Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Schmit Hakkında" -About Schmit Bugün Saat 20:20de TRT2'de


Loras

Öne çıkan mesajlar

Merak ettiğim bir filmdi, Sinema dergisinde falan sözünü ediyorlardı. Konusu ;

"Yaşanmamış hayatın ardından yakılan bir ağıt... Geleceğinin yanı sıra geçmişinden de emin olmayan bir adamın küçük bir çocuğa yazdığı mektuplarda kendini ve yaşamını yeni bir gözle görmesini sağlayan bir yolculuğa çıkışını anlatıyor "Schmidt Hakkında"
Jack Nicholson ve Kathy Bates'in rol aldığı film 2 dalda Oscar'a aday olmuş ve İki dalda Altın Küre ödülüne layık görülmüştü.

Warren Schmidt 66 yaşında sigortacılıktan emekli olmuş bir Amerikalıdır. Karısı Helen ile 42 yıldır evlidir ve bir kızları vardır. Emekliliği için düzenlenen gecede Schmidt çalışma arkadaşlarından hediye olarak bir saat alır. Emekli olduğu günün sabahı saat 7de kalkar ve yapacağı hiçbir şey, gideceği hiçbir yer yoktur. Yaşamı değişmiştir. Fakat bu onun için önemli bir başlangıçtır. Aynı sabah televizyon seyrederken Afrika'daki yetim çocuklara yardım eden Child Reach; adlı bir organizasyonun tanıtımını görür. Bu çocuklardan birini evlat edinmek ister.

Schmidt'in eşi bir anevrizma sonunda beklenmedik bir şekilde ölür. Schmidt bir zarf içinde 6 yaşlarında olan Ngudu Ubu isimli çocuğun mektubunu bulur ve Ubu'ya yaptıkları hakkında bir mektup yazar. Eşinin etkisi henüz üzerindeyken bir gün evde bir paket bulur. Paketin içindeki zarfı açınca 25 yıl boyuncu eşinin kendisini en yakın arkadaşıyla aldattığı ortaya çıkar."

TRT'nin sitesinden.

[Bu mesaj Loras tarafından 02 Kasım 2004 16:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...