SmithWesson Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2012 Merhaba, GA'da kendimi uzmanlaştırmaya çalışıyorum bu manada oreilly'nin analytics kitabını aldım fakat genel olarak teknik bilgi veriyor. Bana lazım olan biraz daha işin pazarlama kısmı, e-ticaret için analyticsi nasıl kullanmalı, önümüze gelen verileri yorumlama, nelere dikkat etmeli bu gibi bilgileri alabileceğim kaynakları benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Kolay Gelsin,
Pluton Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2012 http://www.seomoz.org/pages/search_results?q=analytic Şurda elemanların blog yazıları var fırsat buldukça okuyorum.
Sereglin Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 http://www.google.com/intl/en/analytics/iq.html?&rd=1
paspatur Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 custom reporting kısmını iyi bilmelisin. Yani verilerini nasıl yorumlaman gerektiğinden daha çok, hangi verilere hangi parametrelerle ulaşabileceğini bilmelisin. Veri geldikten sonra kendini belli ediyor zaten.
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 e ticaret icin google analytics yeterli degil, bi kac tane tool birden kullanicaksin competitive olmak istiyorsan. kissmetrics onlardan biri a/b testing toollari kullanicaksin optimizely gibi vs s
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 Admin Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 GA için Avinash Kaushik videolarına ve kitaplarına bak. Analytics olayında sağlamlaşmak ve büyük firmalarda bu konuda uzman olarak işe girmek istiyorsan Omniture da öğrenmen gerekiyor.
SmithWesson Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Çok teşekkürler kaynaklar için. Evet hedefimde oralara çıkmak var. Peki o firmalarda sırf genel anlamda web analytics ile bitiyormu yoksa farklı dallarda da uzmanlaşmak gerekiyor mu aydınlatırmısın beni sayın Dynamick danışabileceğim kimse bulunmuyor etrafımda bu konular hakkında
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Admin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Herhangi birinde uzmanlasman yeterli iken cogu buyuk firma min 2 tanesinde uzmanlik ister. En populerleri Omniture ve GA Bunun disinda Comscore Digital Analytix de var. Diger 3rd party yazilimlar da var. Ama tavsiyem GA ve ek olarak mumkunse Omniture iyi ogrenmen. Genelde bunlarin yaninda farkli yazilimlarda kullanilabiliyor. Is pozisyonuna gore degisir. Bu iki yazilimin buyun fonksiyonlarini ogrenmek disinda firmalarin senden isteyecegi spesifik raporlamalara en hizli ve dogru bicimde nasil cozum uretecegin asil onem kazaniyor. Sadece siteye kac kisi girmis, conversion rate ne bilmek yetmez yani. Atiyorum bir ornek olarak cok buyuk bir sitenin sorumlulugu sende ve sitede belli degisiklikler yapildi bu degisikliklerin siteye giren ziyaretcilere nasil yansidigi, ne gibi fayda sagladigini vb kisa bir surede detayli olarak raporlayabilmen gerekicek. Bu ve benzeri isteklere yanit verebilecek ne gibi fonksiyonlar isini gorur, nasil kullanirsin falan hep biliyor olacaksin ve hizlica cozum ureteceksin ki GA consultant vb is pozisyonlarinda calisabilesin.
SmithWesson Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Bilgilendirmen için teşekkür ediyorum, çok yararlı bir yazı oldu benim için. Yazdıkların çerçevesinde araştırma yapıp kendimi geliştireceğim. Aslında en çok yurtdışında çalışmak istiyorum bu konu üzerine. Türkiye'ye nazaran yurtdışında daha büyük bir potansiyeli var diyebilirmiyiz ?
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Admin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Evet. Ozellikle UK ve USA'de.
SmithWesson Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Ya şimdi omnitureun websitesinde dolaşıyorum daha fazla bilgi için. Her tarafta download now buttonları var tıkladığımda formlar açılıyor. Ücretsiz midir bunlar yoksa bir taraftan subscribe tarzı birşeyler çıkacak mı diye çekiniyorum :D. Şimdi hatırladım geçmişte de gene omniture, fiyat, kullanımı ile ilgili bir konu açmıştım kimse cevap vermemişti :D
Öne çıkan mesajlar