakan salakların 7 göbek sülalesinden daha akıllıyım.İsteyenle istediği yerde kültür kapışması yaparım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DonCorleone Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 ya zaten ışık hızıyla bile en yakın galaksiye gitmek bilmemne kaç ışık yılı sürüo ee tabi bu dünyadaki zamana göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 anlamadım ama ilginç yine de[signature][hline]vampir dövdüm çok yoruldum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DonCorleone Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 kafa patlatıcı şeler bunlar uzay zaman wormhole ler yok efendim kütlenin etkisiyle göçen düzlem zaman deişio falan da filan zaman makinası nası yapılır die bi kitap okumuştum geçen sene 1 hafta heebeee die dolaştım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razu Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Ya aslında sonunun olup olmaması bzı cok ılgılendırmıyor sonucta gıdemıcez[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Evren genişleme halinde olan bir hödö. Horace'un dediğide dünyanın yuvarlak olması sebebiyle ne kadar yürürsen yürü sonuna gelinememesine benziyen bir teori. Evren hakkındaki "sonlu&sonsuz" tartışmaları tamamiyle teorilere dayalı. Kimsenin eline pek somut birşey geçmedi aksini kanıtlayacak.[signature][hline]I'd like to try to live my life again. I'd like to see where I was going wrong. [Bu mesaj Alexi_Septimus tarafından 02 Kasım 2004 19:55 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 said: Razu, 02 Kasım 2004 19:52 tarihinde demiş ki: Ya aslında sonunun olup olmaması bzı cok ılgılendırmıyor sonucta gıdemıcez Sen gidemeyecen.[signature][hline]I'd like to try to live my life again. I'd like to see where I was going wrong. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razu Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 sen gıtcen mı?[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dariel Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Bilim ortamında kavga etmeyin... (typo)[signature][hline][b]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.[b] [b]Umrae[b] [Bu mesaj Dariel tarafından 02 Kasım 2004 20:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Kasım 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2004 [Bu mesaj KaMoNJuK tarafından 03 Kasım 2004 02:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Kasım 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2004 said: Penthesilea, 02 Kasım 2004 12:21 tarihinde demiş ki: Mümkündür, uzay sonsuz, yaşam imkanı olan her yerde yaşam oluşabilir. Ama illa su aranmamalı yaşam formları aramak için. Sonuçta başka maddeleri temel madde olarak kullanan yaşam formları da olabilir. Böyle gezegenler araştırılmalı ama, şayet suya sahip ve şartları dünyaya uygun gezegen bulunursa, dünyayı tüketmemiz durumunda oralara geçebilir insanoğlu Oldu bee müsait bir yerde incek var beni su kraterin arkasında bırak kaptan ![signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Moss Mesaj tarihi: Kasım 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2004 said: DonCorleone, 02 Kasım 2004 19:09 tarihinde demiş ki: ya zaten ışık hızıyla bile en yakın galaksiye gitmek bilmemne kaç ışık yılı sürüo ee tabi bu dünyadaki zamana göre Teoride diye baslasan daha iyi olmazmı sencede ses hızını asalı 50 veya 60 yıl oldu ısık hızı nerdee hem asıla bilecegi bile malum deil[signature][hline]Zegna 7.2.2004 tarihinde bir bar cikisi demis ki Olm adamlar ucuyor bende bisey yok Olm ne ictiniz ki bu kadar Biz once rakı ictik.. Eee??? Sonra ben rakı ictim.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar