Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google Analytics


SmithWesson

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

GA'da kendimi uzmanlaştırmaya çalışıyorum bu manada oreilly'nin analytics kitabını aldım fakat genel olarak teknik bilgi veriyor. Bana lazım olan biraz daha işin pazarlama kısmı, e-ticaret için analyticsi nasıl kullanmalı, önümüze gelen verileri yorumlama, nelere dikkat etmeli bu gibi bilgileri alabileceğim kaynakları benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Kolay Gelsin,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Herhangi birinde uzmanlasman yeterli iken cogu buyuk firma min 2 tanesinde uzmanlik ister.

En populerleri Omniture ve GA

Bunun disinda Comscore Digital Analytix de var. Diger 3rd party yazilimlar da var.

Ama tavsiyem GA ve ek olarak mumkunse Omniture iyi ogrenmen. Genelde bunlarin yaninda farkli yazilimlarda kullanilabiliyor. Is pozisyonuna gore degisir.

Bu iki yazilimin buyun fonksiyonlarini ogrenmek disinda firmalarin senden isteyecegi spesifik raporlamalara en hizli ve dogru bicimde nasil cozum uretecegin asil onem kazaniyor. Sadece siteye kac kisi girmis, conversion rate ne bilmek yetmez yani.

Atiyorum bir ornek olarak cok buyuk bir sitenin sorumlulugu sende ve sitede belli degisiklikler yapildi bu degisikliklerin siteye giren ziyaretcilere nasil yansidigi, ne gibi fayda sagladigini vb kisa bir surede detayli olarak raporlayabilmen gerekicek. Bu ve benzeri isteklere yanit verebilecek ne gibi fonksiyonlar isini gorur, nasil kullanirsin falan hep biliyor olacaksin ve hizlica cozum ureteceksin ki GA consultant vb is pozisyonlarinda calisabilesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgilendirmen için teşekkür ediyorum, çok yararlı bir yazı oldu benim için. Yazdıkların çerçevesinde araştırma yapıp kendimi geliştireceğim. Aslında en çok yurtdışında çalışmak istiyorum bu konu üzerine. Türkiye'ye nazaran yurtdışında daha büyük bir potansiyeli var diyebilirmiyiz ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şimdi omnitureun websitesinde dolaşıyorum daha fazla bilgi için. Her tarafta download now buttonları var tıkladığımda formlar açılıyor. Ücretsiz midir bunlar yoksa bir taraftan subscribe tarzı birşeyler çıkacak mı diye çekiniyorum :D.

Şimdi hatırladım geçmişte de gene omniture, fiyat, kullanımı ile ilgili bir konu açmıştım kimse cevap vermemişti :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...