Ametal Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Bu notebook'u almak istiyorum Detaylı bir şekilde bütün özelliklerini yazıyorum. Sizlerinde bir görüşünü alayım dedim. -ASUS A2D XP-M 2800+ 256MB- İşlemci AMD Athlon XP Mobile 2800+ Bellek 256 MB (+Bir 256'da ben ekliyeceğim) Bellek Türü DDR Harddisk 40 GB Optik Sürücü DVD/CD-RW Combo Disket Sürücü yok Ekran Boyutu 15 inç Ekran Kartı ATI Mobility 9600 64MB Modem 56K Ethernet Kartı 10/100 Tür Notebook Garanti Süresi 24 Ay Diğer Özellikler: Mobile AMD Athlon™ XP-M 2800+ işlemci 128K L1 Cache, 512K L2 Cache Kuzey Köprüsü : SIS M746FX Güney Köprüsü : SIS 963L chipset DDR 266/333 bellek desteği 2x SoDIMM bellek yuvası, Max 2GB bellek 15.0" XGA ekran 1024x768 ekran çözünürlüğü ATI MOBILITY™ RADEON™ 9600 64MB DDR VRAM ekran kartı (Ekran kartı beleği paylaşımlı değil!!!) DVD/CD-RW Combo Optik Sürücü (24x24x24x8) Ön panelde Audio DJ tuşları (CD kontrol tuşları Play/Pause,Forward, Kensington kilit yuvası Türkçe Q klavye Scroll özellikli touchpad Windows XP Home işletim sistemi Entegre Subwooferlı stereo ses sistemi Portlar/Yuvalar: 5x USB2.0 port 1x PCMCIA 2.1 kart yuvası 1x Card Reader (Secure Digital, Multimedia Card, Memory Stick, Memory Stick Pro) 1x IEEE1394 port 1x IrDA port 1x RJ45 LAN port 1x RJ11 modem port 1x Paralel port 1x VGA port 1x S-Video TV-Out 1x Line-in 1x Mic-in 1x Line-out Fiziksel Özellikler: Boyutlar (mm) : 328 x 270 x 27-47 Ağırlık : 3.3Kg Evet bu notebook'u almayı planlıyorum. Üstüne ek bir 256mb ram ile 54mbps'lik bir wireless ethernet alacağım. Fikirlerinizi nelerdir ? Size iyi bir seçim mi ? (Fiyat bakımından oldukça uygun) Daha önce AMD notebook kullanmış birisi varsa biraz bilgi verebilirmi. Teşekürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bega Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 ben de buna benzer bi asus almak üzereydim, satan adam yazık bu notebooka bu para verilmez demişti (vatan bilgisayar topkapı). mesela cache memorysinin az olmasi cok yavaslatir, bir de alcaksan centrinodan sasma demişlerdi. tabi kullanım amacımız farklı olabilir. ben notebooku evden laboratuara, lab.dan eve tasicam hergun, amd veya pentium4 ler daha agir, kablosuz net fln gerekli bana... sen kullanım amacını da belirtirsen daha iyi olur.[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny" Ms. Bega Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ametal Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Notebook'u kod yamak için kullanıcağım. (Web, Windows ve Oyun) Yani üstünde mutlak bir shader destekli hızlandırıcı olmalı. Benim için ağırlık pek önemli bir etken değil açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 bega centrinolarin, normal pentiumlarin, amd mobilelarin ve normal amdlerin hepsinin mimarileri farkli yani aldigin centrinolar da asagi yukari bu arkadasin islemcisi civarinda performans saglar centrinonun artisi enerji tuketiminin dusuk isi oraninin az olmasidir[signature][hline] Q: Does God control everything that happens in my life? A: He could, if he used the debugger, but it's tedious to step through all those variables. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ametal Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Evet hakısın. Birde centrinolarda wireless entegre olarak geliyor. Ama düşük bütçeli bir notebook arıyorum. Sanırım bu iyi bir seçenek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 cok agir bir secenek ..[signature][hline][i]"Someday, someone will best me. But it won't be today, and it won't be you." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 centrinolar hafif oluyor o açıdan çok iyi. Benim lap top Toshiba 1.6Dothan. Centrinodan farkı 2mb cache olması, ama daha fazla enerji, daha ağır notebook olarak yansıyor bu sana seçim senin.[signature][hline] [/b] Aşka dair ne var ne yoksa, al giderken İşime yaramaz.. Bana yaramaz.. Çünkü artık çok zor aşık olmak Ama bir de olursam, bu son olacak [/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ametal Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Aldım amd notebook'u şuan ilk şarjını oluyor. 256 mb ek ram ekledim. (Ve wireless kartı) Birazdan 9600'ün testlerini yapıcam. Aslına bakrsanız biraz ağır 3kg ve arka tarafı tombul ama görünüm açısında pek bir sorunu yok. Ekranıda gayet net. Tabi performas testlerinden sonra tamamen değerlendirmek gerekli. Bu notebook'u seçerken fiyatı ve üstündeki 9600 ekran kartı beni cezbetti açıkçası ama amd işlemciden gerçekten şüpheliyim.[signature][hline]Kyrnn Online - Owner, Lead Developer Game Developer Zamanında M.A.D. Orcun olarak bilinirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 gayet ozellikli bir notebook ama ne kadar verdigine bagli[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ametal Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 1090$ + 55$ ram + KDV ~= 1350$'a mal oldu. İyi bir fiyatmı sizce ? Bu arada ilk testleri yaptım. Doom III oynadım. Zaten masa üstündede 9600 pro vardı. Çok az atlama var ama o sırlarda bol bo ldisk işlemi olduğunu gördüm sanırım ramden kaynaklanıyor (hala 256 ramlerim daha gelmedi) Bide ses sistem gerçekten beni afallatı. Her nekadar alırken subwoofer'ın sözü geçsene pek inandırıcı gelmedi ama gerçekten çok yeterli bir ses sistemine sahip. Eksilerine gelince işlemci ısıs 55'c ve fan oyun oynarken baya çalışıyor. Masa üstündede süper performansa ayarlandığında (nasil oluyor anlamadım) gene kesintisiz fan çalışıyor. Ama normal modda bazen devreye girip bazen çıkıyor. Şuanki en büyük sorunum bios'a girmek ve lanet türkçe xp home'dan kurtulup güzel bi xp pro kurmayı başarmak. :) (Hehehe becereksizliğime geldi galiba ama dökümanlarında bulamadım nasil girileceğini ve delete f8 gibi şeylerde çalışmıyor) Pilini daha tam olarak test etmedim ama kesintisiz 1.5 saat doom III oynadım. [Bu mesaj Ametal tarafından 01 Kasım 2004 20:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 said: Wispy, 01 Kasım 2004 13:25 tarihinde demiş ki: Benim lap top Toshiba 1.6Dothan. Centrinodan farkı 2mb cache olması, dothanda(2mb cacheli p-M) baniasta(1mb p-M) centrino islemcilerdir dothan ve banias kod adlari.[signature][hline] Q: Does God control everything that happens in my life? A: He could, if he used the debugger, but it's tedious to step through all those variables. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 256 ramle doom tahminen takilir zaten ram gelince tet edersin[signature][hline] Q: Does God control everything that happens in my life? A: He could, if he used the debugger, but it's tedious to step through all those variables. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abus Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 15" ekran neden alıyosunuz ki küçükk 17" alın[signature][hline]Love is Divine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMedia Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 notebook un amacı o (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abus Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 çok birşey farketse boyutta haklısın diyecem ama.[signature][hline]Love is Divine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 boyut farki .. 12" 15" 17" Size and weight (12-inch model) Height: 1.18 inches (3.0 cm) Width: 10.9 inches (27.7 cm) Depth: 8.6 inches (21.9 cm) Weight: 4.6 pounds (2.1 kg) with battery and optical drive installed Size and weight (15-inch models) Height: 1.1 inches (2.8 cm) Width: 13.7 inches (34.8 cm) Depth: 9.5 inches (24.1 cm) Weight: 5.7 pounds (2.6 kg) with battery and optical drive installed Size and weight (17-inch model) Height: 1.0 inch (2.6 cm) Width: 15.4 inches (39.2 cm) Depth: 10.2 inches (25.9 cm) Weight: 6.9 pounds (3.1 kg) with battery and optical drive installed[signature][hline]Hi, I'm Affinity, and I'm still completely insane in every format that doesn't have Null Rod. Now if you'll excuse me, I'm here to rape your horses and ride off on your women, and there's nothing you can do about it.[Bu mesaj Dralnu tarafından 02 Kasım 2004 12:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMedia Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 said: Abus, 02 Kasım 2004 11:53 tarihinde demiş ki: çok birşey farketse boyutta haklısın diyecem ama. okdar çok fark ediyorki , hem fiyat, boyut büyüyor ağırlık artiyor kol kasi yaparsın (: sonuçta notebook bu nekdar küçük okdar çok kullanılabilrlik[signature][hline]I Love Liv Tyler | IP Adresim Ne ? | BedaXa | Matrix Code System [Bu mesaj MrMedia tarafından 02 Kasım 2004 16:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ametal Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Şimdi amd notebookların dezavantajları : 1 çok ısınıyolar 2 çok ağırlar (kol kasını geçtim yakında üç gen vicut olucam bu notebook'u taşırsam) 3 Fanları devamlı çalışıyor (Sesli) 4 Chipsetten kaynaklanan problemler var. (Mesela CD room'un takılması sonucu tüm disk işlemelerinin takılması) 5 Pil ömrü (Tam olarak test etmedim) 512 ram'i taktım Doom III'ü kurdum ve sorunsuz (Takılmasız) oynuyorum. Ekranı gayet net fakat biraz karanlık bu yüzden full brg.ness da oynamak lazım. Linksys ve USR wireless bulamdığım için airties diye bir markanın wireless ethernetini geçici taktım. Açıkçası internal bir wireless çok büyük avantaj çünkü bu kartın 2 parmak kadar yan tarafta kırmı var buda notebook için zedelenme tehlikesi yaratıyor (çantada taşırken) büy yüzden çıkartıp takmak lazım. Sanırım linksys yada USR bulursam bu problem 1 parmak kadar daha azalacak. Son olarak ses sistemi beklentilerimin kat ve kat ötesinde çıktı. Gerçekten desktop speaker kadar yeterli ve iyi ses çıkarıyor. Subwoofer her ne kadar çok techno club dinleyenleri tatmin etmesede. Benim gibi metal müzik dinleyenler için gayet yeterli. (Dımtıs Dımtıs şeklinde bir şey beklemeyin sadece sese derinlik katıyor.) İşte benim diyeceklerim bu kadar. Umarım bu yazılanlar bana olduğu kadar bu notebook'u alamayı düşünen arkadaşlarada yardımcı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar